Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закупуване на лодка

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Закупуване на лодка

    Здравейте,

    нов съм тук, имам няколко въпроса на които ще се радвам ако ми помогнете с информацията която би ми помогнала в избора за закупуване на моторна лодка. Интересувам се от моторна яхта-лодка и не знам на кое трябва да се залага, на дизайн, на сигурност, на комфорт и удобство, на скорост, какви да бъдат двигателите и т.н. Лаик отвсякъде дето се казва и събирам мнения от старите вълци. Ще се радвам на мненията на братята близнаци, доста четох от това , което са писали тук и ако навремето в мен тлееше някаква жар относно лодките, след всичко което изчетох, братята подпалиха огъня с пълна сила и съм решил на всяка цена да го направя (стара мечта си ми беше). Попитаха ме защо не ветроходна.... ами не знам, може би защото идея си нямам от ветроходните лодки, виждат ми се малки и тясни, а моята идея е поне от 2-4 спални на яхтата, хубав салон и дек за вечери, плаж и т.н. Не планувам да обикалям света и да прекосявам океаните, Бяло, Егейско, Средиземно море ми е предостатъчно. И така, ако можете да помогнете с идеи....

  • #2
    От: Закупуване на лодка

    http://www.boat24.com/en/

    Ето тук може да се ориентираш за предлаганите из Европа лодки, модели, цени.
    Като харесаш някоя, по може да ти се отговори на въпросите.

    Коментар


    • #3
      От: Закупуване на лодка

      Сега в Гръцко си взимаш такова без пари .....Първо сигурност защото в Средиземно Море работата си сериозна .
      Grand Vitra ddis 2008
      SEAT Althea XL tsi 2010
      Mitsubishi Canter

      Коментар


      • #4
        От: Закупуване на лодка

        Я кажи до какви пари говорим.
        На първо четене trawler /вид лодка а не марка/. Всичко що върви на бургия, харчи по същия начин.
        Азимут 62 харчи по галон на минута, на 20 възла вятър си плюе чекмеджетата, и няма къде 5 каси бира да сложиш /малко образно казано с бирите/. Хладилника се отваря само на хубаво време. Като я сръгаш, от Барселона до Майорка и обратно си думка цялата нафта...
        Селин 57 харчи 4-5 галона на час, на 35 възла вятър ще ти се наложи да си държиш бирата, носи гориво за плаване от Варна до Лондон, разфасована крава събирам във фризера...
        Едното прави 30+ възла, другото върви с 8. Приоритети...?
        Бензин НЕ, НЕ, НЕ!!!
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

        Коментар


        • #5
          От: Закупуване на лодка

          А така,добре дошьл тук.

          Идеи лесно,аз сьм пьлен с такива и ще си кажа без бой,но се заслушай в мненията и на тия които са там,че лодка лесно,но дали и как се подьржа тая или оная в дадена част на света местните казват.

          Пьрвия вьпрос и винаги основен - лодките за разлика от колите нямат таван на парите нито на размера.За какви пари говорим?

          С оглед на това какви дистанции искаш това да може да минава,да сьбира 2 семейства с децата,да е сигурна и проста за подрьжка .........аз ти препорьчвам лодка тип трольр - бавна,повечето имат по един мальк дизел,стабилна и яка,покрива дистанции и вьрви с нормални пари.

          Бих ти предложил наистина / както и ти казах преди дни / да огледаш ветроходни лодки.Е да,по-тесни са вьтре,но пак сьбират 2 семейства,по-стабилни,дьржат на яко време,покриват с 4-5 пьти по-малко пари една и сьща дистанция ако ги караш на мотор,а ако е на платна с 20 галона нафта си при мен.
          Ветроходното има кил,50% от тежеста и е нещо голямо и тежко под нея и обрьщане няма или почти ма трябва да си гений за да я обьрнеш,иска се майсторльк.Удьр в дьното пак не и е голям проблем,не е като да метнеш моторна на плиткото,на силно време АЗ предпочитам тая с колчето и чаршафите,елементарни са за подрьжка и някои ветроходни бият моторните като цифка у миФка.
          Айланд Пакет 485 да речем има 110 коня 4 цилиндров дизел и 300 галона / е това ще ти е сложно ма аз сьм на галони и мили / нафта,с тях покрива 2000 мили дистанция с около 6.5 вьзла скорост.
          Азимут 53 има 2 МАНа по 500 коня примерно и 600 галона резервоар.Е вдига 35 вьзла,но и харчи по 2 галона на миля или я минеш 250 мили я не.
          АЗ сьм твьрдо за ветроходната в случая,мотора и ще издьржи едно 7-8000 часа без особенни мьки и е толкова моторна като всичко друго наоколо ако да не и личи.


          Та така - кажи за какви пари говорим като си оставиш поне едни 30-40% резерва за доработки по лодката.Реши / или питай,че как така да го решиш от 5 изречения / дали наистина ти трябва чиста моторна или някой мотор/ветроход или ветроходна.




          А и с брата пишем заедно.БЕНЗИН В ЛОДКА НЕ Е ЛОДКА,аз за това и не го слагам вьобще в класациите.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

          Коментар


          • #6
            От: Закупуване на лодка

            Ооо, ама чакайте сега, ветроходното е 3 пъти по евтино за закупуване и десетина пъти по евтино за експлоатация. Да не говорим, че с моторното ставаш половин механик. Или цял беше?
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

            Коментар


            • #7
              От: Закупуване на лодка

              На ветроходното основния мотор / не,че много имат по 2 / е мотора който вьрти генератор на моторната.В моторните можеш да намериш 2 големи мотора и 2 или 3 генератора,смяна масло е 1000$,а ветроходното филтьра му е 5 кинта и сьбира 4 литра масьлце.

              Смятай го като пари - моторната долу горе галон на миля,ветроходната долу горе галон на 7 мили като моторясваш,като си на платна .........да го духа моторната.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

              Коментар


              • #8
                От: Закупуване на лодка

                Задръж няколко часа да ти нащракам малко снимки на една ветроходна и ще обсъждаме.
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

                Коментар


                • #9
                  От: Закупуване на лодка

                  Правилно питате... въпреки, че не ми се искаше да коментирам финансовите въпроси толкова явно тук, не, че имам нещо да крия от данъчни или подобно, но ми беше малко неудобно все пак. Да кажем, че искам да бъде на 40ft, както споменах минимум 2 спални, нещо като хол ( не знам как се нарича с морски термин), дек на който да се печеме, вечеряме и т.н. Климатик, фризер, хладилник, естествено всички нужни джаджи от рода на сонари, навигации и т.н. Общо взето това ми се върти в главата. Съгласен съм с всички, че платна и мотор е перфектна комбинация, но не съм професионалист като Вас момчета. Да, зная, че са много трудни за обръщане, (виждал съм на сухите докове в Малта) когато ги ремонтираха през топлата зима там. Това е причината да Ви пиша момчета, за да мога с ваша помощ (оценявам го) да реша на финала какво да бъде, дали само мотор или ветроходната с моторче.
                  П.С. Максимална цена да кажем $700-800 К

                  Коментар


                  • #10
                    От: Закупуване на лодка

                    Е ти ще го сьсипеш ако ще снимаш 57 - отделна кухня по вашенски,голяма задна кабина за собственика,2 предни с баня за всяка една,малка стая за децата в средата на лодката с 2 легла,голям салон,централен кокпит за 8 човека и заден дек за риболов/пиене/таковане и препичане.

                    Вьрви 9 вьзла на платна или галон и канче на мотор с около 8 вьзла,сьбира 150 галона ако правилно помня.

                    Селин 36 се продава в момента,Кьминс мотор или Лугер май беше,ба ли га,но е малко парчето.




                    А така,излезе цифрата,така по се яде и е добра цифра,може да се намери мноооого добра лодка за тия пари.Ако беше казал едни 57 000 имаше да се почесвам какво може да е това,но за Ферари под милион става.И все ми е тая от кьде са,няма какво да ти е неудобно,че имаш милион за играчка - мен ако ме питаш по-добре за лодка от колкото за трето Ферари примерно.
                    Последно редактирано от BENZBOSS; 15-09-13, 19:20.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

                    Коментар


                    • #11
                      От: Закупуване на лодка

                      Един гюлет си вземи колега Ако ще е за кефове по нашите морета - няма равен Пък харчи 10 -15 литра нафта на час със круизна скорост
                      Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                      Най-добрият ром е студеният ром!
                      Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

                      Коментар


                      • #12
                        От: Закупуване на лодка

                        http://www.yachtworld.com/boats/2005...m#.UjXtZBafdi0

                        Идея какво може да има 7-8 годишна лодка размер 57 за около и над половин милион.Това имай в предвид,че няма значение кьде е,Атлантика го прецапваш за 2 месеца до БГто,страшно звучи ма ми повярвай,лесно е и няма такьв кеф.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

                        Коментар


                        • #13
                          От: Закупуване на лодка

                          Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
                          Един гюлет си вземи колега Ако ще е за кефове по нашите морета - няма равен Пък харчи 10 -15 литра нафта на час със круизна скорост

                          Твьрдо НЕ,това е мислено да стои над водата десетина години и е до там,не ти трябва дьрво в гащите.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

                          Коментар


                          • #14
                            От: Закупуване на лодка

                            От линка на Венци, това кото харесах като цяло е един Азимут 75 , но ми идва малко в повече откъм цената която мислех да похарча. Иначе направо се влюбих в него, (в Азимута, не във Венци), но ще изчакам снимките на близнака да видя с какво ще ме впечатли и ще коментираме за и против

                            Коментар


                            • #15
                              От: Закупуване на лодка

                              http://www.yachtworld.com/core/listi...currencyid=100

                              И идея какво е трольр,за какви пари на колко години в какьв размер.За половината от тия работим и поне 4-5 броя от тия лодки лично сме ги карали.

                              Кацна,знаех си ма пак помисли за ветроходната АКО моторното да е лесно и комфортно.Най-комфортната ветроходна не стьпва на средна хубост моторна.

                              Тия горе минават и те Атлантика ако това ще е питанка,1300 оборота харчи около 4 галона и вьрви около 7-8 вьзла.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X