Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kenwood TM-742A. Стъпка 6.25???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Kenwood TM-742A. Стъпка 6.25???

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    ....а вие що биете негрите?
    Щот' са черни.

Предлагам сделка:
    Пращаш ми двете машинки и ... аз ти връщам едната програмирана .... да работи където кажеш.
    Другата ... ще черпя за нея на некоя чужда сватба ....
    Мисля, че е равностойно ти ще имаш читаво радио на ПМР-а и .. където кажеш, а аз ще имам ... занимавка за близките месеци.

А иначе ... по формулата от сървис манюала за модула 430 ... май сметнах на каква честота трябва да е кварца ....
    Само требе да ги трампим некак в движение ....
    Процесора не можем да го пипаме ... или поне не намерих някой който да го е правил ... гадното е, че шината данни е серийна.
    Не, че е невъзможно да се бъзика, ама си требе Спарки да напише софт за некой ПИК-льо или подобна джвъчка.
    Идеята е да мести два бита в 17- битова поредица данни, и това само когато искаме ние.
    Последно редактирано от CarTest™; 26-11-13, 21:58.
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Ако го накараш да почва от 410,006,250 вместо от 410,000,000 и готово.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
        Щот' са черни.

Предлагам сделка:
        Пращаш ми двете машинки и ... аз ти връщам едната програмирана ........
        Ял си риба.

Току що подкарах Yaesu-то.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
          ............. .................

Току що подкарах Yaesu-то.

Стреснах се!
          Не вярвам!!!

Трябва да ходя да си лея куршум.

И после ... да почерпя по този повод.
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Е. Ти не почерпи кога бях в Ямбол....
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Сигурен ли си че на 12.5 нестава,имам в колата доста станции ,първата която хванах миналата седмица с пловдивската група си говорех с всички със стъпка 12.5

едит.446.093.75

Ако искаш кажи кога вечер може да пуснеш радиото и ще пробваме,само че на 400 ,мога навсякъде но имам антена само на 400 в момента !

п.п Сега проверих на 3 станции,на двете имам 12.5 стъпка и с нея отива на 446.09375 но на третата трябваше да сложа 6 за да отиде там !
              Последно редактирано от Roninn; 04-12-13, 00:14.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                Сигурен ли си че на 12.5 нестава,имам в колата доста станции ,първата която хванах миналата седмица с пловдивската група си говорех с всички със стъпка 12.5

едит.446.093.75

Ако искаш кажи кога вечер може да пуснеш радиото и ще пробваме,само че на 400 ,мога навсякъде но имам антена само на 400 в момента !
                Със стъпка 12.5 твърдо не става. Честотите при тая стъпка се падат баш по средата между PMR каналите, от което следва че евентуално ще те чуват и на 7 и на 8 едновременно, ако въобще те чуват. Доста станции започват да прекъсват когато в следствие на по-голямата девиация и отместената честота излезеш извън нормите. Останалите ще те чуват не твърде добре, особено при малко по-лоши условия.

Някакъв компромис е станция със стъпка 5khz, каквато имат почти всички станции (което предполагам е бил твоя случай - погледни пак) - тогава поне отместването е по-малко. Пак някои станции дават грижи при приемането, но проблемите са на порядък по-малко.

Например, станция Vertex Standart VX246 съм видял чул с ушите си как започва прекъсва при девиация на предаващата над нормата. Само бях сложил на широк канал вместо на тесен на китайката, и онова отказваше да работи.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

п.п Сега проверих на 3 станции,на двете имам 12.5 стъпка и с нея отива на 446.09375 но на третата трябваше да сложа 6 за да отиде там !Явно започват от различна честота.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Какви са станциите ?
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Кенууд мобилна (за кола) Yaesy vertex (мобилна за кола милитъри стандарт)и две китайки двубандови (ръчни),едната мисля че беше при теб !Имам и едно Yaesy FT 2....нещо си любителска стационарна но ми е трудно да го пусна за да го видя него

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Със стъпка 12.5 твърдо не става. Честотите при тая стъпка се падат баш по средата между PMR каналите, от което следва че евентуално ще те чуват и на 7 и на 8 едновременно, ако въобще те чуват. Доста станции започват да прекъсват когато в следствие на по-голямата девиация и отместената честота излезеш извън нормите. Останалите ще те чуват не твърде добре, особено при малко по-лоши условия.
                      .
                      Когато приемаш и предаваш на една и съща честота ,стъпката няма никакво значение,тя е широчина на честотната лента и в нормални условия не влияе ,виж ако се опитваш да налучкаш образно казано,е въпрос с повишена трудност и неясен резултат !
                      Последно редактирано от Roninn; 04-12-13, 00:38.

Коментар

п.п Сега проверих на 3 станции,на двете имам 12.5 стъпка и с нея отива на 446.09375 но на третата трябваше да сложа 6 за да отиде там !Явно започват от различна честота.
                        12.5 ти е стъпката между каналите, което е друго. Щом могат да отидат на 446.09375, значи имат стъпка 6.25. С друга стъпка тая честота не може да се случи.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Когато приемаш и предаваш на една и съща честота ,стъпката няма никакво значение,тя е широчина на честотната лента и в нормални условия не влияе ,виж ако се опитваш да налучкаш образно казано,е въпрос с повишена трудност и неясен резултат !
                          Тсъ. Стъпката, на която е способна станцията е едно, ширината на канала съвсем друго. Нямат пряка връзка помежду си.

Стъпката между каналите зависи от ширината, която пък зависи от девиацията. PMR каналите са със ширина 12.5Khz и девиация +/-2.5Khz, което е наполовина спрямо "стандарта" от 25Khz ширина и девиация +/-5Khz. И понеже честотите им са напъхани в 100 килохерца между 446.00625 и 446.09375, или трябва да имаш станция със стъпка 12.5, чиито обхват стартира от кратна на 6.25Khz честота и имаща стъпка на синтезатора 12.5Khz, или трябва да имаш станция, стартираща от кръгла честота и имаща стъпка на синтезатора 6.25Khz. За да не смущаваш съседни PMR канали станцията трябва да поддържа и девиация +/-2.5Кхз вместо стандартните +/-5Khz.

А че когато имаш 2 станции със стъпка 12.5 и ги ползваш в PMR обхвата - да, няма проблем и ше се чуват перфектно една друга. Само дето останалите, дето са си настроили станциите на нормалните честоти на канали от PMR обхвата евентуално ще те чуват, с много уговорки и по отношение на прекъсване, и по отношение на качество.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Тсъ. Стъпката, на която е способна станцията е едно, ширината на канала съвсем друго. Нямат пряка връзка помежду си.
                            Не съм твърдял друго ,по скоро исках да кажа че стъпката може да легне върху част от широчината на честотната лента и резултата да е неясен,а относно стъпката на станцията е 12.5 най малката и няма 6.25 ,и въпреки това работи на 446.09375 и тръгва от 400.00000

Другата която гледам в момента има стъпка 5,6.25,10,12.5,25,37.5,50,100 и тръгва от 136.00000 нагоре през 300 мгх до 519.90000 но на 446.09375 работи само със стъпка 6
                            Последно редактирано от Roninn; 05-12-13, 00:40.

Коментар

Нещата вече потръгнаха. 28 модула вече е при мен. Благодарение на един Български Хамериканец.

Благодаря Ник.

Давайте да видиме тая стъпка.

Бих могъл да мина и без нея, ама не ме кефи.

Вчера цял ден се опитвам да разбера как ги получават тия стъпки. с деление ли... с умножение ли...
                              Румба какъв бит тре'а се мести? Не може ли направо на месо да си го набиеме?

Ако някой разбира и си няма работа, да помага.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

С Недко нещо направихте ли,тръгна ли нормално?
                                Както ти казах,за Yaesu имам пълен набор оригинални кабели за програмиране,както и един правен от мен, който работи с vx 510 само мбус шина май беше.
                                Последно редактирано от Roninn; 08-11-14, 08:47.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X