Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закупуване на лодка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Закупуване на лодка

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
    Blond Niger©

Асене, тоя ван дер Холанд как го паркира това чудо - парктроници ли има, или някакъв друг чалъм. Руля не го въртеше като за такова паркиране, сигурно има някакъв друг чалъм?
    Вени, за дилъра от клипа ли говориш? Паркира го с малко въртене на руля и много натискане на носовия тръстър. И клипа е сниман рано сутрин на никакъв вятър. Нарочно.
    Между другото, не е никаква философия. Само трябва да не мислиш колко струва. Жена ми я качих на едно такова, и както никога не беше се качвала на лодка, така си я извади от марината. Сама, аз само и казвах на къде да върти и кога да включва скорости. Никакви проблеми, докато не ме попита колко струвала лодката. Не пипна кормило повече. Така вече 8 години.
    На горната снимка, там където съм се съсредоточил, малко преди тая снимка се разминах с един мост. Минахме на 2 педи. Важното е да не ти пука. Е, и малко тренировки де.
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Надявам се да ми е простен лаишкия въпрос, Ник.
      Досега съм бил само три денонощия на яхта, и то беше доста отдавна.

И въобще не ми мина през ума, че може да се управлява и така...

Коментар

И ти се сьрдят като им кажеш на пьрвия урок,че това е пласмасова кофа и да не мислят колко са броили,че ще я фраснем някьде.Само баща ми / бивш пилот / тия проблеми ги няма,ни ще се пребиеш,нито ще убиеш някой нито ще я потрошиш цялата...........ма не им увират главите,леко та леко.

Най-добрите студенти са пилоти,после са лекари,че не се паникьосват,пожарникари и полицаи сьщо.Финанстисти нема ти казвам,бЕгай далече.

С 60 футова на безветрие и трьстар ти сьбарям цигарата как си седиш на моста,само не се дьрпай,че аз натискам.Това с чужда лодка,без значение дали сьм я карал преди или не.

За идея - Селина има и на носа и на кьрмата по един,добрите модели са хидравлика,вьрви странично с 3 вьзла,вьртиш го на пумпал.

Сьбирането на Селините тая година,аз бях пьрви,след мен спря една кака и го караше с дистанционното сама,около 55 футов,аз бях на последната от ляво на моста посока океана,53 модел.

Последно редактирано от BENZBOSS; 17-09-13, 10:56.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Тръстъра пропулсор ли е?

Коментар

2 винта в хоризонтален тунел на задника или на носа на лодката,повечето случаи на носа,някои имат и на двете места.Скапани модели електрически,добрите худравлични като помпата е вьрзана за мотора или ПРО кьм генератора.Някои от тях с варио скорост,колко повече натискаш то толкова повече бута.
            Дистанционното е като на количките на сина.Е като паркираш между други 2 по 2 милиона бройката и някак си се стряскат да приближат 6 милиона на куп,аз тия проблеми ги нямам,рано или кьсно по един или друг начин.............достигаш земята как казва бащата.

Е виж как бута и от носа и от кьрмата,само не заспивай на рьчките,че на това са около 2000 коня на мотор и правиш мазано в марината.И тоя около 1;30 се панира,а у ляво а у дясно,явно пак собственика се прави на мьж и кара.Танкист ако го хване това ще му е лесно,2 мотора и 2 рьчки,модерните газ и трансмисия са в една рьчка и точно като трактор го караш,с трьстара само и местиш носа.

УАУ,тоз как кара............голЕм чеп,това и жената го кара,че някои пьти са по-добри от нас и слушат.
            Последно редактирано от BENZBOSS; 17-09-13, 11:10.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Начи прочетох ви сига мненията та се изтрих, щото не виждам контрадикция. В Гърция не дават големите катове без скипер, няма значние кой си, поне за ден е на борда.
              Последно редактирано от viplamen; 17-09-13, 13:02.

Коментар

И тука така, докато не разберат кой си. Ама трябва да си някой.
                Не е лошо да има капитан с тебе, еле ако си решил да я купиваш. Най-лесно се гледа отстрани. Вързан за волана, нищо няма да видиш. или пичти нищо.

Коментар

Е до сега гледах едни селенки, ама тези които ми допаднаха 78, 92 доста доста над бюджета беееееееее

Коментар

Е 4.2 милиона събарят ли те?

Според мен за под милион аз бих взел моторен трольр от рода на Селин 55 или 57,за мен това е много повече лодка от едно Жано да речем,а като апартамент се равнява на поне 2 ветроходни.
                    Другия фактор е кефа на жена ти,едно е да гледа като Силвестър Сталоун и съвсем друго да се чуства като у дома си.Вече дали ти се плаща за нафта е въпрос който ти ще си решиш,моторната е по-комфортна,това гаранция.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

• От: Закупуване на лодка

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      Е 4.2 милиона събарят ли те?

Според мен за под милион аз бих взел моторен трольр от рода на Селин 55 или 57,за мен това е много повече лодка от едно Жано да речем,а като апартамент се равнява на поне 2 ветроходни.
                      Другия фактор е кефа на жена ти,едно е да гледа като Силвестър Сталоун и съвсем друго да се чуства като у дома си.Вече дали ти се плаща за нафта е въпрос който ти ще си решиш,моторната е по-комфортна,това гаранция.
                      Селен 57 беше с 9 възла скорост, нали? А тя не беше ли икономична, че ме плашиш с нафтата?

Коментар

п.с. Когато стигна там, ще ти кажа дали ме събарят

Коментар

Катамаран, лесно се кара, лесно се чартира, има място за к'вото си помислиш. Простора на 45 лагун е сравним с простора на 80 футова моторна, механизмите са прости и лесно се обслужва, кара се от един човек или двама и като говорите за хладилници имам 3, климатик във всяка каюта и салона. Естествено 4 бани и 4 тоалетни за всяка каюта. Искарал съм сезона с 1 тон гориво и глупости от сорта на ама катамарана се обръща не искам да чувам щото между бонифачо и мадалена при 60 вятър на бакщаг взех че не се обърнах ами си стигнах на порто черво и други примери мога да дам. С две думи ела на Лефкада има 2 за продаване 450 и 421 ще излезем и ще разбереш дали е твоята лодка или не. Парата ти стига и даже имаш за почерпка

Коментар

Хайде да сме малко по-обективни... Щом не искаш да чуваш глупости, просто ги прочети. Има и доста още
                            http://yourcruisingeditor.wordpress....-crew-rescued/

Случайно на Лагуна ти да има "авариен изход" гледащ към водата? Ако няма, кажи и ще пратя снимки.
                            И не, не споря. Нашата гарга е най-рошава...

Коментар

Лесно се кара на багщаг с натоварен задник на 20 възла вятър,другото не ми го хвали.Е верно е,че има 2 мотора,4 спални с тоалетни и хола е като селска кръчма голям,но лично аз ще избера доста друго еднокорпуси преди да се кача на това.

за чартър се е утрепало,спор няма,но ако жена му не върне поръчката на това то на нищо друго няма да я върне.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Багщаг на 60 възла вятър в отворен океан с Лагун 45'... Добре.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X