Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мароко 2015,а може и Западна Сахара и Мавритания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мароко 2015,а може и Западна Сахара и Мавритания

От всички пътеписи които съм чел и срещал за Африка, хората съветват, да се инвестира в твърди гуми и здраво окачване.
    Всичко останало е почти ненужно.

Не видях дали имате защита на прозорците?
    Често чупели джама и каквото набарат и беж.

Коментар

С какви гуми е обута колата? Алуминиеви пътеки имате ли?
      Из пясъците най-добре се кара с поизносено АТ. Иначе за да нямата грижи в пустинята ви трябват добър компресор с ресивър и дюзен за спускане и помпене на гуми, пътеки и лопата. Другото е излишно. Ааа и пътеките да са сложени на лесно място. Гумите ще ги помпите и пускате по 10 пъти на ден от 0,6 до 3атм и обратно.
      Имам верните пътеки, ако ви трябват обадете се.
      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
        Неграмотните камилчета станахме двама.

GET YOURS FIRST FOR $499
        Special price until June 15th. Shipping in February 2016.

Писах да ми върнат кинтите, но отговор няма, както вероятно няма да има и достака.

Сигурно ти пускат по пощата само малката джаджа а дрона долита сам. Затова е такъв срока за доставка.

Сега сериозно. За лебедката е точно така както казва izo 4x4 няма да ви трябва а само ще ви пречи. Предницата на автомобила трябва да е максимално олекотена а кинтите и времето за лебедка и тежка броня инвестирайте в адекватно окачване и задължително резервни части в багажника за предницата. Нормалните асфалтови пътища в Мароко са в пъти по -добри от нашите магистрали но в пустинята по-Piste друсането и вибрациите са умопомрачаващи. Скоро ще направим една бирена среща и ще ви помогнем с каквото можем.
        Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 20-05-15, 11:01.

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
          ...да се инвестира ...и здраво окачване.
          OME +150 отпред и +250 отзад

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
          Не видях дали имате защита на прозорците?...
          Често чупели джама и каквото набарат и беж.
          8 от 11 джама имат фолио отвътре.На предните врати ще сложа прозрачно. Имам го , но не му е дошло времето още

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
          С какви гуми е обута колата? Алуминиеви пътеки имате ли?
          ....Имам верните пътеки, ако ви трябват обадете се.
          BFGoodridge AT, но са чисто нови За пътеките ще говорим като се видим и ако е нужно ти ги отмъкваме! Благодаря!

Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA Преглед на мнение
          Сега сериозно. За лебедката е точно така както казва izo 4x4 няма да ви трябва а само ще ви пречи. Предницата на автомобила трябва да е максимално олекотена а кинтите и времето за лебедка и тежка броня инвестирайте в адекватно окачване и задължително резервни части в багажника за предницата. Нормалните асфалтови пътища в Мароко са в пъти по -добри от нашите магистрали но в пустинята по-Piste друсането и вибрациите са умопомрачаващи. Скоро ще направим една бирена среща и ще ви помогнем с каквото можем.
          Тежката броня и лебедката ги има вече, но лебедката си остава в кашона до зимата! Окачването е правилното(според мен) и съм започнал да се запасявам с резервни чарколяци. На бирената среща ще обсъдим подробно нещата, благодаря!

Коментар

Мавритания отпада за тази година за съжаление поради..политически причини...В Западна Сахара в такъв случай няма чий да го дирим. Там на всеки няколко километра има табели за минни полета, та и офроуд няма да можем да джиткаме. От там минаваще пътя за Мавритания. Ех,...нищо, пак ще отидем един ден!
            маршрута е финализиран. Преди малко получих мейл от другарчетата и той изглежда така:

04/10 - Meet at 15:00 in the Lidl Car Park, Algerciras, catch ferry to Morocco, First night in Africa, Hotel
            05/10 - Drive to El Jadida, motorway the whole way.............watch out for speed traps. Campsite
            06/10 - Take coast road to Essaouira. Hotel
            07/10 - Day in Essaouira to sight see, buy souvenirs. Nice restaurant meal on 2nd night. Hotel
            08/10 - Drive to Agadir, stop at Hypermarket. Through Sous Massa national park (1st off road) to Fort Bou Jerif. Campsite
            09/10 - Drive the Plage Blanch to the mouth of the Oued Draa, first Wildcamp
            10/10 - Refuel, stock up in Tan Tan, drive east along the Oued Draa, Wildcamp
            11/10 - head east skirting the southern edge of the Anti Atlas, stop in Assa for fuel etc around lunch. Wildcamp
            12/10 - Possibly rocky day to Tata, Campsite or Wildcamp
            13/10 - Head deep into the Desert south of Erg Chegagga. Wildcamp
            14/10 - Erg Chegga to the Kem Kem Dinosaur Fields, Wildcamp
            15/10 - Kem Kem to Erfoud, around the dark side of Erg Chebbi. Campsite
            16/10 - Erfoud to the Todra Gorge, easy day on Tarmac. Campsite or Wildcamp
            17/10 - Todra Gorge to Imichil passing 2800m above sea level. Wildcamp
            18/10 - Imichil to Somewhere in the mountains. Wildcamp
            19/10 - Descend out of the mountains. Campsite
            20/10 - Long drive north to Asilah. Campsite or Hotel
            21/10 - Leave Morocco, drive to ...

Би могло да се получи малко разминаване ако военни ни пренасочат някъде около 12.10. Между Асса и Тата "пътя" е малко като към Израел от Египет през Ивицата Газа

. И подготовката откъм техническата част продължава. Реших да метна едни пружини Олд Ман Емю +600кг отзад и да спра да се терзая ще понесе ли окачването всички + 600кг. ( резервоари със стотици литри гориво, гуми, палатки, хладилници с бира....)....Тествах една седмица по Гръцко промените в електрическата система и шумо-термоизолацията и по втора точка има още какво да се желае. Започвам да действам...

Коментар

Така изглежда маршрута на картата.
              Прикачени файлове

Коментар

С какъв допълнителен резервоар си?
                Къде ще спите?
                Какъв ти е покривния багажник?
                А и защо не качиш някоя снимка на колата?
                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

1) Точно ти знаеш най-добре какъв ми е допълнителния резервоар "Out of town" long ranger 166ltr.
                  2) В пост номер 50 на края на всеки ред е отбелязано къде ще се спи - хотел, къмпинг или диво къмпиране ( по пътя в Европа още не съм решил)
                  3) Копие на АРБ, но смятам да взема на заем от hackman алуминиев Rhino rack, че е поне с 20кг по-лек.
                  Снимки ще кача! Тези дни имам малко други задачи, но другата седмица Тойотата влиза в бокса за изцяло нова спирачна система, съединител, монтиране на резервоара. Утре ми пристигат пружините + 600кг. И доста други неща има да дооправя или да променя да ми е по-удобно. Ще изкарам бързи връзки за въздух на двете брони(задната в процес на производство)...имам да монтирам и ЦБ станция и антена, мониторинг( бг дума) на трите акумулатора. Иначе системата с тока работи безупречно. Тествах я за седмица в Гърция и нямах никакви оплаквания. Ще снимам и ще качвам снимки....

Коментар

Мда - Гоше, дай снимки на хилядолетния сокол след сглобяването, моля!
                    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                    0888 315 794
                    LZ1UPI
                    A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                      Мда - Гоше, дай снимки на хилядолетния сокол след сглобяването, моля!
                      Той пак е разглобен след Гръцко Утре ще му слагаме новите седалки с Митко. Ела да помагаш ...Махнах и задните седалки( няма да ми трябват скоро)и съм разкроил леглото и мястото за резервоара за вода. Остава само да се сглобят.

Коментар

Не съм много сигурен, че трябва да превръщаме тази тема в техническа, но... Днешните ми заигравки: 1) Волтметри за трите акумулатора 2) Инвертор Виктрон 180вата пълна синусоида за Панасоник Тафбук ЦФ-18, който ще ползвам за ГПС. Този инвертор е само за зарядното на Панасоника. 3) Контролната система за акумулаторите Виктрон БМВ702. Следи волтажа на два акумулатора и всякакво инфо на един ( Ампераж, волтаж, заряд и разряд в проценти, моментна консумация и т.н...) Има шунт 500А
                        Прикачени файлове

Коментар

Готов е маршрута до Алхесирас.

1)София
                          2)Белград
                          3) Загреб -780км........нощ 1(27-ми Септ.)
                          4) Любляна
                          5)Венеция
                          6)Падуа
                          7)Верона
                          8/Бреша – 1325км........Нощ 2(28-ми Септ.)
                          9)Генуа
                          10)Сан Ремо
                          11) Монако
                          12) Ница
                          13)Марсилия – 1920.........Нощ 3(29-ти Септ.)
                          14)Монпелие
                          15) Перпинян
                          16) Барселона – 2380км...........Нощ 4 и 5 (30-ти Септ. + 1-ви Окт.)
                          17)Тарагона
                          18/ Валенсия – 2720км ...........Нощ 6( 2-ри Окт.)
                          19)Аликанте
                          20) Малага – 3360 .............Нощ 7(3-ти Окт.)
                          21) Алхесирас – 3500км

Среща с останалата банда на 4-ти Окт. в Алхесирас

Коментар

Аз пак да си питам за снимки на сокола
                            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                            0888 315 794
                            LZ1UPI
                            A1 (Rh+)

Коментар

На моя сокол няма какво да му снимам. Напредвам по-бавно от охлюв. В момента е с разкостена предница. Извадени полуоски...пясък и галванизация на сфери, спирачни апарати....нови лагери, кичета, семеринги....с една дума - НОВАПРЕДНИЦА! (една дума)
                              И една вчерашна снимка на три от седемте сокола, с които ще скитаме. Без смачканата отпред 90-ка. Те сега кръстосват Карпатите.
                              Прикачени файлове

Коментар

"цокола" може и да не е готов, но Уепенките за жибките са!
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X