Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялник/станция за запояване. Какъв? Откъде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поялник/станция за запояване. Какъв? Откъде?

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Ти хубаво имаш 3 дръжки, ама в неврохирургията още имат проблем с трансплантацията на трета и четвърта ръка...

Дръжките са с различна дължина. И човките стърчат различно, съответно. Каквото ти е удобно, това ползваш.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

С удоволствие гледам как му се радваш.
      От много време търсех магнетофон "Мамбо". Тук-там се открива по нещо, но цените са като на автомобил втора ръка. И изведнаж виждам, в един оказион в Бургас, такова нещо, в изключително добро състояние. -Колко пари? -20 лева. Никой не го иска. Е, щях да пощурея от щастие...Та в някои случаи сме като малки деца.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Божич, нали знаеш какво казват: основната разлика между мъжът и детето е в дължината на ... поялника
        Иначе си е удобство и то голямо. Особено напоследък с масовата употреба на SMD.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
          Божич, нали знаеш какво казват: основната разлика между мъжът и детето е в дължината на ... поялника
          Иначе си е удобство и то голямо. Особено напоследък с масовата употреба на SMD.
          SMD хубаво, но за съжаление, масовото използване на безоловни припои обезсмисля поялниците, та да не кажа и електрониката като цяло...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

SMD хубаво, но за съжаление, масовото използване на безоловни припои обезсмисля поялниците, та да не кажа и електрониката като цяло...
            Това пък защо? Те тия човки по принцип ги дават за безоловно поене. Така са и калайдисани. Безоловен тинол има също навсякъде. Безоловна паста - тоже.

Какъв е проблема?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Медитирах 1 час, за да мога да се изразявам спокойно, без нецензурни думи за безоловните...

Като започнем от чисто козметичните - както и да запояваш, спойките все са грозни. Все едно още се учиш да запояваш...
              Минем през някои от технологичните - ядат човките на поялниците на поразия.
              Прескачаме към по-малката болка на калая.
              Неизбежно стигаме до голямата - израстването на кристални образувания, опиращи в каквото намерат в съседство и правещи красиви частични къси съединения или утечки. Бях попадан на хубав нагледен материал, накъде по сайтовете на НАСА, ако не бъркам, но не мога да го открия в момента.

Фактът, че безоловните гнусове не са задължителни за медицинска, автомобилна и не помня още каква електроника е показателен. Общо взето - всичко което има изисквания за висока сигурност. За авиацията, космонавтиката и военните техники смятам, че се подразбира...

И коментаторите...

Коментар

Медитирах 1 час, за да мога да се изразявам спокойно, без нецензурни думи за безоловните...
                А, глупостта е велика, наистина. Кой и по какъв повод махна оловото от платките но го остави в акумулаторите например, аз поне не мога да вдяна, ама както и да е.

А в "ползата", включително и екологичната, твърде силно се съмнявам.

Коментар

Хвана ме яд, че съм загубил или прибрал инфото на неизвестно за момента място, и пак се поразтърсих, да компенсирам липсите. Та, говорим за ефектите описани по-долу. Като се зачетох, се оказва, че и други метали създават подобни проблеми.
                  Красотата е голяма, но "да не ти е в къщата".
                  Има още материали тук.
                  Прикачени файлове

И коментаторите...

Коментар

Горе-долЕ верно, но преекспонирано. В началото и аз псумърморех, но си изработих технология за работа с безоловен и вече почти нямам проблем, включително и с външния вид на спойките. Спойката трябва да се прави с добре загрят поялник, възможно най-бързо и да бъде добре омокрена. (ползвайте много колофон, защото флюсът в тинола е недостатъчен)
                    И все пак, за "нежни" спойки, си кътам една макара оловен.
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Здравейте колеги...
                      Я кажете някаква, читава станциика, но не скъпа, за обикновенни нужди, ще мина и през Конрада, но....Някъде до 20 "камъка"
                      В конрада ги гледах по 10 "камъка", но не знам дали са читави и дали си заслужават..
                      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Просто получаваш това, за което плащаш. На пазара има поялници и по 5лв, а сигурно и по-малко.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Просто получаваш това, за което плащаш. На пазара има поялници и по 5лв, а сигурно и по-малко.
                          С такъв поялник от 5 лева, си запоявам вече 3та година..Вярно, малко е наудобен, че тежи отпред повечко и нямам стойка, но пък върши работа. Имам и поялник(пищов), но нещо е малко в ремонт :Д
                          Мерси все пак за отговора
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Да де, то проблема им е не колко дълго работят, а как работят.

Има прилични български поялници с истинска терморегулация в дръжката, за около 50-ина лева. Разходи се до магазина на ЕлектронИнвест и си харесай нещо.

"Поялна станция" за 10 лева е несериозна работа. За качествена работа трябва хубава човка и терморегулация. В противен случай е все тая дали е от пазара за 5 кинта, или от някъде другаде за 50.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Да де, то проблема им е не колко дълго работят, а как работят.

Има прилични български поялници с истинска терморегулация в дръжката, за около 50-ина лева. Разходи се до магазина на ЕлектронИнвест и си харесай нещо.

"Поялна станция" за 10 лева е несериозна работа. За качествена работа трябва хубава човка и терморегулация. В противен случай е все тая дали е от пазара за 5 кинта, или от някъде другаде за 50.
                              Прав си, но на мен не ми трябва за прецизна работа...Когато се наложи, да си запоя 2 жици, да мога да си ги запоя, 2те жици не вярвам, че искат чаак толкова прецизна работа...В годината, я го използвам 30 пъти, я не..
                              Мерси все пак...
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                                Прав си, но на мен не ми трябва за прецизна работа...Когато се наложи, да си запоя 2 жици, да мога да си ги запоя, 2те жици не вярвам, че искат чаак толкова прецизна работа...В годината, я го използвам 30 пъти, я не..
                                Мерси все пак...
                                Можеш да усетиш разликата само като пробваш. Колкото и да се обяснява, цветно няма да стане... Спарки се доближава де, но пак не е същото...

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X