Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялник/станция за запояване. Какъв? Откъде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поялник/станция за запояване. Какъв? Откъде?

Най-накрая съм се навил да си взема нещо читаво. Бюджет - около 500-600 лв.

Нещото, дето ми трябва:
    - поне 50W мощност
    - терморегулируем с цифрова индикация на реалната температура
    - възможност за включване на "Hot tweezers" (горещи пинсети) към него. Ако станцията е двойна - още по-добре
    - достъпни откъм намиране различни варианти за човки и други резервни части.
    - предпочитаемо да може да се купи през PayPal. Имам едни пари за харчене там.

Принципно не изключвам и взимането на цяла станция, включая духалка за горещ въздух, ако комплектацията е добра. Аз и в момента имам китайска такава, от която съм доволен, но може да се продаде.

Освен марковите, нито съм отхвърлил, нито харесал прекалено, китайските варианти, например като тия тук:

http://www.blackjacksolderwerks.com/

или по-точно това:
    http://www.blackjacksolderwerks.com/bk6000.html

или тия тук:

http://www.blackjacksolderwerks.com/

Или по-точно това:
    http://www.aoyue.com/en/ArticleShow.asp?ArticleID=415

Към горните съм умерено песимистично настроен но може и да не съм прав. Иначе поне части (нагреватели, човки и т.н.) - дал господ, на що-годе човешки цени. Въпроса е колко изкарват?

Иначе, например за ERSA и аз съм чувал, ама цените понакиселяват. В крайна сметка ако много ми ги похвалите, и много оплюете останалото, нищо чудно и натам да се насоча.

Моля, дайте вашите 5 с'тинки по въпроса.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

От: Поялник/станция за запояване. Какъв? Откъде?

Ти нямаше ли Велер?
    Ако да, то какво му има?
    Ако не, явно съм се объркал..

Коментар

Нямам Weller.

Имам само дукалка. Към момента работя с терморегулируем, български. Общо взето съм доволен, ама искам лигавщини - с цифрова индикация и със стойка. И горещи пинсети. А и за българския освен стандартната, с която си се продава, други човки май няма, освен ако не са съвместими с нещо друго.

Въпроса е най-вече някой ползва ли китайки такъв и какви са му впечатленията. Аз съм си супер доволен от духалката, а същата, ама маркова, струва майка си и баща си. Пък аз си я купих чисто нова и с гаранция за някакви 100-ина лева. Ама китайски поялник не съм пипвал в живота си, а съм гледал само на снимка.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Примерно ето това би ми вършило идеална работа, да не кажа че е точно в десятката:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:81426WX2021_T0053422699.jpg
Прегледи:1
Размер:64.7 КБ
ID:5267736

...само дето струва близо 1000 евра с ДДС, което трудно ще дам.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Примерно ето това би ми вършило идеална работа, да не кажа че е точно в десятката:

...само дето струва близо 1000 евра с ДДС, което трудно ще дам.
          Като гледам снимката ми се струва, че е станцията е окомплектована с поялник от серията "микротъч". Дано не прозвуча като рекламен агент, но разликата м/у него и ширпотреба поялниците е гигантска.

На "китайчо" бих заложил само след поне едноседмичен тест. Защото те всички "светкат и мигат" но е неприятно като се окаже, че след час работа започва да му пари дръжката. Също така е важен топлинният контакт м/у нагревателя и човката, че е пълно с ментета на които в покой човката посинява, а при опит за работа изстива и не можеш да разпоиш елементарни неща.

Моят съвет - бръкни по-дълбоко в джоба и се огледай в нещо по-марково.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Моят съвет - бръкни по-дълбоко в джоба и се огледай в нещо по-марково.
            Освен ERSA и WELLER, какво друго да гледам?

Иначе, че разликата е светлинни години е видно дори от снимката.

ПП: Ей това е на по-земната цена от около 600 кинта. Ама няма писети за него. Изобщо, редполагам си опитвал пинсети. Удобство ли са, или просто лигавщина?
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WSM_1_T0053292699.jpg
Прегледи:1
Размер:62.9 КБ
ID:5267745

Коментар

Говорех за големи разлики за неща които на снимка не с е виждат.

Иначе, други реномирани производители за които се сещам са Pace и JBC. Кое трябва да е по, по, най е доста индивидуално.

Редакция:
              Срам, не срам, нямам пинсети. Предполагам, че са удобни за работа, но е едно от нещата които явно рядко ми трябват и седят в списъка "някой ден като се сетя", където седи и един мултицет пинцета.

Това което си показал на снимката е хубаво, ако е моделът за който си мисля, но има и недостатък. Човката е човка-нагревател и двете се сменят комплект. Съответно, цената различна.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Това което си показал на снимката е хубаво, ако е моделът за който си мисля, но има и недостатък. Човката е човка-нагревател и двете се сменят комплект. Съответно, цената различна.
                Видях. Ама все пак резервна човка е на поносима цена, пък и не се сменя всеки ден, като на боклуците от пазара.

Китайските в линковете горе са със същата система - нагревател, човка и термодвойка в едно. Един вид - махаш цялата предница. Отдолу остава само дръжката.

Ей за кво иде реч:

...не че има база за сравнение, но все пак...

ПП: Между другото съм се замислил за двуканално регулируемо захранване, примерно 3x30/3А. Имаш ли идея каква е нормалната цена на читаво такова?
                Последно редактирано от sparkybg; 14-04-11, 12:48.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  ...ПП: Между другото съм се замислил за двуканално регулируемо захранване, примерно 3x30/3А. Имаш ли идея каква е нормалната цена на читаво такова?
                  Не съм купувал подобни неща сигурно поне десетилетие и нямам поглед върху актуалните на пазара продукти.

И коментаторите...

Коментар

В крайна сметка реших да пробвам едно такова:

Просто още не съм дорасъл да дам 2000 кинта за поялник. Не че не съм давал и повече пари за по-безсмислени неща.

А ако се окаже нефелно, поня няма да съм се набутал с много, а и ще остане като станция за пинсети, примерно.

Ще споделя впечатления като дойде.

Коментар

Да не ти се бъркам, ама какво и колко ще работиш с това чудо? Ако те сърби дясната ръка по-добре си купи бутилка Дом Периньон...Даже няколко.
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                        Да не ти се бъркам, ама какво и колко ще работиш с това чудо? Ако те сърби дясната ръка по-добре си купи бутилка Дом Периньон...Даже няколко.
                        Засега няма никакъв шанс да си върна вложените пари. Това ми е просто хоби. А ми е хоби от 2 клас сигурно, и никога не съм имал истински поялник. Не че не се справям със всякакъв, но гъдела да работиш с нещо хубаво си е налице.

Точно като "Дон Периньон", ама за хората, дето обичат шампанско (или там каквото беше). За мен е безценен, демек не струва нищо, просто защото точно тоя вид т.нар. алкохол никога не съм го употребявал. Не ми е вкусен.

...макар че, по същия начин купен струг, ей-така за лигавщини, вече си е върнал парите, ей-така на майтап, без зор, и в уикендите.

Коментар

Струг си е друго, пък има и къде къде по-нужни и по-джиджани инструменти.
                          Работя непрекъснато с поялник и не съм почувствал нужда от станция. С обикновен поялник разпоявам и процесори без да ги счупя. А и разбираш, че поялникът не работи сам.
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                            Струг си е друго, пък има и къде къде по-нужни и по-джиджани инструменти.
                            Работя непрекъснато с поялник и не съм почувствал нужда от станция. С обикновен поялник разпоявам и процесори без да ги счупя. А и разбираш, че поялникът не работи сам.
                            Разбирам те напълно. Общо взето и аз съм вършил всичко, с което съм се захванал и с обикновения български с терморегулация в дръжката. Като сравнение със струга - скоро си купих нож на ISCAR със сменяеми пластини, за вътрешно стъргане. Върши същата работа като българския със заварена пластина, правен преди 30 години, но разликата в поведението и лекотата на работа е като между жигула и ферари.

Сигурен съм че с онова горе на WELLER ще изпитвам духевен оргазъм всеки път като "го хвана". А няма "жълт" аналог.

Заради това и реших да опитам общо взето най-доброто жълто, пък ако то не ми даде поне част от това, което търся, ще мисля поне за нещо като второто нa WELLER, на което съм дал снимка. Взех си и няколко различни човки и т.н., та тестовете ще бъдат пълни.

Всъщност, като имам преки впечатления, ще споделя. В началото на другата седмица трябва да ми го донесат. Ако е поне до толкова добро, колкото и жълтата ми станция за горещ въздух, ще съм един щастлив човек.

Коментар

Дойде! От пинсетите да речем че не съм съвсем очарован, макар да вършат работа.

Обаче поялника е супер. Компактен и прилично направен. От стайна температура до 350 градуса загрява за 5 секунди. И наистина загрява, а не само да го пише.

Снимки и клипче по-късно. Мога да кажа че съм доволен от покупката. Единствено трябва да си взема 1-2 по-груби човки, че малко подцених размерите и съм взел все финни такива.

ПП: След час на стойката на 250 градуса, дръжката е леко стоплена, примерно около 40 градуса. Вероятно и по тоя показател ще е с прилично поведение.
                              Последно редактирано от sparkybg; 21-04-11, 19:01.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X