Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиция "Българи зад граница" - план за следващите експедиции

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Другата България - план за следващите експедиции

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
    Горби, направо отваряй отделна тема "Другата България-III"
    Следващата експедиция ще е уникална не само с крайната си цел, но и с местата, които ще посетим по пътя, носейки по малко Българщина!
    Подготовката и на колите и на хората трябва да е на ниво и да започне още сега. Километражът ще е най-малко 5000км. през украинската пътна мрежа, а може и извън пътя където е възможно /понякога е по-добре/

До тук сме два екипажа.
    До тук сме три екипажа, Недялко от кога се точи..... Добре че има достатъчно ненормалници да ни се вързват на акъла....

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
      До тук сме три екипажа, Недялко от кога се точи..... Добре че има достатъчно ненормалници да ни се вързват на акъла....
      Вярно бе
      Ставаме четири.
      Подхлъзнал съм и една 120-ка за повече лукс

Коментар

А, и аз съм навит по принцип... само дето с тази приказка за черното не знам ще става ли за рена(щото Ферозата не е добра идея да излиза в чужбина поради ред причини), били те и 4х4 или трябва да си ускоря плановете за експедиционна джипка
        Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 28-09-08, 14:12.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
          А, и аз съм навит по принцип... само дето с тази приказка за черното не знам ще става ли за рена(щото Ферозата не е добра идея да излиза в чужбина поради ред причини), били те и 4х4 или трябва да си ускоря плановете за експедиционна джипка
          Трябва мнооого да ги ускориш тия планове..... Или да купиш кални гуми на рендето....

Коментар

Да припомним близките и далечни планове за експедиции "Другата България", за да може да си подготвяме нещата предварително и да си правим сметка и за други ангажименти евентуално....

01 - 10. Май 2009 - Експедиция до Малая Перешчепина, област Полтава, до гроба на хан Кубрат.
            Аз го виждам маршрута така

01.05.2009 - тръгване сутринта от Силистра - Галац - Измаил - Одеса - 500 км.

02.05.2009 - тръгване сутринта от Одеса - Николаев - Никопол - 400 км.

03.05.2009...

следва....

Коментар

Този план идеално ме устроива защото на 16.05.08 трябва да съм в БГ
              П.П Съмнявам се че първият ден ще стигнеме до Одеса знаеш как е на Молдовската и Украинска граници ,последният път пристигнахме в 22:00 в Болграт а до Одеса си е още доста път

Коментар

Ако не си пускаме колите да пресичат Дунав сами
                и не се отбиваме до бай Димитър за дегустация на домашно вино,
                по същото време около 22ч. ще сме в Одеса.

Коментар

Предлагам на там да се движим по-експедитивно, а ако трябва да спираме някъде да е на връщане, за да можем да си планираме престоя на различните места по-добре.
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение

02.05.2009 - тръгване сутринта от Одеса - Николаев - Никопол - 400 км.

03.05.2009...

следва....
                    Горби, какъв е тоя Никопол? Може и да има такъв град в Украйна, не знам (е, сега ве4е е моментът да се изложа!), ни за какво ни е? След Николаев трябва да гоним Кременчуг, а после Полтава...

Освен това има и друг вариант. Вместо да ходим в Никоаев, можем от Одеса да тръгнем на север, към Кировоград. Така ще минем през Олшанка, където е най-старата българска общност в Украйна - от 1774, изселници от Алфатар, Силистренско. Там никой никога не ходи (вижте го къде е!) и хората безумно се радват да видят българи...
                    И от Кировоград пак Полтава.
                    Разстоянието е почти същото като през Николаев, а ползата...

Коментар

Първоначално публикуван от LadyRM Преглед на мнение
                      Горби, какъв е тоя Никопол?

Лейди, Никопол е български град на р.Дунав.

Може да има такъв град и в Украйна и аз не знам ...
                      ... но Горби говори за първия май ...

П.П. Май аз съм в грешка ... Горби, кажи най-сетне
                      Последно редактирано от Димо; 15-11-08, 20:45.
                      ______2
                      Е = MZ

Коментар

ми аз го виждам на гугъл-а.... ама за маршрута спокойно можем да послушаме Райна, аз само предлагам това което виждм по картата..... То за това е ии тази тема - да изчистим подробностите....

Коментар

Имаме си и сайт Другата България.... Той всъщност не е за нас, а за всички българи по света, живеещи извън България и техните неформални сдружения от една страна и от друга - всички които се интересуват от сънародниците си по света и искат да общуват с тях и да им помагат когато е необходимо... Сайтът е на прощъпулник още, но всички които се интересуват от темата са добре дошли...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X