Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиция "Българи зад граница" - план за следващите експедиции

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Другата България - план за следващите експедиции

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
    В Силистра ще спим само групата от София.
    Други ще пътуват същата сутрин. Всъщност май само Горби
    Добре е да тръгнем възможно най-рано.

Райна, програмата е екстра, но е добре този път да отделим ден за Одеса.
    Не че ще има време да я обиколим както трябва, но Тони /ivanova/ ми писа,
    че там има страхотно неделно училище и децата знаят за нас.
    Представяте ли си как ще се зарадват?

Вариант-2

Тръгваме по-навреме от Силистра и пердашим направо към Одеса.
    Преспиваме там, сутринта в неделята се срещаме с децата,
    разглеждаме колкото разглеждаме и се връщаме към Болград.
    Останалите дни - по програмата на Райна.

До началото на "Експедиция до Другата България-2" остават 14 дни
    Аз защо останах с впечатлението, че ще тръгнем на 19-и, т.е. ако всичко върви по плана на Румбата, то би трябвало да сме в Одеса в петък вечер, да спим там, да се видим с децата в събота и след това да палим гумите към БОлаград и Измаил?
    Георги Гатев

Коментар

Вярно бе! 19-ти е петък!! Голям съм заплес!

Трима виждат и помнят по-добре от един

Ами давайте да поумуваме.
      Децата се събират в неделя, незнам дали ще успеем да ги съберем в събота.
      Ако останем съботата и неделята вече става много.

Вариант-3

Силистра - Болград - среща с децата от гимназията, настаняваме се, преспиваме.
      Съботата 20,09 провеждаме една от срещите и следобяда тръгваме към Одеса.
      После продължаваме по Вариант-2
      Последно редактирано от rumbata; 04-09-08, 09:17.

Коментар

Списък на участниците потвърдили досега:

1.Горби
        2.LadyRM
        3.nedialko dimitrov
        4.trimata
        5.rumbata

Очакваме още ентусиасти!

Коментар

................
          Очакваме още ентусиасти!
          Всъщност, кога тръгвате ? Защото Горби говори нещо за Октомври, а пък от теб разбирам за Септември ?
          Опс. прочетох постовете от снощи и се ориентирах. За Септември, не мога. Виж Октомври имах възможност и желание.
          Последно редактирано от Nik Nikolov; 04-09-08, 10:13.
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
            Датите за "Експедиция до Другата България - Бесарабия 2" я фиксираме за 19 - 23 Септември. КОйто има желание да се включи да се записва тук в темата за да знаем колко автомобила / човека ще сме.
            Това са датите. Много ще се радваме да се присъединиш към нас .
            Георги Гатев

Коментар

Вариант 3 (детайлизиран)
              19 петък - тръгваме възможно най-рано от Силистра
              следобеда се срещаме с хората от Болградската гимназия;

20 събота - сутринта отиваме в Чийшия (те в събота учат, Мария Дмитриевна иска да влезем в час, да ги видим в действие, така да се каже...)
              от Чийшия директно потегляме за Одеса. Ако действаме стегнато даже можем да видим вечерна Одеса, което не е гледка за изпускане - особенно есен.

21 неделя - Неделното училище, Българския културен център
              При добра организация и липса на импровизации можем още същата вечер да се отбием в Бановка - кметът ми е съученик и ще ни чака. Нали искаме само човешки контакт с хората...

22 понеделник - 100 години българска Незавизимост - Сутринта Пандаклия - родното село на А.Малинов (правя опити да намеря голям портрет за да им го подарим)
              Следобяд - Чушмелия (за там имам изненада за вас. Приятна...)

23 вторник - сутринта можем да разгледаме Болград и към обяд да потеглим.
              Как ви се вижда?

Коментар

Списък на участниците потвърдили досега:

1.Горби
                2.LadyRM
                3.nedialko dimitrov
                4.trimata
                5.rumbata

Очакваме още ентусиасти!
                Ok, амо че нека го направим така:
                Горби +1
                LadyRM (и сам воинът е воин )
                Nedialko dimitrov +1
                trimata +1
                rumbata +3

11 човека, така ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от LadyRM Преглед на мнение
                  Вариант 3 (детайлизиран)

20 събота - сутринта отиваме в Чийшия (те в събота учат, Мария Дмитриевна иска да влезем в час, да ги видим в действие, така да се каже...)
                  от Чийшия директно потегляме за Одеса. Ако действаме стегнато даже можем да видим вечерна Одеса, което не е гледка за изпускане - особенно есен.

При добра организация и липса на импровизации можем още същата вечер да се отбием в Бановка - кметът ми е съученик и ще ни чака. Нали искаме само човешки контакт с хората...

22 понеделник - 100 години българска Незавизимост - Сутринта Пандаклия - родното село на А.Малинов (правя опити да намеря голям портрет за да им го подарим)

Как ви се вижда?
                  Добре ми се вижда, мониторът ми явно е хубав . В Чушмелия изненадата да не би да е..... чушки?

Софийската група ще си се разберем как и кога да пътуваме до Силистра. Ти откъде ще пътуваш?
                  Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
                    Добре ми се вижда, мониторът ми явно е хубав . В Чушмелия изненадата да не би да е..... чушки?

Софийската група ще си се разберем как и кога да пътуваме до Силистра. Ти откъде ще пътуваш?
                    Пояснявам за единия от тримата (той да обясни на другите двама) - селото е ЧушМелия (от чушма), а не ЧушКелия...
                    Така че - изненадата е студена вода от чУшмата...

А за пътуването... Аммииии... надявам ся някой от софийската група да ме вземе, аз нали съм "безлошадная"...

Коментар

Първоначално публикуван от LadyRM Преглед на мнение
                      Вариант 3 (детайлизиран)

Как ви се вижда?
                      Екстра!

Аз съм "ЗА" с всички ръце.

Коментар

И аз съм за !
                        П.П За пътуването ще се доуточним като се видим в Белоградчик предлагам аз

Коментар

Програмата е 6+, и аз съм за.... Обаче още си нямам станция.... всъщност имам, ама от тия - Уоки-тата.....
                          Кофти е, че няма да идват бургазлии, ще зяпат снимки този път.... И ще сме малко оредяла гледка с три джипа, но важното е да сложим байряците пак.....

На събора няма да успея да дойда, че ми е малко по-далеч от Одеса и ще ми стане много, така че ще се видим направо в Силистра.... Мъча се да уредя една закачлива хижа близко до Силистра с хубави условия за нощувката, сносни цени и хубав паркинг, ще докладвам за напредъка ....

Коментар

.................. И ще сме малко оредяла гледка с три джипа, но важното е да сложим байряците пак.....

........... ....
                            Честно казано, заради тез байраци, не дойдох първия път .

В никакъв случай не искам да се намесвам в решенита ви, аз съм деликатен човек, така че опазил ме Господ.
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Аз лично се гордея със знамето на България и не ме е срам да го сложа на джипа, дори (и още повече) в чужда държава.... Хората ни посрещат радушно и в Румъния и в Украйна с флаговете. За въодушевлението на сънародниците ни пък е излишно да говоря. Украинците ни подариха и украински флагчета, моето си е на джипа все още. Честно казано, не разбирам какво може да смути един българин да развее националния си флаг... Нашата експедиция е свързана изключително с катализиране на процесите по припомняне на етническата идентичност на нашите сънародници и е много важно символите на тази идентичност да бъдат подчертавани.... все пак сме тръгнали да вършим някаква работа, не да се фръцкаме с джипките по селата....

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                                Честно казано, заради тез байраци, не дойдох първия път .

В никакъв случай не искам да се намесвам в решенита ви, аз съм деликатен човек, така че опазил ме Господ.
                                Просто ми е интересно от практическа гледна точка как точно си бил сигурен, че ще бъдат слагани байраци? От друга страна ще се повторя:
                                Ще се радвам да дойдеш. Определено има смисъл. Иначе съм съгласен с изказаното от теб мнение.

Аз лично се гордея със знамето на България и не ме е срам да го сложа на джипа, дори (и още повече) в чужда държава.... Хората ни посрещат радушно и в Румъния и в Украйна с флаговете. За въодушевлението на сънародниците ни пък е излишно да говоря. Украинците ни подариха и украински флагчета, моето си е на джипа все още. Честно казано, не разбирам какво може да смути един българин да развее националния си флаг... Нашата експедиция е свързана изключително с катализиране на процесите по припомняне на етническата идентичност на нашите сънародници и е много важно символите на тази идентичност да бъдат подчертавани.... все пак сме тръгнали да вършим някаква работа, не да се фръцкаме с джипките по селата....
                                Аз също се гордея по мой начин със знамето. Гордея се и със земята ни (различно от държавата и държавниците). И точно пореди това не смятам, че този светъл и все още неосквернен символ трябва да се използва по такъв начин. Признавам, че каузата е добра и правилна, но някак си не ми седи да си окича колата със Българското знаме все едно е лепенка на форума. Трябва да проявяваш уважение към тези символи. Например: знамето трябва да е над нивото на очите ти. Винаги. Не знам остоаналата част на протокола, но поне това знам. Аз няма да си сложа знаме на колата.

ПП. Гореописаното ми мнение важи за платнените екземпляри. Може би би било по-уважително да залепим по една лепенка на задните прозорци.
                                Георги Гатев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X