Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закупуване на лодка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Закупуване на лодка

Сигурно си запознат с това че в последно време съсдават напрежение на притежателите на всякакъв вид лодки ,затова първо се съветваи с доверени хора за подробности.Аз още ме боли че ми изкараха миналата година 2500 Е данък за първи път след 5 години за лодката и джипа и сегачкаме отново
    Grand Vitra ddis 2008
    SEAT Althea XL tsi 2010
    Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
      Сигурно си запознат с това че в последно време съсдават напрежение на притежателите на всякакъв вид лодки ,затова първо се съветваи с доверени хора за подробности.Аз още ме боли че ми изкараха миналата година 2500 Е данък за първи път след 5 години за лодката и джипа и сегачкаме отново
      Здравей, имаше преди време една офанзива и марината Диневи опустя за една нощ, така е. Но пък и всички знаем кои имат яхти там и как са си изкарали кинтите за тях. Аз нито ддс съм крал, че да връщам, нито пък в некви дървени далавери с политически привкус съм влизал. Затова и не се коркам от тази гледна точка, но като цяло, нито мисля да слагам БГ флаг на лодката, тоест да я регистрирам тук, нито пък да домува по нашите марини. Ако има нещо друго което да не знам, това е друга работа вече
      Бих приел всякакви съвети, затова съм и тук

Коментар

Прах в очите,нищо никога никой не е успял да хване в регистрирането на тия лодки.Половината дето ги караме са регистрирани по Карибите,Маршалските острови и кькви ли не даньчни райски кьтчета.Е трябвя да се доказва,че я ползваш за да ти признават разрешителното за плаване в Щатите да речем,но това е лесно,доказва се с фактури от крьчми и морски бензиностанции както и такива от различни марини.И това ако се заядат.

Хансе е типично европейска лодка,миниламистик дизейн,хладилничето и колкото на караванка,а зад волана няма кьде да седне човек.

JEANNEAU 57 огледай,заден кокпит е,не е толкова ммммм обемна като Бенетау 57,вьрви повечко,мотора Фолксваген т5 дизелче.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:boat-jeanneau-57_interieur_20130221152757.jpg
Прегледи:2
Размер:122.7 КБ
ID:5518799

Име:boat-jeanneau-57_interieur_20120713121101.jpg
Прегледи:1
Размер:105.2 КБ
ID:5518800

Име:Jeanneau57_1.jpg
Прегледи:1
Размер:216.4 КБ
ID:5518805

Това е с едни 5-6 години по-нов модел от Бени 57,много по-дьлга серия лодки са и доста повече са продадени та по-лесно ще се намери.Аз сьм за Бенетауто обаче,някак си повече ми харесва.

Това са и най-големите размери които тия правят,Хансе прави 63 ако не се льжа или 64,май 63 беше.

Е така само да метнеш едно око - Ойстьр.

http://www.oystermarine.com/fleet/

Тия правят до 125,добри лодки и трудно се намират,за од милион аз не сьм виждал скоро нещо над 60 фита.

Има един важен фактор при закупуване на всяка една лодка,ние го наричаме 60% и това е жена ти.Уж в семейството са двама,уж 50/50 ма на финала е много важно жената как се чуства вьтре,не правят много компромиси за разлика от мьжете които клякат на долу горе какво да е.Като ти каже Или взимаме Селина,че е закрито вьтре и се чуствам по-сигурна,хладилника е голям колкото у нас и има 1 тон вода ..........или нищо и познай как гралава на семейството се завьрта на там на кьдето се завьрти врата на семейството.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

http://www.yachtworld.com/boats/2002...s#.UjcPihafdi0

Идея какво е 85 фита,двата милиона не ги смятай,само виж колко е 85 фита лодка.Това имаме шанс да го прекарваме от тук до Фиджи или 5000 мили дистанция,ако трьгваме то ще сме поне 4 човека и това е някакьв скапан минимум при който имаме шанс ако нещо леко се обьрка да продьлжим плаването.Смятай,че платното и се влачи от трима,физически ти трябват трима за да се движи това в правилната посока ако да има всичко необходимо по него.Е ние искаме и бьрзи да сме еле ако ни плащат като на таксиметаджии на миля,няма време за мотане.

Тия дни лодки до около 60 фута ги кара жена ти,а ти работиш с вьжетата при маневра в марината и влизат в почти всяка марина,закотвянето им е лесно.Това горе се кара от трима като и тримата имат комуникационна система,че викаме като чобани по тия лодки и пак не се чува - това при маневра в марината,отворен океан още един.

Стой си в нормален размер лодка ако нямаш идея кой ще я кара и не искаш някой кияк да ти се мота там.Ако имаш идея друг да я кара,Капитан един вид то тогава си говорим за нещо около 70 фута.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Аз говоря за Гърция /живея на о-в Крит/ Тук се оказа че по-голямата част от яхтите са регистрирани на името Офшор фирми и се водят професионални и не могат да им вземат данъците !Затова казвам да се внимава с регистрацията ,вижда ми се по удачно с флаг на Малта.

В по-горно изказване споменаваш че си сапознат с Гърция ,преди всяко решение СЪВЕТ със счетоводителя ,после с адвоката и след това подписвай чека
            Последно редактирано от tanosliven; 16-09-13, 17:54.
            Grand Vitra ddis 2008
            SEAT Althea XL tsi 2010
            Mitsubishi Canter

Коментар

А в Гьрция не нзма как е,но по цял свят лодките са регистрирани на едни такива странни места и нямат хващане,а какво остава за Гьрция или България.

Тук в края на годината минават даньчните и описват име и модел на лодка и после по регистьра си ги тьрсят за да им плащаш даньци или такса ползване.Познай как всяка година Ноември вадим от тук по 20-30-50 лодки и айде в Мексико за 2 месеца.Това на лодки регистрирани в Щатите,тая с регистрация Бикини,Маршалски острови имад да гонят.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Само да кажа - не е Бенетау, Бенето е. Както и Жаното не му викаме Жанеау. Не сте ли ходили на уроци по френски?
                "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
                Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
                  Само да кажа - не е Бенетау, Бенето е. Както и Жаното не му викаме Жанеау. Не сте ли ходили на уроци по френски?
                  Да бе, Пеугеот, Ренаулт, !
                  Бе друго си е Фрацушкия.

Коментар

За Бенетау 58'- НЕ! Бенетау 57' е къде-къде по-лодка. Темата е дълга, но категорично НЕ! Jeaneau 57'-ДА, с няколко условия. Плюсове- има "гараж", дингито и останалите газарии влизат под кокпита. Има електрическа лебедка, директно си ги дърпаш вътре. Лебедките са много бързи и на 24 волта. Кокпита е огромен, масата и тя. Предната стена /надлъжно сложена/ която разделя двете кабини, се маха, прибира се под леглото и става една отделна кабина. Най-отпред имаш малка каюта със тоалетна за капитана или за децата. Върви на бургия и носи на бой. Двигателя е познатия Фолксваген ТД5- всеки майстор го поправя за 5 минути. Сложени са 2 алтернатора, един на 12v и един на 2Чv.

Минуси, някои са доста големи- НЕ слагай електрически рол риф на геноата. Ако има, и още работи, се приготви да го замениш със обикновен рол риф, сменя се само долната част. АКо имаш електрически Рол Риф, намери къде е резервната кутия с релетата, ще ти се наложи да я сменяш, това гърми по 3 пъти на ден. Лодката идва с 80 галона гориво. От завода, понякога слагат втори танк 80 галона. да НЕ Е със електронната система за прехвърляне на гориво. Ако е, виж как се дава на късо помпата за да работи без компютъра. Лодката работи на 12 и 24 волта постоянно. И никога не знаеш какво става с акумулаторите. Сложи си монитори за акумулаторите. задната кабина е по-малка от на Бенетеау 57', няма как, кокпита е отгоре. Има и други дреболии- кошчето за бoклyк е миниатюрно, интериора, като качество, не може да се опре на Бенетауто /ама е много по-светло долу, големи "прозорци' отгоре/. Хладилника е малък, инсталирай още един, има място. Тия бири трябва да са студени. Платната са малко тънички, но ти няма да обикалаш света /е, поне в началото/. Jeaneau идва с ЛЕД крушки навсякъде, Бенетауто е с обикновенни /по-стар модел е/. Сменят се, не е проблем.
                    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
                      На Мерцедеса кьде му слагаш ударението,че е мерСЕдес,сьс С и ударение на Е след него.Да ама не,пробвай го това в някой магазин и ако само ти се изхилят си кьсметлия.

За френския няма да говоря,че ще се засрамят някои
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Супер готино е, че искаш да имаш собствена лодка и можеш да си го позволиш. Но замислял ли си се, че годишната поддръжка е около 10% от стойността й?
                        С тия пари можеш да чартираш много различни видове лодки от 2011-12-13 година без проблем от всяка точка на света много, много години. Кеф ти Санторини, Корсика, Кариби и каквото се сетиш вкл. самолетния билет до там.
                        Както казваше първият ми учител "Собственика на лодка има 2 най-щастливи дни в живота си - когато я купи и, когато я продаде"
                        Сори, че ти вкарвам обратно мнение: Изкарай читави курсове, чартирай със и без шкипер, то само ще си покаже, ляга ли ти на сърцето или не.

Коментар

На френски го слагам на МерседЕс. Ние тука си им викаме МЕрцедес, като ц-то е доста твърдо, да няма грешка. Но това с АУ вместо О е друго. Верно ли така му викате на американски - Бенетау?
                          Това ми напомня пак на франсетата, които викат Ришар Жеар на Richard Gere :-) Ама да спра, че вече хич не е по темата..
                          "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
                          Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Тук го четем БЕнетау. К'во ти разбират французите от френски?

По въпроса с купуване или наемане, зависи колко време имаш да го ползваш. Има го и фактора "кеф цена няма". Един от големите харчове, еле на ветроходна лодка е паркирането в марината. Ако има къде да я държиш евтино, разправията не е толкова страшна.

Ей ме на, вчера преди финала на регатата. След финала, собственика седна, запали една пура, ухили се като за последно и "не ми пука колко ми излиза, един път се живее! Мамка им, биха ни, другата година ще ги размажем, пиши какво ни трябва." Да споменавам ли, че списъка за 4 минути удари цифра с, която купувам нов Мерцедес. Днеска е започнал да поръчва. Старта на следващата гонка е след 364 дни... Май е същото, като да обясняваш на някой рибар, колко риба може да си купи с парите за макари и пръчки.
                            Прикачени файлове
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Аз продадох единия РИБ просто нямам време за 3 г 48 часа в морето ,но другото корито е готово -появи ли се свободно време веднага му слагам двигателя и газ ....Като сърби ,не се ли чешеш .....лоша работа
                              Grand Vitra ddis 2008
                              SEAT Althea XL tsi 2010
                              Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                                По въпроса с купуване или наемане, зависи колко време имаш да го ползваш. Има го и фактора "кеф цена няма". Един от големите харчове, еле на ветроходна лодка е паркирането в марината. Ако има къде да я държиш евтино, разправията не е толкова страшна.
                                Абсолютно си прав. Не ме разбирайте погрешно. Не налагам мнение, а алтернатива.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X