Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиция "Българи зад граница" - план за следващите експедиции

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Другата България - план за следващите експедиции

Здравейте, хора!
    Радвам се отново да съм тук. Ходих за малко до Украйна. Чакат ни. Искат ни и в други села. Проверявам варианти за нощувка - така че хем да е сред българи, хем да е при условия, по-различни от... участниците в Експедиция 1 знаят какво имам предвид. Обаче - отново! - време е да определим срок за записване за да знаем, за колко души става дума...
    Иначе, впечатленията там от първото ни пътуване са все още силни и се носят от уста на уста...

П.П.
    Тържествата за 150-та годишнина на Болградската гимназия ще са на 22 - 25 октомври. В момента се прави ремонт, изобщо хората се опитват да си стегнат светинята... Но сте прави, голяма дандания ще е - Бойко Борисов щял да ходи, да си прави предизборен PR... Така че мисля, варианта с Деня на независимостта е много добър.

И тук се сещам нещо важно.
    Да припомня, че
    1. Тази година не е просто годишнина, а кръгла годишнина (1908-2008 г.) на Независимостта;
    2. Тогавашният министър председател на България Александър Малинов, човект написал Манифеста, с който е обявена нашата независимост, е роден в бесарабското село Пандаклия (днес Ореховка), Болградски район.
    Мисля, че ни се отдава прекрасен случай да посрещнем празника на "най-правилното място"... При корените...

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
      Нужно е добро настроение, радиостанция, фотоапарат и малко евро, което да смениш за украински гривни. Българския флаг е задължителен и друго... друго не се сещам......
      Горби, забрави най-важното: ГОЛЯМО БЪЛГАРСКО СЪРЦЕ... Иначе няма да стане...

Коментар

Време е да се преброим.
        Краен срок за включване 12.09.2008г.

За участниците:
        Проверете си документи - лични и на автомобилите, застраховки Зелена карта и т.н.

За желаещите да помагат отново публикувам списъка с нещата, които събираме.

Буквари
        Читанки
        Учебници по български език и литература /БЕЛ/ за всички класове.
        Методически ръководства по БЕЛ за всички класове.
        Христоматии и критика.
        Книги от български автори, класика и съвременни.
        Детски книжки.
        Сборници с текстове на народни песни и ноти.
        Учебници по хореография и български народни танци.
        Дискове с народна музика.
        Български игрални филми. /не пиратски/
        Особено необходими са документални и научно-популярни филми за България.
        Български знамена.

Ще ми се да купим един огромен и от най-луксозните български трикольори с герб.
        Да го дарим на Болградската гимназия и да го развеят на празника.
        През октомври като отидат политици и батковци да си правят PR,
        ще гледаме по новините и ще се гордеем, че Българското знаме, което се вее там е от нас!

Поздрави на всички

До началото на "Експедиция до Другата България-2" остават 21 дни

Коментар

Хора, малко ме притеснява че никой освен Румбата не се обажда... Времето не е много. Очакват ни вече поне на 3 места - в Чийшия (говорих с г-жа Мария Пинти, директорката), в Болградската гимназия (само предупреждават, че има вероятност точно по това време да сменят дограмата , но аз казах, че ако трябва може и да помогнем) и в Бановка (родното място на генерал Иван Колев. Още не мога да се свържа с Пандаклия (откъдето е Ал.Малинов), но до дни и това ще стане.
          Има вероятност да се настаним за нощувка в Болград, но трябва поне приблизително да зная за колко души говорим...

В момента сигурно сте заети с подготовката за събора на 6-7. Успех и приятни преживявания! Надявам се след това вече сериозно да се захванем с подготовката на пътуването.

Коментар

Първоначално публикуван от LadyRM Преглед на мнение
            Хора, малко ме притеснява че никой освен Румбата не се обажда... Времето не е много. Очакват ни вече поне на 3 места - в Чийшия (говорих с г-жа Мария Пинти, директорката), в Болградската гимназия (само предупреждават, че има вероятност точно по това време да сменят дограмата , но аз казах, че ако трябва може и да помогнем) и в Бановка (родното място на генерал Иван Колев. Още не мога да се свържа с Пандаклия (откъдето е Ал.Малинов), но до дни и това ще стане.
            Има вероятност да се настаним за нощувка в Болград, но трябва поне приблизително да зная за колко души говорим...

В момента сигурно сте заети с подготовката за събора на 6-7. Успех и приятни преживявания! Надявам се след това вече сериозно да се захванем с подготовката на пътуването.
            Аз ще съм с още един мой другар.

Колкото до дограмата - аз втори пореден сезон съм в ремонт, може да се включим ако има нужда.
            Георги Гатев

Коментар

Вече няма почти никакво време!
              Моля желаещите да участват в експедицията да потвърдят тук или на ЛС.

Някой колега от Силистра ако може да провери за колко време се минава Дунав с бак-а.
              От нареждането на опашката до слизането на другият бряг.
              Това е важно за да планираме кога и откъде да минем реката.
              Предварително благодаря.

До началото на "Експедиция до Другата България-2" остават 16 дни

Коментар

На 19 ще се срещнем в Силистра на OMV, само тр да уточним в колко часа....... Аз предлагам към 10.00 да тръгнем от Силистра, за да можем към 17.00- 18.00 да сме в Измаил..... Аз мога и по-рано де, но софиянци имат 380 км път през Русе до Силистра.....

Коментар

Аз мисля да трътна предишният ден и да спя една вечер в г.Силистра !
                  Ако и другите се навият няма да е проблем да тръгнеме по рано от 10:00ч. Все пак трябва да се съобразиме и с разписанието на ферибота за което до момента маи няма информачия

Коментар

Според информация от jenia7812, фериботът се мнава бързо.

В светлата част от денонощието със сигурност работи.
                    Вечер е до 22,30ч.

Неди е много прав, софийската група е добре да се съберем и пътуваме предишния ден за Силистра.

Към списъка с нещата, които събираме, освен знамена добавям и шапки с българският трикольор и надписи "България".

Моля колегите от София, които са събрали неща за Украйна да се свържат с мен през идната седмица, за да имаме време да разпределим багажа.
                    ЛС или 0888978188 Румен

До началото на "Експедиция до Другата България-2" остават 15 дни

Коментар

Знамена ще взема поне двадесет и доста книги мога да взема

Коментар

книги вече има 3 чувала от един българин от Фото Форум WHITE ...

За преспиването в Силистра - оп-добре да преспите във Ветрен/Сребърна, че съотношението цена.качество е по-добро... Или Русе, щото имате само час път до Силистра.... Ако все пак предпочетете Силистра ще дойдем и ние, няма се цепим....

Коментар

Нямам предвид точно Силистра и някаде в радиус 100-тина км може

Коментар

За съжаление този път нашата компания няма да ви радва на това пътуване. По време на експедицията ще трябва да съм от другата страна на земното кълбо.

Пожелавам ви лек път и весели моменти.

ПП Иван Шишман(художника) днес ми се обади по телефона, че е на пленер в Малко Търново, но за "съжаление" аз съм в Родопите и не можах да се видя с него.

Коментар

Здравейте, има няколко неща, които искам да обсъдим.
                              1. Относно часа на тръгване - смятам, че 10 часа е късно, особено при положение че ще нощуваме в/около Силистра. Не е ли по-добре по рано да тръгнем и по-рано да стигнем в Украйна...
                              2. Къде? Нали говорихме, че е хубаво следващия път да сме някъде сред българи - като се напиваме вечер, поне с българи да се напиваме . С оглед на това аз започнах да търся варианти. Реален вариант е Болград. Казаха ми, че имат симпатично частно хотелче (с топла вода!), но не било много голямо, затова искам час по-скоро да разбера, колко сме...
                              3. Имаме реално 3 дни там (20,21,22), а местата, където ни чакат вече са 5 - Болградската гимназия, Чийшия, Бановка, Пандаклия и Чушмелия. Миналия път беше друго - никой не знаеше кои сме и за какво се борим. Сега не е така - разчуло се е. И не става да кажем, че ще отидем някъде, а да не идем.
                              Това е още едната причина да предлагам да тръгнем по-рано. Тогава в ранния следобед можем направо да отидем в Болградската гимназия - те учат до късно следобед. А от другия ден вече да започнем по селата...
                              Кажете си мнението

Коментар

Първоначално публикуван от LadyRM Преглед на мнение
                                Здравейте, има няколко неща, които искам да обсъдим.
                                1. Относно часа на тръгване - смятам, че 10 часа е късно, особено при положение че ще нощуваме в/около Силистра. Не е ли по-добре по рано да тръгнем и по-рано да стигнем в Украйна...
                                2. Къде? Нали говорихме, че е хубаво следващия път да сме някъде сред българи - като се напиваме вечер, поне с българи да се напиваме . С оглед на това аз започнах да търся варианти. Реален вариант е Болград. Казаха ми, че имат симпатично частно хотелче (с топла вода!), но не било много голямо, затова искам час по-скоро да разбера, колко сме...
                                3. Имаме реално 3 дни там (20,21,22), а местата, където ни чакат вече са 5 - Болградската гимназия, Чийшия, Бановка, Пандаклия и Чушмелия. Миналия път беше друго - никой не знаеше кои сме и за какво се борим. Сега не е така - разчуло се е. И не става да кажем, че ще отидем някъде, а да не идем.
                                Това е още едната причина да предлагам да тръгнем по-рано. Тогава в ранния следобед можем направо да отидем в Болградската гимназия - те учат до късно следобед. А от другия ден вече да започнем по селата...
                                Кажете си мнението
                                В Силистра ще спим само групата от София.
                                Други ще пътуват същата сутрин. Всъщност май само Горби
                                Добре е да тръгнем възможно най-рано.

Райна, програмата е екстра, но е добре този път да отделим ден за Одеса.
                                Не че ще има време да я обиколим както трябва, но Тони /ivanova/ ми писа,
                                че там има страхотно неделно училище и децата знаят за нас.
                                Представяте ли си как ще се зарадват?

Вариант-2

Тръгваме по-навреме от Силистра и пердашим направо към Одеса.
                                Преспиваме там, сутринта в неделята се срещаме с децата,
                                разглеждаме колкото разглеждаме и се връщаме към Болград.
                                Останалите дни - по програмата на Райна.

До началото на "Експедиция до Другата България-2" остават 14 дни

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X