Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътешестване със собствен автомобил vs Rent a car - САЩ, Канада и Европа - Q&A

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пътешестване със собствен автомобил vs Rent a car - САЩ, Канада и Европа - Q&A

Друга е линията, ама Международната агенция ми превежда едни пари и казва "Купете си билети и си осигурете виза". Не се очаква да ми откажат виза, ама и никой не е казал, че със сигурност ще ми дадат, а билетите трябва да се купят преди кандидатстването за виза.
    Имам един Гармин и сигурно ще го взема с мен, но на телефона какво да кача се чудя.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

От: Пътешестване със собствен автомобил vs Rent a car - САЩ, Канада и Европа - Q&A

Ами купи си билети с опция за отказ.

Коментар

Тъкмо търся такава опция и намерих само при застраховките - за 48 € има застраховка с покритие Отмяна на самолетен билет / Air ticket cancellation insurance, но въстановяват само 500 €, а билета е 800 €.

Коментар

Нямаш други шансове.
          Вземи си и покана от въпросната организация.

Отдавна не съм чул да отказват визи. Преди 2 години отказваха масово, но по-скоро докато решат какво да правят с имиграционната програма.
          Но това отмина.

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
            Нямаш други шансове.

Отдавна не съм чул да отказват визи. Преди 2 години отказваха масово, но по-скоро докато решат какво да правят с имиграционната програма.
            Но това отмина.
            Покани, чудесии, всичко ще имам. И уж няма вероятност да откажат визата, но ми стана интересно - купете си самолетен билет, резериврайте си хотел и елате да ви кажем дали ще ви пуснем

ПС: По време на посещението на Кери го питаха за визите и той каза, че за да стане това, процентът на отказ на визи трябва да е по-малък от 3%, а в момента за България бил 14%

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
              Покани, чудесии, всичко ще имам. И уж няма вероятност да откажат визата, но ми стана интересно - купете си самолетен билет, резериврайте си хотел и елате да ви кажем дали ще ви пуснем

ПС: По време на посещението на Кери го питаха за визите и той каза, че за да стане това, процентът на отказ на визи трябва да е по-малък от 3%, а в момента за България бил 14%
              Щом си с покана от организация, а не от частно лице, шанса да не ти дадат виза клони към 0.

Коментар

Нямаш други шансове.

Но това отмина.
                Колко да е отминало, преди година и половина получих втори отказ за туристическа, предния беше 2 години по-рано
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

Ами от всичките ми колеги (50тина) само на 3ма отказаха виза преди 2 години, но 6 месеца по-късно им дадоха.

Коментар

Да взема да пробвам пак, ама скъпо излиза...
                    Ford Maverick II 2.3 XLT
                    Ford Mondeo MK5

Коментар

• От: Пътешестване със собствен автомобил vs Rent a car - САЩ, Канада и Европа - Q&A

При 2 отказа, вероятно директно им светиш в червено.

Коментар

• От: Пътешестване със собствен автомобил vs Rent a car - САЩ, Канада и Европа - Q&A

При 2 отказа, вероятно директно им светиш в червено.
                        Няма как да не е така... компютри....

Коментар

Не само. Оценка на "риска" да останеш там (като отсееш всички преки рискове като криминално минало и подобни). Така или иначе за да откажат и първия път е имало някакъв фактор. Факторите най-често (при липса на покана от другата страна) са "каква е ситуацията на кандидата на място", възраст, финанси и в общи линии всичко което играе към "колко му вярваме че ще се върне в неговата държава". Като знам как се дават въобще щатски визи за българи през пръсти през последните седем-осем години в сравнение с иглените уши през които се минаваше едно време и през които все още прекарват гражданите на някои държави - някъде е светнала голяма червена лампа за да не му дадат. После и с компютри и без компютри все ще свети освен ако някой от факторите не се промени драстично.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Според мен, от наблюдения и разговори с хора с визи и с откази, червената лампа е - 30 годишен, неженен, без деца. Образование не отчитам. Иди им обяснявай, че не искам да им живея в скапаната държава, а да гостувам на мой приятел, искащ да ме разведе насам-ната и "аз свят да видя". Ако исках навремето щях да ида на студентска бригада да работя. Работя обаче в БГ и засега ми е добре.
                            п.п. Моя приятел там наскоро ми сподели разговор с новопристигнал българин, бивш полицай в София - "Абе, всичките бандюги и крадци от БГ са тука". Та така...Да вметна - нищо криминално не съм извършил през живота си, освен няколко акта от КАТ...
                            Ford Maverick II 2.3 XLT
                            Ford Mondeo MK5

Коментар

Имат си някакви техни алгоритми.

Преди години организирахме едни състезания за електронни игри и финала беше в Сан Франциско.
                              На част от хората дадоха визи на други отказаха въпреки, че поканите бяха от кмета на Сан Франциско.

Дадоха виза на една девойка на 26 г. и живее сама от 15 годишна, не омъжена, без деца,без собственост дори и банкова сметка нямаше.
                              Отказаха на жената на шефа който си остава тук.. къщи, коли, дете на 1 годинка...

Ходи разбери защо..

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                                Според мен, от наблюдения и разговори с хора с визи и с откази, червената лампа е - 30 годишен, неженен, без деца. Образование не отчитам. Иди им обяснявай, че не искам да им живея в скапаната държава, а да гостувам на мой приятел, искащ да ме разведе насам-ната и "аз свят да видя". Ако исках навремето щях да ида на студентска бригада да работя. Работя обаче в БГ и засега ми е добре.
                                п.п. Моя приятел там наскоро ми сподели разговор с новопристигнал българин, бивш полицай в София - "Абе, всичките бандюги и крадци от БГ са тука". Та така...Да вметна - нищо криминално не съм извършил през живота си, освен няколко акта от КАТ...
                                Ми рисков си. Мъж в активна възраст и без котви задържащи го на място. Образованието дори би било пречка, ако е комбинирано с безработица или с ниско платена (или декларирана на ниска заплата) работа не по дипломата.

Които фактори преди две години пак нямаше да имат почти никакво влияние ако приятеля ти ти беше пратил направена както трябва покана с ангажимент за поемане на издръжка по време на престоя. За което разбира се трябва и той да е легален. Или пък наопаки - ако ти е пратил покана и обещание за издръжка може при него нещо да е светнало (въпреки че е далеч по-слабо вероятно), и да са те оцветили и теб.

За обидата - самонавивай се. Помага, и страшно се трогват
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X