Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мароко 2015,а може и Западна Сахара и Мавритания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мароко 2015,а може и Западна Сахара и Мавритания

На мен мароканската митница в Танжер няма да ми е за първи път Влизал съм с возило в Мароко няколко пъти.Приятел на братовчед ми отвори там фабрика за тухли през 2007г (ако не се лъжа) и направих няколко тигела до там и обратно

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
      Очаквате ли някакви проблеми с модификациите на хилядолетния сокол по европейските страни - метална броня, различни габарити и т.н. Проверили ли сте как седят нещата на запад и въобще, ако се наложи да се минава технотест или подобни неща, те важат ли за останалата част от света...
      Пътувайки миналата зима до Мароко през Алхесирас и обратно не съм имал проблем никъде в Европа с модификации, метални брони и т.н.

Само веднъж миналото лято шофирайки в Гърция барабар с всички метални брони, лебедки и т.н. на един междуградски път ми махна един полицай да ме спира, но когато го доближих да отбия ми махна да продължа ... Реших, че като ме е видял отдалече е решил да ме спре точно заради железата, но като е видял вече отблизо, че съм с чуждестранна регистрация е решил, че няма смисъл да ме спира, понеже няма за какво да се хване поради чуждестранната регистрация.
      LZ1ATN

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
        По принцип не смятам да караме по магистрали , освен в Сърбия, Хърватска и Словения.
        Защо не смятате да карате по магистрали в другите държави? Не се ли притеснявате, че това може да Ви забави значително? Искате да избегнете магистралните такси или търсите по-живописен и интересен маршрут?

За Испания например: от Барселона до Алхесирас на отиване карахме предимно покрай Средиземно море и там магистралите са почти изцяло платени. А на връщане карахме през вътрешността (Алхесирас - Гранада - Мадрид - Сарагоса - Барселона) и там магистралите бяха почти изцяло без такси.
        LZ1ATN

Коментар

Ако на такова пътуване избягвам магистралите заради таксите, по-добре да не тръгвам Карал съм от Ливорно до Барса по ривиерата и си е красота!

Коментар

Ако на такова пътуване избягвам магистралите заради таксите, по-добре да не тръгвам Карал съм от Ливорно до Барса по ривиерата и си е красота!
            Абсолютно съм съгласен, че ако магистралните такси са проблем, то човек наистина по-добре да не тръгва Просто имах предвид, че ако няма да се кара магистрално, скоростта напременно ще падне забележимо ... но пък ще е много по-красиво. На отиване към Мароко и ние карахме през целия път по ривиерата от и максимално близо до морето от Генуа до Алхесирас и от гледна точка на красота и интересен маршрут също го препоръчвам, а на връщане през вътрешността, както в Испания, така и във Франция и Италия, за да има разнообразие и да не доскучава Но определено не сме избягвали изцяло магистралите.
            LZ1ATN

Коментар

Въпроса с "дрона" е приключен генерално и по възможно най-добрия начин! Току що го купих...
              Ще имаме всякакви въздушни кадри, които буквално ще се снимат сами, докато си караме джипа, стоим около огъня в лагера и т.н.

Запознайте се с "Лили":https://www.lily.camera/?ct-referral-code=F3Es5iAY

Коментар

Я глей ти, Хилядолетния сокол ще си има малко птиченце БРАВУС!
                Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

Последно ще е една, отпред. За задната няма никакво място извън купето
                  От скромния си опит из Африка, както и богатия на приятели, смело мога да заявя, че няма особен смисъл да сте с лебедка... Само ще тежи, а шансът да има дърво или нещо на което да я закачите е нищожен... Да не говорим, че трудно ще намерите толкова дълбоко забиваща се в пясъка котва, която да ви е от полза.
                  По-скоро се фокусирайте върху оборудване като пътеки за буксуване, лопати, дълги колани, за да ви теглят от далеч или надуваем крик и някакъв тип система за бързо променяне на налягането в гумите... Всъщност, компресорната система е особено важна, щото с въздуха от нея ще може да си чистите и прахоляка след преходите...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                    Въпроса с "дрона" е приключен генерално и по възможно най-добрия начин! Току що го купих...
                    Ще имаме всякакви въздушни кадри, които буквално ще се снимат сами, докато си караме джипа, стоим около огъня в лагера и т.н.

Запознайте се с "Лили":https://www.lily.camera/?ct-referral-code=F3Es5iAY
                    Дано да си видял коя е датата на доставката...и аз се прецаках!
                    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                      Дано да си видял коя е датата на доставката...и аз се прецаках!
                      Къде я видя тази дата? Чакай, че изтръпнах..?!! На мен ми дава да пиша на админа, за дата..?!!

Коментар

Неграмотните камилчета станахме двама.

GET YOURS FIRST FOR $499
                        Special price until June 15th. Shipping in February 2016.

Писах да ми върнат кинтите, но отговор няма, както вероятно няма да има и достака.
                        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                          Неграмотните камилчета станахме двама.

GET YOURS FIRST FOR $499
                          Special price until June 15th. Shipping in February 2016.

Писах да ми върнат кинтите, но отговор няма, както вероятно няма да има и достака.
                          Според Форбс, не са измекяри (дано)! Да сме чели...

http://www.forbes.com/sites/ryanmac/...a-billionaire/

Коментар

Първоначално публикуван от izo4x4 Преглед на мнение
                            ...няма особен смисъл да сте с лебедка... Само ще тежи, а шансът да има дърво или нещо на което да я закачите е нищожен... Да не говорим, че трудно ще намерите толкова дълбоко забиваща се в пясъка котва, която да ви е от полза.
                            По-скоро се фокусирайте върху оборудване като пътеки за буксуване, лопати, дълги колани, за да ви теглят от далеч или надуваем крик и някакъв тип система за бързо променяне на налягането в гумите... Всъщност, компресорната система е особено важна, щото с въздуха от нея ще може да си чистите и прахоляка след преходите...
                            Котва и надуваем крик изобщо не смятам да имам някога.Пробвал съм и двете поне десет пъти, но не са за мен Да не говорим, че "тунинга" на изпускателната система изобщо няма да ми позволи да го закача. Колани, въжета, лопати и пътеки ( сгъваеми Бушренджър и твърди Макс Тракс) има в изобилие и без тях не тръгвам. А лебедката нищо чудно и да си остане в кашона Колко компоти се събират на нейно място ако знаеш ...Въздушна система имам, а до Мароко ще са две- двубутален компресор с ресивър 7лтр. и ще взема бутилка 5кг ЦО2 на около 200 атмосфери е редуцир разбира се. Това колко напомпани 34-ки са ехееее!....

Коментар

ЗАрежи ти тая работа с ЕЖК "не ти тряа лебедка". Първо няма да си сам и лебедка винаги може да ти потрябва - ако не друго, то да си простреш гащурите и тези на останалата част от бандата, насред пустинята. Второ, няма да я носиш на гръб, а на вече направеното за лебедката място, няма как да развозваш компати - нали ако блуснеш нЕкой пешеходец със 100, може да се пореже у счупените стъкла и да го контузиш човечетса. Трето, да махнеш на сокола човката нито е красиво, нито е честно спрямо животинката ... Слагай лебеда и не се бой. Така приците стават 3
                              Относно лебедката и котвите, имаме си МССйска техника, с обикновено дрЪво по-късо от метър и армейска лопатка за песОк, която техника ще споделя с теб заедно с доказателствен видеоматериал за ефективността ...
                              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                              0888 315 794
                              LZ1UPI
                              A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                                ЗАрежи ти тая работа с ЕЖК "не ти тряа лебедка". Първо няма да си сам и лебедка винаги може да ти потрябва - ако не друго, то да си простреш гащурите и тези на останалата част от бандата, насред пустинята. Второ, няма да я носиш на гръб, а на вече направеното за лебедката място, няма как да развозваш компати - нали ако блуснеш нЕкой пешеходец със 100, може да се пореже у счупените стъкла и да го контузиш човечетса. Трето, да махнеш на сокола човката нито е красиво, нито е честно спрямо животинката ... Слагай лебеда и не се бой. Така приците стават 3
                                Относно лебедката и котвите, имаме си МССйска техника, с обикновено дрЪво по-късо от метър и армейска лопатка за песОк, която техника ще споделя с теб заедно с доказателствен видеоматериал за ефективността ...
                                Само дето случаят е доста далеч от ЕЖК, а от първо и второ лице. Лебедката в Африка е като лятна гума в Сибир - може да си ги носиш, ама няма да ти вършат никаква работа... Да не говорим, че след като качиш дюна и пуснеш надолу, лебедката може да ти помогне единствено да се набухаш с муцуна в пясъка... Мое мнение.
                                Русев също може да каже мнение по въпроса, ако на мен ми нямаш вяра...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X