Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътешестване със собствен автомобил vs Rent a car - САЩ, Канада и Европа - Q&A

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пътешестване със собствен автомобил vs Rent a car - САЩ, Канада и Европа - Q&A

Мдааам, аз за около 35 дена успях що годе 20-25% от най-интересното, но предимно със самолет. Иначе съм карал от Ню Йорк на север до Квебек сити, през Канада до Ванкувър, Виктория, Порт Анджелис( близо до Сиатъл), надолу до Тихуана, до Ню Орлиънс и нагоре по Мисисипи....за около 3 месеца.

Коментар

От: Пътешестване със собствен автомобил vs Rent a car - САЩ, Канада и Европа - Q&A

Аууууууу, малко е времето Да летиш до Ню Арк и да не отидеш до Ню Йорк е престъпление ( има няма 30-40км). После райда до Невада е приказен! Ама да подминеш Чикаго и белите пясъци на Юта...червените скали, Гранд Каньон, Хувър Дам, Вегас....Сан Франциско-Сиатъл уест коуст панорама...все си е време мамка му От Сиатъл на север до Порт Анджелис( под 100км по спомен) пресичаш водата и си на един хвърлей от Виктория-прекрасен град....и пак си наблизо до Ванкувър....и 5 дена юруш без спирка до Монтреал....е малко са 20 дена!

Коментар

Само една идейка...........

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:campervan.jpg
Прегледи:1
Размер:58.9 КБ
ID:5632856

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
          Мдааам, аз за около 35 дена успях що годе 20-25% от най-интересното, но предимно със самолет. Иначе съм карал от Ню Йорк на север до Квебек сити, през Канада до Ванкувър, Виктория, Порт Анджелис( близо до Сиатъл), надолу до Тихуана, до Ню Орлиънс и нагоре по Мисисипи....за около 3 месеца.
          Да знам, ти си ми другия вдъхновител ама ти си гринго, нали имаш сума години там и знаеш кое как става.

Ако бях сам щях да си купя кола(разбирай ДЖИЙП) за 3 цифрена сума, куфар с инструменти и газ средно по - 700-1000КМ на ден, с жените не става.

Не си правя илюзии, че ще видя света за толкова време, просто искам готина ваканция която да ни хареса на всички и да ни държи влага и да ни зареди емоционално поне за няколко месеца това е което целя.

Другата седмица ще пусна тото и ако ударя 5 цифрена печалба, ще си купя готов експедиционен ДЖИЙП(после ще си го докарам до Европа) и ще има да четете после пътеписи, за това стискайте ми палци )
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Аууууууу, малко е времето Да летиш до Ню Арк и да не отидеш до Ню Йорк е престъпление ( има няма 30-40км).
            Бях там преди години за малко, НЕ ми се ходи, не обичам големите градове.

После райда до Невада е приказен! Ама да подминеш Чикаго и белите пясъци на Юта...червените скали, Гранд Каньон, Хувър Дам, Вегас....Сан Франциско-Сиатъл уест коуст панорама...все си е време мамка му От Сиатъл на север до Порт Анджелис( под 100км по спомен) пресичаш водата и си на един хвърлей от Виктория-прекрасен град....и пак си наблизо до Ванкувър....и 5 дена юруш без спирка до Монтреал....е малко са 20 дена!
            Виж Сиатъл и Ванкувър знам, че са готини за това си мислех да карам до там някъде и после летене до Монреал при брат ми.

От друга страна където и да идем, все ще е различно, все ще ни е интересно, аз лично искам да карам поне няколко хиляди КМ, а обиколка на САЩ или тигел по магистрала "Аляска" си е графа мечти, не е практично дори и да си помислям за сега.

Планирам някъде за лятото тази година, между 20ти Юли и преди 1ви Септември.
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Не си купувай джип ако си за по-малко от 90 дена Вземи комфортна голяма кола. Аз направих един път безумието да обикалям 3 месеца с Вранглер YJ. После още толкова имах морска болест...Мани глупостите, дай да помислим как да оптимизираме нещата. Ако летиш първо до Аризона(примерно) и си наемеш кола да обиколиш сравнително компактно доста места ( Г.каньон),Вегас, червени скали, Сан Франциско....тази махала, после се меткате на самолет до източния бряг(Ню Йорк, Филаделфия, Вашингтон ДЦ...) и нагоре към Канада. От Н.Й. до границата са около 400+км, зарязвате колата там някъде и брат ти те взима от границата. Монтреал е на 30-40км. Така по става за 20 дена.
              П.П. Цените на самолетните билети вътрешни полети US са смешни.

Коментар

РАЗВОД.........
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  РАЗВОД.........
                  С кого?

Бая ме вкарахте в спомени и мисли с тази тема И съм категоричен, че един от най-хубавите и колоритен път е този от Лас Вегас до Финикс. Има от всичко по много , а е само 3-4 часа без юркане.
                  И другите красоти са в Нова Англия ( и петте щата)

Коментар

Не си купувай джип ако си за по-малко от 90 дена Вземи комфортна голяма кола. Аз направих един път безумието да обикалям 3 месеца с Вранглер YJ. После още толкова имах морска болест...Мани глупостите, дай да помислим как да оптимизираме нещата. Ако летиш първо до Аризона(примерно) и си наемеш кола да обиколиш сравнително компактно доста места ( Г.каньон),Вегас, червени скали, Сан Франциско....тази махала, после се меткате на самолет до източния бряг(Ню Йорк, Филаделфия, Вашингтон ДЦ...) и нагоре към Канада. От Н.Й. до границата са около 400+км, зарязвате колата там някъде и брат ти те взима от границата. Монтреал е на 30-40км. Така по става за 20 дена.
                    П.П. Цените на самолетните билети вътрешни полети US са смешни.
                    Ей това са вече приказки, мерси много ей сега ще седна да видя как изглежда това в километри посока и настаняване.

А за настаняване, идеи да предложиш, без да е мотел пълен със серийни убийци и имигранти наркотрафиканти )
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Източния бряг се минава с кола без особени дандании. Виж дали е прекомерно скъпо да си наемеш колата във Флорида (при горните условия). Ако се връзва - вземи полет до Маями, повей си задника там (може да се смъкнете до Кий Уест където Шварценегер във филма зяпаше ядрената глава и ядеше шамари от жена си като и призна че е шпионин), от там на север на север - в Орландо ако имаш непораснали дечурлига може един ден да изгубиш в Дисниуърлд (трябва ти седмица за там, но то си е обект на друго пътуване), от там нагоре нагоре по брега, Вашингтон е бърз ако не ходиш по музеи се разглежда за половин ден, от там Ню Йорк ти е на няколко часа. Ню Йорк по принцип си е няколко дена програма минимум, да речем че мога да ти го покажа ударно за един ден но трябва да си трениран и ще е много уморително

От там пак нагоре до Монреал са няколкостотин километра. Жените ще ги умилостивиш със спирка в аутлета в Уудбъри (на 60 километра северно от Ню Йорк, според жената - половин до цял ден в най-добрия случай ), после Монреал, връщане през Ниагара и мяташ колата в Ню Йорк или в някое от малките градчета в щата. От там самолет до Западния бряг, и пак с колата една голяма елипса през калифорнийския бряг, и разните там пустинни радости в Невада и прочее.

Имай предвид че пресичането на централната част е малко психо история, там разните небраски и оклахоми си е два дена каране по равно поле в девети картофен пояс. Километри са си.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

С кого?
                        С който не иска да кара,мен ме питай.

Тьщата,жената и бьлдазето в едната кола,на всяка и става лошо ако не кара или не е на предна седалка.Е колко и да ги вьртиш от тук до Вегас 6 пьти спирахме да дишали,идеше ми да изпедерастея на финала.
                        Другия номер - аз и баджо,пият по едно пиене,заспават жените на задана седалка и газ с 200 в 3 сутринта,преди да се разпищят сме пристигнали.
                        Става ма за една вече или резервоар бензин,това как се прави за 15 резервоара не знам,аз да сьм се развел малко след Вегас
                        Последно редактирано от BENZBOSS; 03-01-15, 00:08.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Препорьчвам мола в Орландо,там можеш да ги оставиш и след 3 дни да си ги пребереш пак,няма да са мрьднали ти казвам
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                            ..Имай предвид че пресичането на централната част е малко психо история, там разните небраски и оклахоми си е два дена каране по равно поле в девети картофен пояс. Километри са си.
                            Тук съм напълно съгласен! Сутрин в 8ч и вечер в 20ч след каране цял ден със спирки само за зареждане пейзажа е един и същ- кукуруз
                            Във Флорида през Юли не стъпвам( не, че не е почти същото по цялото източно крайбрежие по това време) .Влагата просто ме мори. Ама много влага е Иначе и Гоблинския вариант е много сполучлив. Кии уест е уникално "съоръжение". Наниз от острови свързани с мостове и тунели...и къщички на Хензел и Гретел.

П.П. А ако искаш наистина да отидеш в приказка , то Масачузецките острови "Мартас винярд" и "Нантъкет саунд" са местата за това. Те са ми в топ 3 куул плейсес в САЩ. Изобщо целия полуостров Кейп Код и острови са куул. Там можете също да се метнете на корабче да погледате китове.
                            Последно редактирано от goshko-loshko; 03-01-15, 00:03.

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                              А за настаняване, идеи да предложиш, без да е мотел пълен със серийни убийци и имигранти наркотрафиканти )

И не бьди капризен,средната цена за двама в мотелче в нормален щат на нормален пьт по нормално време е около 50 кинта на вечер,2 семейства стотарка

Я си наеми една яхта,за хилядарка на ден си готов

Мани майтапа,измисли поне още десетина дни,аз как и да го смятам си толкова на кьсо,че няма как да се оправиш.Другия номер е да разделиш Щатите,тая година тоя бряг,а догодина другия или нещо такова.
                              Последно редактирано от BENZBOSS; 03-01-15, 00:05.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Благодаря много на всички, вече имам достатъчно информация за едно добро начално планиране, ще пиша отново когато имам повече конкретни въпроси.
                                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X