Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиции "Българи зад граница"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Експедиция до другата България

Мерси много за отговора Горби,

От Бургас съм, казвам се иначе Галин и съм компютърен специалист.
    Ще пътуваме аз и съпругата ми с един Шевролет Каптива или в краен случай с един Пасат комби. Идеята ви за това пътуване е наистина страхотна. Много ни допадна.

Коментар

Супер, добре сте дошли...! Следете темата за развитие на организацията...

Коментар

Здравейте!
        На 01.05.2008 по принцип тръгвам с жена си за Западна Украйна! Но мислех на връщане да мина през Одеса , че имаме роднини там! Но сега с голямо желание ще тръгнем с вас през Бесарабия и Одеса! Там с жената сме завършили през 1987г медицина в Одеския университет! Пишете ни. Готови сме, приготвени! Колата ми е Еспейс 2.0 - отлично състояние.
        От Гулянци съм/на север от Плевен на Дунава/
        Чакам отговор и кажете какво трябва и да се уточняваме!
        Поздрави!
        Генади Георгиев
        ПС. Абсолютно същото пуснах на Веско като ЛС!
        Който има ЖПС може да си свали от ФТПто картите на Украйна - двете! Картбланш и Аероскан - последните + картата на Румъния. За Бесарабия Картбланша е отлична! Запазете си тази точка - до нея се стига по румънската карта и от нея почва рутрането на Картбланша! Връзва картите!
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от gtsvg; 15-03-08, 17:24.

Коментар

Добре сте дошли и вие...... !!

То Одеса е на 200 км от Измаил, единия ден може да прескочим да пием по кафе на прочутата "Дерибасовска"

Коментар

Реших да се включа и аз. Каузата ми е близка,а и успях да открадна време. Няма да върнете човек с мотор надявам се
            Ще следя темата за детайли.
            ______2
            Е = MZ

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
              Добре сте дошли и вие...... !!

То Одеса е на 200 км от Измаил, единия ден може да прескочим да пием по кафе на прочутата "Дерибасовска"
              Това ми е целта! А на Терасполска са най-хубавите пици, които съм ял през живота си - с калмари.... чудни са!
              Ще направя доста снимки от Одеса, че тя е като синджир , свързана с нашата история! Точно до мед. университет на трамвайната спирка е къщата/има паметна плоча/ , където Иван Вазов е написал "Под игото"!!! До нея е домът на Корольов/първият спътник/!И голям ред други хубави места и неща!

Коментар

Малко по малко се събираме.
                Добре дошли. Радвам се, че се увеличаваме.
                Браво.

Коментар

Да се похваля - свързах се с ръководството на читалището в Гулянци/от където съм/ и ми обещаха кашон с българска класика - книги
                  и пожелания към бесарабските българчета в надлежен вид. Свързах се и със СОУ "Хр. Смирненски" в Гулянци - обещаха комплекти бълг. учебници по история, география, литература и граматика - кашон с пожелания в същия вид. Свързах се и с Общината - ще ми дадат 2 хубави /казват големи/ знамена на България!
                  Последно редактирано от gtsvg; 17-03-08, 11:13.

Коментар

е браво, сериозен човек....!! При мен вече има кашон със списания от колеги от форума - (за лов и оффроуд са списанията) и комплект енциклопедии за деца с история на България (от фотофорума). Българските филми от колекцията на 24 часа са почти събрани вече. Знамена ще купим преди тръгване още, да има и за джиповете и за подаряване....

Коментар

получих и приблизителен списък с нещата от които се нуждаят нашите съотечественици там.....

...и еще, нам было бы очень приятно, если бы ребята из клуба внедорожников посодействовали созданию сайта бессарабских болгар, надо выходить в интернет, ведь большинство болгарской молодежи в Украине уже пользуются совремнными технологиями , интернетом.
                      если бы у нас был бы свой сайт , то это бы способствовало обьединению нашей молодежи, поднятию самосознания, получению информации , для всех молодых ребят ,в каком бы уголке Украины они не находились бы. Это очень важно.

С други думи - имат нужда от много неща, повечето от които можем да осигурим, за други може на следващия път - тук вече всички имат думата......
                      Обръщам се към колегите IT-специалисти.
                      Какво е нужно за да заработи един сайт с форум на бесарабските българи? Говорим за техническо обезпечение и софтуер.
                      Компютър/и/- какъв/и/, хостинг - къде?

Коментар

Добре е всички участници в експедицията да прочетат темата на Веско
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...801#post344801

С много от нещата и ние трябва да се съобразим.
                        Благодаря, Веско

Коментар

Качествено указание от Веско! по отношение на картирането - с новата карта на Събин пътуваме до укр. граница през Румъния без превключване на карти! Верс. 4.50! До точката , която дадох по-нагоре..., а от нея продължаваме в Украйна! Най-новите карти на Украйна ги има на фтп-то/от 2 дни!/ -ако излезнат нови - ще ги качим!
                          За терена - бил съм студент в Одеса и съм ходил на студентски бригади в Бесарабия! Там е равно до леко хълмисто, но рядко... де факто - степ!
                          Плодородна почва с огромни блокове, на места с мощна напоителна система. По края на блоковете - ивици изкуствени горички - акация и храсти. Така степта направо опира в лиманите и морето! Ако някой не е виждал морски бряг с трева/ все едно , че си до язовир - ще види!/
                          Ако е горещо, може да има проблем с питейна вода - чешми няма по гореописаните причини! Може да има проблем и с , не дай бог, техническа вода/за автомобили/ Добре е , че разстоянието до Каменка от румънската граница не е толкова голямо/но то не е и малко!/ В румънската част ландшафта е подобен....
                          Лично аз съм си направил технически преглед/истински/ на колата - даже смених предни спирачни дискове!
                          Последно редактирано от gtsvg; 20-03-08, 08:30.

Коментар

Току -що получих от моите хора в Украйна цените на горивата! И така:
                            А95 - 1.10 $
                            A98 - 1.22 $
                            GAS - 0.75 $
                            Disel - 1.10 $
                            Съотношението ЕВРО/ДОЛАР - 1/1.6
                            Последно редактирано от gtsvg; 20-03-08, 15:26.

Коментар

За пътя до Измаил нямаме нужда от карта - пътят е 368 км. от Варна до центъра на Измаил, минава се през Констанца, после по пътя за Тулча и т.н. ще ви водя. Реално, ако ги нямаше двете граници на Молдова целия преход щеше да е 4-5 часа. Със спирането в румънско за горещо шкембе и румънски кебапчета и границите на Молдова пътят ще е около 8-9 часа максимум - хубав перфектен асфалтов път.
                              По важно е да решим колко часа ще се тръгва от Варна и всички ли ще тръгнем от Варна или ще се събираме из Румъния нейде.....

Коментар

За пътя до Измаил нямаме нужда от карта - пътят е 368 км. от Варна до центъра на Измаил, минава се през Констанца, после по пътя за Тулча и т.н. ще ви водя. Реално, ако ги нямаше двете граници на Молдова целия преход щеше да е 4-5 часа. Със спирането в румънско за горещо шкембе и румънски кебапчета и границите на Молдова пътят ще е около 8-9 часа максимум - хубав перфектен асфалтов път.
                                По важно е да решим колко часа ще се тръгва от Варна и всички ли ще тръгнем от Варна или ще се събираме из Румъния нейде.....
                                Предлагам да се съберем около еди колко си часа на българската граница, като тръгваме от различни места. Например аз ще се влея в софийската група на бензиностанцията на Гривица на детелината до Плевен....Хм, което по принцип , а такава е и идеята, да се движим в колона по всички правила на колоната! При това положение и режима на преход е малко по-различен и бавен...колко ли коли станаха до сега?..
                                Последно редактирано от gtsvg; 20-03-08, 15:44.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X