Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътешестване със собствен автомобил vs Rent a car - САЩ, Канада и Европа - Q&A

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Пътешестване със собствен автомобил vs Rent a car - САЩ, Канада и Европа - Q&A

И най-важното нещо като тежест при подобни проверки - истината, дали сте казали/казвате истината.

Хора които импровизират с истината и факти които могат да бъдат лесно проверени светят силно червено и резултата не закъснява, това не е селската служба есграон, тия типове имат достъп до неща за които и нашите служби не знаят за наши граждани
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

• От: Пътешестване със собствен автомобил vs Rent a car - САЩ, Канада и Европа - Q&A

Аз последно не разбрах в Доминика ли или в Мвксико да те дебнем,че имаме курсове и за двете места тия дни.

Ма трябва да си с виза,че нас разбираемо ни дебнат повече от другите пък и ние ги дразним къде съзнателно къде нарочно

Визи за Мексико няма от как сме в Европата
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        Аз последно не разбрах в Доминика ли или в Мвксико да те дебнем,че имаме курсове и за двете места тия дни.

Ма трябва да си с виза,че нас разбираемо ни дебнат повече от другите пък и ние ги дразним къде съзнателно къде нарочно

Визи за Мексико няма от как сме в Европата
        От Мехико, Мехико. То и за Доминика няма да се дърпам, ама ще трябва да ме хвърлите до там и на следващото минаване да ме вземете
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Шурито беше командировка във Вегас преди 2 месеца, каза че проблеми с визите е нямал никакви. Нито той, нито колегата му. И двамата са ергени, под 30 годишни и без някакви особени 'котви' тук. Предполагам, че ако всичко е редовно и не сте пълни каръци, не би трябвало да има проблем.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            Ми рисков си. Мъж в активна възраст и без котви задържащи го на място. Образованието дори би било пречка, ако е комбинирано с безработица или с ниско платена (или декларирана на ниска заплата) работа не по дипломата.

Които фактори преди две години пак нямаше да имат почти никакво влияние ако приятеля ти ти беше пратил направена както трябва покана с ангажимент за поемане на издръжка по време на престоя. За което разбира се трябва и той да е легален. Или пък наопаки - ако ти е пратил покана и обещание за издръжка може при него нещо да е светнало (въпреки че е далеч по-слабо вероятно), и да са те оцветили и теб.

За обидата - самонавивай се. Помага, и страшно се трогват
            Покана имах и двата пъти, писа я негов приятел американец, работи за авиокомпания и знае как се прави. Моя човек е там със зелена карта, работи легално. За първият път не помня, но при втория вече имаше и гражданство. Нищо не сме скрили, разпечатки на банкови сметки и заплати, трудов договор, нотариални актове, абе с една папка документи ходих на интервю. В поканата изрично беше отбелязано, че всички разходи се поемат от приятеля ми. Както и да е, за мен работата е и до късмет.
            Пожелавам на колегата успено вземане на виза, а и да сподели как е минало, ще е интересно и за други освен мен. И да си прекара добре в щатско
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Темата доста се изкриви, но на BatGeorgeone бих казал само едно.
              Докато питаш, планираш,смяташ, гледаш картата и банковата сметка, човека от горе се смее на глас. Тръгвай, забавлявай се, пък каквото стане и докъдето стигнеш
              The only thing moving after WWIII will be cockroaches and V-Strom 650.

Коментар

Първоначално публикуван от Mitko69 Преглед на мнение
                Тръгвай, забавлявай се, пък каквото стане и докъдето стигнеш
                Много интелигентно решение, особено като си със семейство...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                  Ако намекваш, че е опасно да се пътува със семейството си без план и посока, очевидно не си чел достатъчно внимателно темата.
                  Човека иска да обиколи САЩ и КАНАДА, не Авганистан или Боливия.
                  Трябва му кредитна карта, гпс, малко английски и е готов.

Коментар

Ако намекваш, че е опасно да се пътува със семейството си без план и посока, очевидно не си чел достатъчно внимателно темата.
                    Човека иска да обиколи САЩ и КАНАДА, не Авганистан или Боливия.
                    Трябва му кредитна карта, гпс, малко английски и е готов.
                    Не намеквам, че е опасно, а че не на всички лимита на кредитната карта е такъв, че да тръгнат ей така без да я поглеждат на едномесечно пътешествие с автомобил из САЩ и Канада.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                      Сори, след като прочетох горното изречение още 5-6 пъти разбрах, че става дума за лимит на кредитна карта. Нещо бавно загрявам напоследък, или както ти отбеляза е въпрос на интелигентност.
                      Ако човека е решил да предприеме това пътуване, сигурно е наясно, че без $$$ няма да стане.

Коментар

...сигурно е наясно, че без $$$ няма да стане.
                        Да, ама ако $$$ не те бият в гъза си правиш сметката. За сметката си трябва карта (пътна). Ако сметката излезе тръгваш. Ако не излезе пак вадиш картата и мислиш как да стане тъй, че да излезе или чакаш докато събереш достатъчно $$$, че да излезе. Ако тръгнеш без да гледаш картата и сметката, може да се окаже, че в момента на свършване на $$$ си си загубил повечето време в път, а си можел да видиш много повече неща, ако тръгнеш от другия край, например.

Коментар

Нещо много се отплеснахме и оспамихме темата.
                          Аз в момента съм на вълна за обмисляне и планиране на едно пътуване през лятото, така, че ще се опитам да дам колкото се може по-полезна информация на колегата BatGeorgeone, пък той да си решава.
                          Избор на транспорт:
                          Кола под наем-може да се вземе от точка А и да се върне в точка Б, не се притесняваш от възможни проблеми по колата, обикновенно са под 3 годишни, но ако нещо се случи им звъниш и ти карат друга. Не виждам причина да не може да се наеме с БГ паспорт и международна книжка, но това може да се провери с един майл или тел обаждане. По всяка вероятност ще се наложи плащане на застраховка, която се предлага от рент-а-кар фирмата, нямам идея колко ще е, но и това се проверява с питане. Колите под наем са без лимит на милите.
                          Цените се проверяват лесно/интернет/ и са в зависимост от колата, варират между 50 и 300$ на ден.
                          За 30 дена кола от ниският клас ще излезне около$1500+застраховката, не знам колко е???, но на тъмно правя прогноза за едни $500 екстра или $2000 за автомобил за един месец. Ако искаш луксозно SUV може би х 3 или 4.

Закупуване на кола.
                          Честно казано нямам никаква идея дали можеш да регистрираш кола без постоянен адрес, американска шофьорска книжка и социален номер. Ако трябва да заложа пари, ще кажа НЕ.
                          Идеалният вариант е да имаш познат който живее тук и той да ти даде да ползваш неговата кола.
                          Вариант номер 2 е да се закупи кола на името на този познат и след като свърши екскурзията той да я продаде.
                          Разходите по вариант 2 са: цената на колата, $250-$300 за регистрация и title/документ за собственост, който се изпраща по пощата и обикновенно идва 4-8 седмици след регистрацията/ което означава, че batgerjone ще си е вече в БГ, така, че неговия познат ще го получи и веднага след това ще може да продаде колата. Застраховка, тя ще е на името на приятеля, в зависимост от много фактори цената е от $300 до $1000 на 6 месеца, когато се анулира полицата, неизползваните месеци ще бъдат върнати от застахователя. Или с други думи застраховката за 1 месец е от 50 до 200$.
                          Ако приемем, че колата след това ще бъде продадена с някаква загуба, разходите започват от 1000$ нагоре.
                          Големият минус на тази схема, е че колата се взима от точка А и се връща в точка А. Ако този хипотетичен приятел живее в Кливланд , Охайо нещата стават още по-ужасни. Летиш от БГ до Кливланд, взимаш колата и каташ като луд на запад, където е интересната част, после пак в Кливланд за да върнеш колата...
                          Аз лично бих предпочел кола под наем, да ще е малко по-скъпа, но например лети се до Вегас, взимаш колата и един месец се шматкаш насам-натам, докато не стигнеш в ЛА, връщаш колата, на аероплана и обратно в БГ.
                          Нощувки:
                          Варианти много, от къмпинг до лукс хотели.
                          Ако ще къмпингувате, минаваш през Walmart и за има няма 200$ се оборудвате с палатка, надуваеми дюшеци, спални чували, столове и каквото там ви хрумне. После това оборудване или го хвърляш или плащаш свръх багаж и си го носиш в къщи.
                          Нощувките в къмпинг за кола и палатка варират от 15$ до 35$ в зависимост дали къмпинга е частен/обикновенно с екстри/ или в щатски парк/примитивен/
                          Или мотел 6 от 50$ на вечер, през ниско тарифните мотели на Шератон, Хилтън или други вериги за 100-150 на вечер или направо в Хилтън и сие за 200 и нагоре на вечер.
                          В щатските паркове има такса за влизане и тя е 5-10$ на кола.
                          Храна. Отново огромен избор. Fast food, ресторанти или закупуване на продукти и приготвяне в полеви условия, всичко зависи от джоба и предпочитанията.
                          Добре е да се знае, че отворените wifi мрежи са кът. Има ги в по-големите вериги за бързо хранене като Макдоналдс или Старбъкс. В средния и висок клас хотели също влиза в цената.
                          Бензина към днешна дата е 2.3$ за галон.
                          Освен ако човек сам не се вкара в някаква ситуация, пътуването в САЩ е доста сигурно и няма място за притеснения.
                          Едно такова пътуване по мои сметки би струвало между 6 и 8000$ + цената на билетите от БГ, но отново уточнявам, че зависи къде се спи и яде, както и каква кола се наема.
                          За 3 души за цял месец се пада по 2-2500$ на човек или по 60-80$ на ден на човек.
                          Естествено тази сума би могла и да се утрои, в зависимост колко са му широки пръстите на човек.

Коментар

Евала Митко69, много благодарности за хубавите съвети!

Рязка смяна на настоящите приоритети отхвърля дестинация САЩ към момента, но нищо не се губи а мерака ми само се увеличава
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                              Евала Митко69, много благодарности за хубавите съвети!

Рязка смяна на настоящите приоритети отхвърля дестинация САЩ към момента, но нищо не се губи а мерака ми само се увеличава
                              САЩ си стои и те чака, когато, тогава. При този силен $ напследък, може би е добре да се изчака

Коментар

Визата ми е факт, оказа се доста по-интелигентно, отколкото ми го представиха. Във формуляра за кандидастване може да се избере опция "Не съм планирал пътуването си" и съответно не се изискват резервации за хотел и самолет.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X