Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подготовка за презокеанско плаване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Подготовка за презокеанско плаване

В темата сьм:

Акьла си идва ако го няма човек.Както самия ти каза няма как да си сложиш джапанките и да слезеш от лодката.
    Едно време така намерихме един пич по интернет,видяхме се на лодката с него.Знаеше,че заострената част вьрви пьрваДо тоя момент имам над 25 000 мили с него,последните 3 лета лови риби в Аляска и точно тоя трьгва с брата в края на месеца.
    Взима като за двама,оборудване колко искаш,опит като за старо куче и всичкото това само от слушане.

Ти слушай там твоите хора какво ти говорят и какво правят те и как го правят.Капитана каквото реши това става и ако ти е готин капитана набираш опит много бьрзо.

Пак казвам - вземи си визата,направи го това плаване,намокри задника малко,а ние за дьлги плавания и такива при които имаме време да тьрсим хора ще се обаждаме,ще си пускам тема вьв форума.

Не е кой знае какво,аз и брата сами ги караме.Имам 10 дневна доставка сам / не казвай на застрахователите обаче /та не ми е проблем да я докараме само аз и брата,но.........ако иска някой да мокри задника е ДОБРЕ ДОШЬЛ.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Ще направя това плаване, ще слушам много капитана , ще трупам опит и ще следя темите ви , не ми пали фитила че е къс

Коментар

Първоначално публикуван от irvine Преглед на мнение
        Ще направя това плаване, ще слушам много капита , ще трупам опит и ще следя темите ви , не ми пали фитила че е къс

http://www.bg-sail.org/main.php?act=...at_id=3&id=811

Тема от 2005,ти си прецени дали само фитили паля

Набирането на екипаж и то е основна част от подготовката.Пилоти,пожарникари,доктори,моряци,риболовци,механици...........е такива вьршат работа.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Хехе идвам , мога и да готвя мога да се ровя из двигателя мога и вахти да давам и съм на 30, очаквам темичките ви

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
            Въртях ГооглеЪрт снощи,...много голяма таз земя бре.
            Вчера се видяхме и с момчетата, дето ще врътнат обиколка из Азия това лято, навити са да носят една купа с пръст от гроба на Хан Кубрат, най много да я доставят до Пекин . От там надолу къде трябва да я доставим, за да се придвижи лесно до Хавай ? Може например, някой българин, дето работи на круизен кораб да я превози. А може и някой от нас да се реши на подобен круиз с метално чудовище .

Дайте идея.

Ники, момчетата Радо и Киро тръгват в края на Април, а ние ще ходим за пръст от могилата на Хан Кубрат в началото на Май.
            Ще ни делят едни 4000км. и единственият начин да носят със себе си пръст от там е ....
            ...да им дам от тази, която съхранявам у дома и ми е дар от Райна - LadyRM.
            Така че ако с тяхното пътуване стартира щафетата - ще им направя едно малко ковчеже или торбичка да пренесат свещената земя по пътя си!

Извинявам се за спама!
            Темата е изключително интересна и специализирана и трябва да остане такава!
            Последно редактирано от rumbata; 07-03-09, 21:26.

Коментар

Аз ще съм горд да участвам в щафетата с пренасянето на пръстта. 3 дни вече го мисля как да стане и не го измислям.
              Работата е там, че ние нямаме разчет кога и къде ходим. Никога не се знае кога ше се наложи плаване от Хаваии да речем. Ако някои го пренесе до Хавай ще трябва да се съхранява някъде, може и цяла година да мине преди да се отвори плаване. Другото нещо е че се минава агрокултурна инспекция. Никакви разтения, семена, ПРЪСТ /soil/ ... Не знам това как ще се вкара на островите легално. Може би, ако е запечатано по някакъв начин да стане. Не знам.
              Мисля го още. Ако имате идеи ги давайте.
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Не знам по какъв начин ще се запечата , Брат ми живе е в Австралия последния път като си тръгваше купи на жена си малък стенен часовник с разни семенца в него , глобата за внос на семена е 300$ . Другия вариант да се направи нещо като амулет зада може да се носи на врата .

Коментар

Има законна процедура, за запечатване от Митница със съответните пломби и карантинни сертификати. Вярно тя важи за TIR - ове и контейнери, но защо да не важи и в нашия случай ?
                  Ще пратя лично съобщение на колега, който работи в митницата, да видим , какво мнение ще даде.

В случай че не може да се осъществи с пръстта, ще вземем само метална купа - в крайна сметка смисъла е в символиката.

По отношение на престоя, когато престоява или изчаква купата, ще се съхранява в граждански трезор. Кода ще си го пращаме на лични. Разходите за трезора, все някак ще ги оправим, доста хора имаме - Pay Pal .
                  Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                    ..................
                    Извинявам се за спама!
                    Темата е изключително интересна и специализирана и трябва да остане такава!
                    Съгласен съм с Румбата, да не спамим в морските приключения.
                    Затова отворих темата в друг раздел.
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...969#post663969
                    Но и там май не съм уцелил точното място. Така, че в понеделник, ще се пазарим с Модераторите, къде и е мястото. Все пак доста разнородни участници трябва да се включат.

Голямо усилие , ще е за всички. Но и ще донесе голямо удовлетворение !
                    И аз се извинявам за спама. Повече няма да обсъждаме въпроса тук.
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Момчета документите за лодката пътуват за България . скоро ще се ходи до посолството, стискайте палци. Някакви съвети?

Коментар

За Виза ли???Нямам и няма как да имам,там няма логика.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Здравейте колеги!
                          Миналия сезон нашият съд преплава атлантика двупосочно.. http://zornica.dir.bg/_wm/pbasic/?df=560312&dflid=3
                          има и още много материали и статий за списание 5 звезди , но за жалост екипажа беше без мен- баща ми , майка ми и сестра ми.
                          Та по въпроса за семките... това ми се вижда безумно!!! освен ако не се носят със самолет,до колкото знам от 15 годинио насам проверки на борда не сме имали!
                          Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

Здравей колега Трол, ще ни бъде много интересно да разберем по подробно за изживяното от семейството ти , да се сподели опита на Капитана и да се дадат съвети които не можем да прочетем никъде както направиха БЛИЗНАЦИТЕ (браво момчета, супер сте бирата от мен).
                            Относно семената, в Австралия има закон които забранява вноса на семена и животни, не казвам че не е възможно но защо да си създаваме главоболия с митничарите , а те са такива душици

Коментар

Не е само в Австралия - като пристигнеш на Хавай да речем и всичко което имаш за ядене на лодката - плодове,зеленчуци,семена..........отива в кофата.Щатите е сьщото - яйца,пилешко,филета............от Мексико нямаш право да внасяш.

Има си закони които доста често ги сменят.Четеш какво можеш и какво не или за всеки случай хвьрляш всичко и си чист.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                                Не е само в Австралия - като пристигнеш на Хавай да речем и всичко което имаш за ядене на лодката - плодове,зеленчуци,семена..........отива в кофата.Щатите е сьщото - яйца,пилешко,филета............от Мексико нямаш право да внасяш.

Има си закони които доста често ги сменят.Четеш какво можеш и какво не или за всеки случай хвьрляш всичко и си чист.
                                Това дали важи за Бермудските и Азорските острови и за входа към Гибралта? Това между другото е много ценна информация относно провизиите и подготовката на лодката
                                Последно редактирано от irvine; 10-03-09, 14:30.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X