Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закупуване на лодка

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Закупуване на лодка

    Големия кораб е голям до момента в който не се развали времето,после си го рита като нормална си лодка.Тия дни е лесно,времето се вижда като идва,номера е да знаеш какво правиш и да можеш да бягаш,а някой път тая опция я нямаш.От вълна до вълна има разлика,слагаш в сметка да течение,дълбочина,от къде идва шамара и колко е голям,с каква лодка си и на какъв курс спрямо вълната..........и другото е лесно,стискаш зъби и си ти.

    Съседната тема е за прогнозирене,до 48 часа за даден район са много точни.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

    Коментар


    • От: Закупуване на лодка

      Много интересна тема!
      Би ми било интересно да чуя мненията ви за шведските лодки - Najad, Malo и HR, как се справят като качество, удобство и удоволствие от управлението спрямо по масовите Жено, Бено и Бавария?
      На мен много ми харесват, но никога не съм виждала дори и от близо такава. А и скоро незная дали ще мога да си позволя такава.

      Коментар


      • От: Закупуване на лодка

        хубави качествени лодки с традиция,обикновенно на около тройна цена на масовите Френски/Немски лодки.Доста от старите модели се ползват за дьлги преходи защото са здрави и добре направени като лодки - Najad да речем е една от тях.

        За закупуването не се притеснявай,и аз не си ги купувам,но пьк имам ключовете на поне десетина подобни
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

        Коментар


        • От: Закупуване на лодка

          E аз и ключовете им дори нямам.
          Забравих да спомена и X-yachts финландски. На мен не ми харесват на външен вид, като дизайн иначе отново като техника не мога да кажа нищо. Така че какви са мненията и за тях?

          Коментар


          • От: Закупуване на лодка

            Като с колите - кой живее на студено кофти лодки не прави,че лесно се мре,а пьк студуването отделно.Бавария не се води БМВто в морето,по-кекави са от Бавареца та сравнение не се прави.


            Пак обаче се врьщаме в началото на темата - зависи за какво ти трябва.Като цяло обаче имат добра репутация тия яхти,но и цената им е такава.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

            Коментар


            • От: Закупуване на лодка

              Браво, много добре си се ориентирала, но ако тръгнеш да купуваш, по-добре стой по-далеч от тези марки, защото са ужасно скъпи. Интересно обаче е също, че една такава лодка човек може да я продаде по-скъпо отколкото я е купил. Що се отнася до Халберг Раси, някъде четох, че това е единствената марка лодки, на които цената им пада по-бавно, отколкото се покачва от инфлацията. Някакъв човечец си купил една такава втора ръка, плавал 10-тина години с нея, след което я продал по-скъпо, отколкото я е купил.

              Халберг Раси, преди 1985-а година са дизайн на Olle Enderlein и не се славят с особено добри скоростни качества, но пък са едни от най-предпочитаните лодки за т.нар. Blue Water Cruising. Най-масовото Раси от този дизайнер е HR352, от което са произведени над 800 бройки и до днес това е една от най-предпочитаните лодки за семейно околосветско плаване. След 1985 и до днес, Раситата започва да ги чертае German Frers, който е еднин от най-уважаваните и доказали се дизайнери в днешно време. Сега Раси са освен много мореходни, а и много бързи лодки, което показва, че Blue Water Cruising-ът няма нужда да бъде непременно бавен :-)

              Колкото до Najad, по-старите от тях са продукт от различни дизайнери. Част от тях са отново на Olle Enderlein, а други са на Peter Norlin, който пък е известен с дизайните си за Sweden Yachts, които са също прекрасни, а и бързи шведски лодки, които днес вече май не съществуват. Днешните Najad-и са продукт на дизайнерското бюро Judel & Vrolijk, чиито най-известни дизайни в миналото са на лодките Baltic, които днес също не съществуват. Сред днешните дизайни на Judel & Vrolijk влизат следните по-известни марки - Dehler, Hanse и естествено - Najad. Специално Dehler в миналото бяха на Van de Stadt, но сега са на Judel & Vrolijk.

              За Malo не знам много, а и аз лично не им се кефя особено, затова и нищо не съм чел за тях. Колкото до X-Yachts, не са финландски, а са датски и наистина са чудесни лодки. В миналото Х-овете са единствено чисто спортни лодки, което автоматично ги изключва от моя списък с фаворити, но през последните години изкараха една серия ХС, която се води туристическа и лодките от нея са наистина много красиви, практични и естествено - ужасно скъпи.

              Добре си се ориентирала към северните лодки, но моят съвет е да слезнеш маалко по-ужно, където и цените на лодките не са толкова смразяващи. Визирам Холандия, аз лично се ориентирах в тази посока и не мисля, че сгреших. Разгледай дизайнери, като Van de Stadt, Dick Koopmans, Jacques De Ridder, а и други холандски лодки, от други дизайнери. Ще видиш, че хич не отстъпват на скандинавските по-дизайн и качество, а само - по цена.
              There's someone in my head but it's not me...

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X