Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закупуване на лодка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Закупуване на лодка

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:141.1 КБ
ID:5518684
    Централен кокпит. Печелиш задна платформа и голяма задна каюта. Долу хола е по малък в сравнение със задния кокпит.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:163.7 КБ
ID:5518685

Заден кокпит, печелиш по-голям кокпит и по голям "хол". Задната каюта е малка.
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Брех,вьх уби мЬ,имала и втори алтернатор,не знаех.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

1400 ампера банка на акумулаторите. Отделни акумулатори на главния двигател и на генератора. Отделни акумулатори на носовия тръстър. Всичко оригинално от завода. Някой, ако извади нещо подобно за подобни пари, да се обади, има клиенти. Няколко.

Коментар

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
          Това пък защо???
          Не се заяждам, интересно ми е просто.
          Карал съм и доста съм се возил къде ли не на една бензинова Crownline 180BR двигател 3000кубика, за конете мисля около 140-150, не е моя на приятел. Внесе си я преди няколко години от щатите, обиколи доста водни басейни, беше на черно море, после седя известно време в Гърция, сега е на яз Искър.
          Впечатленията ми са прекрасни, върви доста, изобщо не харчи много(като за лодка) и съществени ядове не е създавала (запушен горивен филтър в Гърция, наложи се и смяна на свещите) и задължителните обслужвания. Е не е яхта за околосветски пътешествия, няма каюти и т.н. но за еднодневно плаване където и да е е супер.
          Лично мнение,никакьв закон не е,но поне е базирано на дьлги плавания.

Бениновите пАри са по-тежки от вьздуха,малко теч да имаш от мотора или от кой да е резервоар и всичко се сьбира на дьното на лодката,една искра и си бомба.Отделно на бензина му трябва ток - я свещи,я дистрибутор,помпа,свещи.......а всичко това не вьрви заедно в комбинация с влага и солена вода.Отделно всеки един морски мотор е много по натоварен от сьщия сухоземен и разликата в косумацията на гориво е около 50% повечко при бензина.Като сложа на кантара,че мрьт без причина и не искам да виждам плаваща бомба.

Е ако сьм го закьсал за мангизи са си ОК,ние искаме двойно на бензинови лодки било то на ден каране или прекарване от едно място на друго.Те са и кратки тия де,до никьде не стига бензиновата,брьмчиш си на някакви ниски,гадни обороти за мотора и на втория ден и свьрши горивото,това не е лодка за мен.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

За скутери и малки лодки бензина е ... как да е, да речем, че с много уговорки става. Темата е за лодка с 3-4 каюти, лодка за средни до далечни плавания. Нали няма да се спира през 6 часа да се зарежда? За такава лодка бензин НЕ.
            За любителите на моторни лодки, еле вървящи на бургия, поздравявам ви със следната снимка!
            Прикачени файлове

Коментар

На половината райски кьтчета в света бензин няма,има дизел и могат да ти цицнат малко,бензина колко за извьнбордовия мотор,като му кажа Сипи 2 тона и ме гледа като лизнат по макарите.

Бензина няма тяга в ниските,иска обороти за да има коне за да бута.Обороти значи разход,а и в кофти време обороти не играят,че скача.Нафтата бута на 1000 до 1400 оборота,това са ни работни обороти за нас за да го докараш миля на галон.С бензина ще е не 2 ми 5 на дадени лодки ако вьобще стигне за кьдето сьм трьгнал.

Вьрти ги бе брат,станах на Де Гол у шията
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Върти ги, ама от телефона не става. Или поне аз не знам как. Ти ги върти, нали си зелен.

Тая тема много сложна. Да се чуди човек от къде да я захване.

1. Трябва да си изясним колко искаме да е бърза лодката. Искаме ли бърза лодка, ветроходната отпада, траулерите и те.

-Бързата лодка харчи много нафта. Само хора притежаващи самолети не им прави впечатление лудото харчене. Пак ще си го кажа- Азимут 62' от Барселона до Майорка /90-100 мили/ и обратно, ще исмуче 500 галона- 1900 литра нафта.
                Бързите лодки са леки. Леките лодки подскачат, друсат, клатят ... Бързите лодки са с плоско дъно и без стабилизатори. На 20 възла страничен вятър вътре не се живее. Не си правя майтап като казвам, че си плюят чекмеджетата. Нищо не се заключва, а разклати, а е станало мазало. За хладилника казахме вече. Бързите лодки изглеждат секси, заоблени форми, аеродинамични... = няма къде каса бира да прибереш. За 2 джета и надувна лодка с 50-60 коня моторетка, дума да не става /нали ще се теглим и с банани, водни ски, ще се гмуркаме... Тия партакеши къде ще се прибират?/
                Бързите лодки са бързи. Дааа, велика мисъл. Бързото и секси, е нещото впечятляващо повечето хора. Все пак всички слизат от колите си, качват се и брррбббррр с 10 километра в час... "Гледай го каква лодка си е взел, егати легена, едвам се влачи, квадратно и грозно". Тия не мислят, че бързите лодки са бързи само на хубаво време, и само между две бензиностанции. И като се возиш със 30 възла, вятър в косите... матраците долу се бият в тавана /кой е спал с каска и вързан за леглото?/, и който успее да извади една бира от хладилника, го обявяваме за шампиона на годината

Колко бързи лодки се ползват за по-далемни олавания? Николко. Или почти николко. Дали да е бърза. Не знам. Трябва ли да е пи.еловка, ще впечятляваме ли навалицата или ще я ползваме?

2. Размер на лодката.
                На горните снимки, тая лодка излиза САМО когато аз или брат ми сме наоколо да я караме. Не, че не могат, просто не искат. Мене ме нямаше 9 месеца почти. Разгеле ония ден се събрахме да излезем за да се кефят собствениците. На регата ходихме /за това съм изпотен на снимката, ония гадове носят спинакери, чупих се от рефлекси да ги удържам/. Нас няма ли ни, все едно нямат лодка. Да, могат да ми плащат заплата и ще съм на разположение винаги. Ама цифрите...
                Взимаш лодка, която я караш сам. Ама като казвам сам, това имам в предвид. Бенетау 57' се кара сам /споко, за няколко дни или седмица и си готов/. По горе чета нещо за 75' Азимут. Искам да видя как се прави маневра сам, от третия етаж. И за колко време се учи тоя фифел. Е, проблема се решава с екипаж на борда. 6 цифрена сума на година...

3. Бавна моторна.
                Повечето са квадратни. За много хора това било грозно. Бавните лодки са бавни. Много бавни. Летиш от София до Барселона за 2 часа, плаваш от барселона до Майорка за 14. Разбързал ли си се за някъде? 57' Селин от Флорида до Сиатъл ми даде средно 0,75 галона на миля. Ама със 7.8 възла. По квадратното нещо се ходи лесно, има място за всякакви играчки, джетове, надувни лодки, компресори, водолазни бутилки, сърфове. Вратата на хладилника се отваря при всякакво време /пробвано тая година малко преди урагана Барбара, то друса, ние пием бира, нали ни беше уж за последно.../ Фризери, хладилници, генератори... и като имаш нафта за 3 седмици на ход, хич не ти дреме, палиш и забравяш. Ааа, и бавните имат стабилизатори. Голям кеф.
                Аз съм привърженик на бавните- мореходни, голяма автономност, по малко грижи, много малки складчеда за джунджурийки. Трудно се обяснява, че повече не може. 9 възла максимална скорост, хайде 9.3 и то, ако ти зависи живота от тая работа. Не били п...ловки.

4. Ветроходна
                Иска си да си мръднеш Дто и да подръпваш разни въженца. Моторната палиш и караш. Е, поне докато не се прецака нещо. Ветроходната иска малко физически упражнения. Ама малко.
                На снимките е една от любимите ми ветроходни лодки. Защо я харесвам? Много мързелива лодка, всички лебедки са електрически, всички въжета идват до кокпита. Карам я сам. На една от снимките се вижда металната напречна релса пред мачтата. Това не е оригинално, направихме го за да не пипаме нищо при поворот. Геноата се мести като грот, не пипаш, само въртиш кормилцето. Е, намалява се ветрилната площ и става малко по-бавна /за това ме изпотиха днеска/, мързела е голяма работа!
                Централен кокпит, 8 човека се събират без никакви проблеми. По средата на масата има хладилник, събира 12 бири. Задната платформа е идеална да опънеш дюшеците, риби, бири... Надувната лодка отива на предната палуба.
                Долу салон, трябва да си много висок, че да ти дойде тясно. Маса за 6-8 човека. Задната кабина с голяма спалня, собствена баня с тоалетна. От коридора 2 малки легла едно над друго /децата там спят, макар, че и аз се събирам без проблеми/, до тях тоалетна с малка баня. Пред мачтата 2 каюти с двойни легла, собствена тоалетна и обща баня на носа. Отделна кухня- котлони, фурна, хладилник, фризер, микровълнова, хладилник за виното...
                Мотора 130-40 коня Янмар, елементарен дизел. Зад мотора е генератора, има врата от страни, много лесен достъп. Климатици, машина за вода, радари, автопилоти... да, има всичко.

Всяка една ветроходна лодка ще създава 5 пъти по-малко проблеми от моторната /чакаш част 2 месеца, сезона е 4.../. Повечето неща по ветроходните лодки ги поправя всеки, който може да държи отверка. Пробвай го този номер със завъртян електронен дизел на баба бегачка...
                На 57' носим 150 галона гориво, ако не я напъваме, можем да бръмчим около 100+ часа. На гладка вода това са 600 мили. Ако ползваш и платната, седмица до 10 дни плаване, и не мислиш за нафта. Децата умират да дърпат въжета на ветроходните, на моторните мрънкат, че им е скучно.

Много има за писане, много. Я прочети до тука и кажи на къде те влече.

Коментар

От скромния ми опит - няма значение колко пари имаш или колко приятели,рано или кьсно се налага да я караш сам или с гаджето или тия дето са се цанили за моряци са пияни.
                  Рано или кьсно не ти се дават по / нормалните да седнат / 75 галона на час на мотор или 150 галона тотал или 500 литра на час или грубо една кофа на минута.Аха,взимаш една бутилка и почваш да сипваш,е те толкова харчи лодка с 2-3000 коня мотори.Как да е,дреме ти,ведньж се живее,няма да я ползваш постоянно я.

Става,но кога я ползваш,кьде ходиш с нея и как се чустваш в това.Азимут 62 има 2 мивки колко за среден размер чинии 6 броя,Селин 62 има 2 мивки в които се кьпе пьрвокласник.Голям праз нали?Ми да еле като клати оди си измий чиниите,седмата скача на пода,ти таковам на бегачката аз като в банята няма кьде да се хване човек,ни душ може да си вземеш ни да се изпикаеш като нормален.Това на средна хубост време,кофтито я бие през бьбреците,ЗАБРАВИ да си покажеш носа от марината на 20 вьзла вятьр,ние на 20 се радваме половината време.

Ма е секси като червена Алфа 155 Тспарк с черна кожа вьтре през 1992ра.

Смятайте ги като колите или джиповече.Става с бегачка ма за какво я ползваш тая бегачка,колко я плащаш,кьде ходиш с нея,колко се троши,какво сьбира,кой я кара като се напиеш...............е те такива работи.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

При нас се казва: Най добрата яхта е яхта на приятела ти
                    А разходи за подържка, свака пролет подемник, паростройка, праймер и анти-вегетативна боя, вез в марината,съхи док, застраховка, ревизия на мотора, винчове, итн. Тези разходи са задужителни без значение да ли е моторна или ветроходна лодка.
                    Three witches watch three Swatch watches.
                    Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Брат ми, ама пред някои заведения, само бегачки по паркинга. И Азимут номер 1 при моторните. Пи.еловка. Знаеш как ни гледат из марините като се изтупуркаме с някое дето изглежда като на блейк космическия кораб. Това, че сме яли солети /не можеш да отвориш хладилника/ и сме се къпали на вързани задната палуба, никой не го знае.
                      Отиваш , наемаш, караш, гледаш, питаш, решаваш.
                      Ааа, и чисто нова НЕ! Няма да казвам защо, бачкаме за дилърите...

Коментар

Момчета, супер изчерпателните сте за , което благодаря за пореден път. Пи*еловките изобщо не ме интересуват, имам си прекрасна млада жена до мен в живота, а и да ви кажа, жените в България се впечатляват с далеч по-малки и евтини неща, че да се мета човек на нещо толкова скъпо за да лови мацки.
                        Както и вчера казах, убедихте ме, че няма да бъде бегачка от типа на Азимута, след всичко което чух. Нали едно от първите неща които исках е КОМФОРТ, а щом го няма там, значи отпада на първо четене. (леко почвам да променям мнението си за дискавъри чанел демек троулер тип лодките, там има комфорт и сигурност поне, а и много много ток . Не казвам, че бягам от идеята за мотор+чаршафи....

Коментар

Азимут и компания е с плоско дьно,трябва да глисира по водата при скорост или по нашенски засилена джапанка,друса на най-малките вьлнички.
                          Трольра е водоизместващ корпус,че и някой имат цицест нос,исглежда нещо като цица и може да се види по големите кораби.От метьр да я стовариш пак няма да плясне като плоскодьнната,онова бие като чехьл,не обира вьобще при падане.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Значи спокойно можем да стегнем сегмента до троулер и типа Бенетау. Ти или брат споменахте и други марки от типа на Бенетау, но не разбрах какви са и как изглеждат. Доколкото разбрах, просто са по-добри, но кои са, идея си нямам на момента.
                            п.с. Нещо от рода на Хансе ми се върти в главата, ама хайде да не гадая.

Коментар

Трябва да измислиш и къде ще го държиш това чудо.
                              Спомена, нещо за Атина. Дали да не се разходиш там да видиш какво карат и държат най-много ?
                              Поддръжката има ли кой да я прави там?
                              Отделно каквото съм чел из нет-а, местата в марините са кът и най-вероятно ще трябва предварително да се запишеш в чакащите.
                              Еле па за нещо по-голямо от 40фута.

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                                Трябва да измислиш и къде ще го държиш това чудо.
                                Спомена, нещо за Атина. Дали да не се разходиш там да видиш какво карат и държат най-много ?
                                Поддръжката има ли кой да я прави там?
                                Отделно каквото съм чел из нет-а, местата в марините са кът и най-вероятно ще трябва предварително да се запишеш в чакащите.
                                Еле па за нещо по-голямо от 40фута.
                                Да Венци, имам идея за 2 места в Гърция, просто трябва да им кажа с каква лодка съм, а аз под 40 фута не искам и да чувам. Това което бих истински желал е между 60 и 80 фута, това би имало всичко което искам вътре и вън откъм комфорт. Ако не успея за Гърция, макар, че имам силни контакти там, последният ми вариянт е в Малта, там мога и пред вилата на колегата да я закотвя дето се вика

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X