Обява
Свий
Няма добавени обяви.
С евтина ветроходна лодка от UK до България по море
Свий
X
-
Това е яхатата, която Генади не успя да завърши. Името й май беше "Адреналин" или нещо подобно.
Спонсор беше негов роднина, но пътищата им се разделиха. Спонсора очаквал лодка за разходка, а Генади искал спортна лодка.
Разпродадоха част от обурудването- двигател и др. и корпуса си остана в Созопол. Не знам кой-какво плаща за съхранението й там.
Проекта е вдъхновен от "Pen Duick 5" (изработен от алуминий, с вътрешни баластни танкове) на покойния гигант във ветроходството Ерик Табарли, но приликите са само външни.
Мачтата й (естествено черна на цвят) от години лежи върху вълнолома в яхт-клуба в Бургас. Кила беше около 4 метра (виж височината на стапела) и преди беше под лодката в Созопол.
Генади преди това беше построил друга бърза и много спартанска, дървена яхта, наречена "Черна". Последно тази лодка беше в Царево, където тъжно завърши живота си, недалеч от брега в един двор.
Ако искаш подобна лодка или лозе на много стръмен и каменист баир, ще ти дам телефона на Генади. Той си има някой особености, но е хубав човек
Последно редактирано от Tramp; 26-09-24, 13:27.There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
No wahalla.
- 2 likes
Коментар
-
Благодаря. Яхтата ми събра погледа още с влизането заради концепцията. При 4 метра кил и корпус 40 фу , веднага възникна въпроса колко дълга е мачтата. Сдобих се с тел. му номер и ме предупредиха за характера😀. Затова още не съм си формулирал въпросите. Все пак двама дърводелци все ще се разберем. Дължината на мен ми е в повече, бих избрал до 10м, но пак с плоско дъно. Заслужава си респект този труд. Стана ми интересно и друго- как дървения корпус устисква замятането на 4метров кил. Той сигурно се подава в кокпита поне метър.
-
Те и Черната беше един сърф,лазиш вътре ма вървеше еле на попътноTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар