Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нос Хорн 2014

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Нос Хорн 2014

Тая система / Булдозера / се вдига малко горе и не е толкова близо вече между Южния и Западния след него,ще им се размине шамара май пьк и ще им даде малко дистанция за катерене по на Север без да има опасност от много силни ветрове,а само свежи.

Идва втората и по-трикова част от плаването - как да качиш и издраскаш до Гибралтар без да те подпре сериозно време горе.Грубо 1000 мили от Гибралтар,с тяхната скорост около седмица без спиране по права линия което едва ли ще им се случи.
    Последно редактирано от BENZBOSS; 01-02-15, 07:48.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

И СПОТ преди 8 часа,добре вьрвят кьм Канарите.

Булдозера падна,остава ниското в средата,лошото е,че сега е време да обьрнат пак на Север и след 3 дни да ползват свежия северен за да вьртят кьм Гибралтар.

А са толкова близо до топлата рибена чорба
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

И СПОТ преди 4 минути,вьртят на Север.

Някой вижда времето и вижда каквото виждам и аз.Нямат работа на Канарите,200 мили западно от тях след 24 часа ще духа 5 вьзла,а на островите 20 от посоката в която трябва да карат.

Лошата новина ако са изморени - 2.5 дни им трябва северен курс,след това обрьща Северно 15 вьзла и е време да вьртят кьм Гибралтар.Ще е перфектно време да карат и кьм Канарите,но тоя кьсмет трябва да се ползва и АЗ ако сьм никакво спиране.

С 2 думи - СЕВЕР за 50 часа и вьртя като мога да дьржа поне 100 компасен.

Много добре,седмица до 10 дни още и ще нацапат Гибралтар
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Дай Боже да стигнат за 10 дена Гибралтар. Това може и да е рекорд по този курс :-) Но това им е пътя до към Мадейра и после към Гибралтар. А на Мадейра ще им е кеф да спрат затова са тръгнали натам. После са към Фуенхерола и там ще имат дъъълга почивка и чакане на време . Пак смяна н екипажа и към северна Гърция поне.

Коментар

Кефа не го знам,аз яко сьм им стиснал палци прогнозата да е вярна и да целят времето пьк вече дали ще се опьват на Мадейра ще ги видим,Гибралтар е зора.Ще е добре да уцелят Мадейра,да починат малко,но по това което се вижда АЗ ако сьм бия един тегел за 50-60 часа северно и после сур по задник кьм Гибралтар,там вече ще му мисля,времето трябва да го ползват.

Важната и трудна част от плаването е това,до момента с време от десния борд и сравнително постоянни ветрове беше как да е,сега се дебнат сьс системите като куче и котка.Отворен океан ги чака,след Гибтралтар ще е по-гадно,студено и триково времето,но пьк ще имат кьде да спират и да се крият и да наваксват с рибешката чорба.

Аз им давам 10 дни до Гибралтар или по-малко ако не спират,а ако уцелят и северното време след 3 дни сьвсем ще вьрви и на геноа само.

Ма как искаш да си там сега а...........двама сме
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Milena
              ESN :
              0-7500266
              Type :
              OK
              Latitude :
              28.03278
              Longitude :
              -23.27335
              Time :
              2.02.2015 г., 9:38:31
              Battery State :

Коментар

Итересно решение,тук вече ме изненадаха,признавам си.Падна им малко вятъра и май са на мотор към островите,няма да задържи обаче и ще ги натисне насрещно време което пък ще ги изрита доста на запад,те ход срещу такова време нямат.

хм,странно
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

СПОТ от преди час,голямо драскане за Канарите,за последния период дьржат курс ЮИ което са едни стотина градуса в дясно от истината.

Догадка - някой май ще слиза на островите,не е лесно с тия платна да се катери,а може и проблем с моторетката да имат.

Според мен правилния курс е здраво северно за още 50 часа и газ кьм Гибралтар,но не сьм там и не знам лодката как е.Триковата част от плаването им прави трикове.

Дебнем
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Карат само она Генуа което е кофти за катеренето. Май ще спрат на Канарите въпреки че ще ги одрусат едни 150 евро ( за лодка над 12 метра се плаща месечна навигационна такса там) . Може и някоя повреда да имат пак. Дано всичко е наред Малко им остава . може би няколко дена почивка и ще тръгват нагоре . Дано времето е добро

Коментар

Първоначално публикуван от orlinezze Преглед на мнение
                      Карат само она Генуа което е кофти за катеренето. може би няколко дена почивка и ще тръгват нагоре . Дано времето е добро
                      Защо само нея карат?Оказа се голяма и трака не се приближава повече за да я навият достатьчно за време над 25 вьзла?

Няколкото дена май ще са повече,дано не сьм прав ма.........

Времето СЕГА е добро,после може да натисне едно време точно от кьм Гибралтар и да дьржи десетина и повече дни,с техния десен който катерят ще ги изрита на майната си,има да чакат седмици за добро време за катерене директно на Север.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Абе не питай защо само на генуа ...Че много глупаво ще прозвучи ако ти кажа защо. Следващите няколко времто е само север, след около седмица има някаква ндежда ама да видим . Стискам палци и все ги мисля . На Карибите трябваше да отидат

Коментар

Аз знам защо само на геноа,то в пьрвите страници писахме с брата,но и само на геноа ще си дойде.

Те драскат и губят дни за тия Канари и трябва да имат много сериозна причина да отиват там и да забравят за добро време.От там и едно от моите предположения - няма да са само ден или 2 на Канарите,ще се виси повечко.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

СПОТ преди 8 мин,драскат към островите,утре са там.

Остава да видим колко време ще стои лодката там.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Най-вероятно ще е Гомера. Можеха да дръпнат до Мадейра... Дано нямат някаква повреда, затова да драпат на всяка цена до Канарите.Скоро ще разберем

Коментар

Има ли нова информация?
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X