Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиция "Българи зад граница" - план за следващите експедиции

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Другата България - план за следващите експедиции

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
    Програмата е 6+, и аз съм за.... Обаче още си нямам станция.... всъщност имам, ама от тия - Уоки-тата.....
    Аз този път няма да успея да се присъединя , но поне с каквото мога ще помогна. Ще пратя радиостанциите по някой от Софийската група, ако има нужда от някаква дурга екипировка казвайте.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
      Просто ми е интересно от практическа гледна точка как точно си бил сигурен, че ще бъдат слагани байраци? От друга страна ще се повторя:
      Ще се радвам да дойдеш. Определено има смисъл. Иначе съм съгласен с изказаното от теб мнение.

Аз също се гордея по мой начин със знамето. Гордея се и със земята ни (различно от държавата и държавниците). И точно пореди това не смятам, че този светъл и все още неосквернен символ трябва да се използва по такъв начин. Признавам, че каузата е добра и правилна, но някак си не ми седи да си окича колата със Българското знаме все едно е лепенка на форума. Трябва да проявяваш уважение към тези символи. Например: знамето трябва да е над нивото на очите ти. Винаги. Не знам остоаналата част на протокола, но поне това знам. Аз няма да си сложа знаме на колата.

ПП. Гореописаното ми мнение важи за платнените екземпляри. Може би би било по-уважително да залепим по една лепенка на задните прозорци.
      да не почваме дълъг и безмислен спор, но байряка не е само за 9-ти септември да се слага на прозорците и после да се прибира...... Който иска да си слага знаме на колата, който не иска - да не слага... То си е вътрешно усещане.... ако си горд с нещо го показваш... ако се срамуваш - го криеш.... Другото са от девет извора вода.... Няма да давам примери с Щатите, Турция, Русия и т.н...... всяко малко хлапе знае флаговете на тези страни... Защото не ги е срам да рекламират флага си....

НИЕ СМЕ ОРГАНИЗИРАНА БЪЛГАРСКА ЕКСПЕДИЦИЯ!
      С конкретни патриотични цели и задачи.... Ако ние не можем да сложим флагове на автомобилите, с които осъщестяваме целта на експедицията, то за бога - не се сещам за каква по-патриотична цел би се използвал флага....
      На измислените депутатски лимузини, когато бързат за поредната софра дали по-естествено седи отколкото при нас....?????

Както и да е. Аз пътувам с флаг. Който го е срам, да кара по-далеч....
      Нека приключим със спора, че имаме по-важни неща за доуточчняване....

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        Честно казано, заради тез байраци, не дойдох първия път .

В никакъв случай не искам да се намесвам в решенита ви, аз съм деликатен човек, така че опазил ме Господ.
        В момента сме на експедиция в Родопите, 4 коли и всички имаме трикольори по джипките. Това е задължително при есяко такова мероприятие.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
          В момента сме на експедиция в Родопите, 4 коли и всички имаме трикольори по джипките. Това е задължително при есяко такова мероприятие.
          Капитана, надявам е с вас ? Я го попитай за правилата с флаговете на кораби и яхти в чужди териториални води, а също и каква е причината, тези правила да са такива ?

Всъщност е глупаво да се намесвам. Вие си имате изградени наблюдения и изводи от първото мероприятие, вероятно сте прави.
          Извинете ме, моля.
          Последно редактирано от Nik Nikolov; 04-09-08, 21:28.
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Капитана, надявам е с вас ? Я го попитай за правилата с флаговете на кораби и яхти в чужди териториални води, а също и каква е причината, тези правила да са такива ?
            Тези правила и аз ги знам, но не сме в океана а на асфалта , аз съм горд, че се вее трибагреника на моя експедиционен багажник.

Коментар

Добре, щом не е задължително да си развяваме байраците, и аз ще се запиша. Мислех, че е задължително, затова се въздържах
              Благодаря ! Как е въпроса с визите ?

Коментар

Добре, щом не е задължително да си развяваме байраците, и аз ще се запиша. Мислех, че е задължително, затова се въздържах
                . Паспорт, зелена карта на автомобила, там документите му, и около 5 Евро в паспосрта за всек ислучай на молдовска граница.
                Георги Гатев

Коментар

Оки, имам ги тези документи. За 5 те Евро обаче, ще се циганим с митничарите. Мисля да им дам една банкнота от 2.50

Коментар

Не знам за морските правила, но не ме и интересува. За мен са по-важни блясъка на погледите на старците по бесарабските села, усмихнатите деца, които тичат след колите с името на България на уста, радостното подсвиркване с клаксона от повечето автомобили и мотористи, с които се разминавахме. Все пак идеята на тези експедиции е да се направи нещо за тях и щом флаговете по колите успяват да го направят, майната им на морските правила и всякакви други предрасъдаци как и къде трябва да се развява флаг. Идеята на националният символ е да вдъхва гордост. И именно в Украйна за пръв път разбарх напълно какво означава това, макар и вероятно моето да не е било закрепено на нужната височина.

Ако някой просто се притеснява от властите, може да е спокоен, украинските и румънски полицаи само дето не козируваха, като видеха такова количество знамена.

Отделно от практична гледна точка, това е едно обозначение на колоната. Хората лесно разбират, че сте заедно и много от тях внимават да не ви разкъсат.

Но наистина всеки сам си решава, когато е на такова пътуване дали са по-важни чуствата на хората при които отива или собствените му предрасъдаци.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                      Но наистина всеки сам си решава, когато е на такова пътуване дали са по-важни чуствата на хората при които отива или собствените му предрасъдаци.
                      Моля ?

Коментар

От мен добре дошъл !

Коментар

Много ми се идва и на мен,но за съжаление на 20-ти кръщене,а на 21-ви сватба,така,че сори.
                          Но за да бъда поне малко полезен /ако решите/ може софийската група да се отбие при мен и да им дам една прекрасна книга за моето родно място-с.Нова Черна и да я отнесете при българите там.Селото се намира на главният път Русе-Силистра,така че няма начин да се пропусне.Тъкмо ще се запознаем наживо и ще почерпя/.....от мен да мине ще ви напълня и две шешета кайсийка/.
                          Мога да уредя преспиване в мотел в близост до Н.Черна.От мотела до Силистра е един час път/70км/.
                          Чавдар Владимиров
                          0887/912075
                          Ленд Ровър Диско 1
                          Самуад в проект

Коментар

Добре дощъл и от мен! Разбира се че не е задължително. Задължително е - българското сърце, за останалите неща наистина всеки има собствени усещания. Така че лично аз ще се радвам на всеки нов човек който успее да опознае "другите българи", "моите" бесарабски българи...

Коментар

Моля ?
                              Имах предвид това:
                              Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                              ...За мен са по-важни блясъка на погледите на старците по бесарабските села, усмихнатите деца, които тичат след колите с името на България на уста, радостното подсвиркване с клаксона от повечето автомобили и мотористи, с които се разминавахме. Все пак идеята на тези експедиции е да се направи нещо за тях и щом флаговете по колите успяват да го направят...
                              За 4-5 дни не могат да се посетят повече от 6-7 различни места. Което е нищожно малка част от българските села. За сметка на това пътувайки минаваш през няколко пъти повече. Тези хора успяват да видят само колоната с българските знамена. Което също не е никак малко... Не сложиш ли знаме, по каквито и да е причини, отнемаш от радоста на тези хора.
                              Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 08-09-08, 00:04.

Коментар

Стига за знамената, разбрахме се.... Който иска - слага, кой не иска - не. Щете-не щете, водя аз със знаме....

Така.... остават 12 дена... Пригответе валутата, паспортите, зелените карти и пълномощните за автомобилите, ако не са на ваше име.....

Ако има още желаещи - сега е момента.... Приключение, колона джипки, експедиция, много хубави моменти с едни прекрасни бесарабски българи и като черешка на тортата - нощна Одеса - това се помни за цял живот, а разходите са направо смешни....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X