Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закупуване на лодка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Закупуване на лодка

Ааа, не знам аз, на горната снимка съм на работа. Понякога ми се гади от лодки. Средно, на година правим мили стигащи за обиколка на света по екватора. На някой да му се идва в Панама за 3000 мили разходка? По средата на сезона на ураганите...
    Всеки луд с номера си. И ветроходците не падат по-долу...
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Такаааа....... Да започна на всеки да отговарям

Флаг може да бъде всякакъв, както каза единият брат, райски кътчета много, не съм го решил на 100% под чий флаг ще е, първо нека да купя коритото, пък за флага ще го реша на момента.... имам варианти, не е като да нямам. Офшорни фирми бол, ако опра до това.

За жената си прав като цяло, но у наше село (демек в семейството) аз съм кмет и поп. Нали помниш приказката: ''На ходжата пич не можеш да му кажеш.... ти можеш де, ама после..... " така, че избора е изцяло мой.

Стридата ойстерчето де, ми харесва на вид, 825, 100 не са лоши, но не знам колко футови са, а ти ме уплаши с толкова крю да се плава ако е над 60 фута.
      А и не видях ойстер имат ли мотор или са само на чаршаф?

Относно платната, аз така им се зарадвах, когато каза, че си имат ел.система и няма да се налага да се тича по цялата лодка да се вдигат и свалят, а ти ме уби с това да тичам и да свалям и вдигам на ръка. Имай милост бе човек, не съм първа младост ентусиаст

Да, знам за разходите когато си купиш лодка, но тайният ми план (от жената) е един ден да почивам на нея не за 1-2 седмици лятото, а студената зима тук да си я прекарваме на някои топли местенца по марините Затова в моя случай не опира само да чартове. Иначи си прав, чартиш нещо красиво, наемаш екипаж и 1-2 седмици с приятели отпускаш с пурички, ром и йо-хо хо

Ник, догодина вашата лодка ще е победител, вярвам в теб човече!

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
        Само да кажа - не е Бенетау, Бенето е. Както и Жаното не му викаме Жанеау. Не сте ли ходили на уроци по френски?
        Не, не сме ходили на уроци, но го можеме хе хе, шегувам се разбира се, че знаем, жена ми умира за шоколадово гато, а се пише chocolate gateau.
        Ама щом капитана му вика другояче..... нали знаеш, капитана кара кораба

Коментар

:-)
          "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
          Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Аз не съм виждал съвременна 60 футова ветроходна лодка да няма електрически лебедки. Даже една-две от лебедките на палубата да нямат електрика, винаги можеш да сложиш електрически. Те не ти и трябват електрички навсякъде де, половината лебедки се ползват от дъжд на вятър. Всичко над 30 фута е и с мотор. За 60 фута, освен мотора и 150-200 галона гориво, е добре да имаш и носови тръстър- винт поставен напречно на носа, оправлява се с копчета, при маневра се ползва да ти бута носа наляво или на дясно. И да го няма лодката, винаги може да се добави /$$$.../.
            По горе се спомена Хансе. Ако се загледате в аватара ми- Хансе 54'. За карбоновите кормила няма нужда от заглеждане, струват по $6000 всяко. Сега, ако се загледате внимателно, ще видите задния капак отворен. Отворен е, защото потъвахме, тоест през гаража отзад влизаше повече от колкото можехме да помпим. Помпите струват пари / по $200 едната/ и не впечатляват навалицата като карбоновите гевреци... Приоритети... Следващия модел оправиха кофтия дизаин на гаражната врата.
            Хансе са добри лодки, с доста условия. Ако се засилиш да купуваш Хансе, загледай се има ли къде да седнеш УДОБНО зад кормилото. Това, че е карбоново кормилото не помага на болките в краката. Донеси на лодката 2 каси бира и се помъчи да ги събереш в хладилника. После потърси място за още 2 хладилника, ще ти се наложи да ги инсталираш. Ако имаш въпроси към дилъра на Хансе, попитай го от какъв зор зазиждат акумулатори размер 49? И му обясни, че това не е S класа на Мерцедес да ползва такива. И, че такова животно няма къде да намериш на целия карибски басейн. Същото важи и за Южния Пасифик.
            За ПОНЕ 150 галона гориво нали помниш? Ако са по-малко, единия танк за водата става горивен. Преправя се за няколко часа. После си слагаш машина за обезсоляване на вода, БЕЗ Clark Pump /energy recovery/, и с най големите филтри, които можеш да събереш. Ама до там да стигнеш, после лесно.

Коментар

И правете разлика от каране сам и плаване 3000 мили за рекордно време с идеята да покриеш какьв да е проблем който може да се появи.

Аз и 70 карам сам,маневрирам си сам,сам си дьрпам платната / то па голям зор,натискаш копче и си ти /сам си рифовам като раздуха..........и общо взето по-лесно се кара 60 фута от 30.Кой не ми вярва да вземе един мотопед и после една С класа и да видим с кое пьрво ще падне.

Разликата - ние имаме 25 дни да покрием 3000 мили преход,следващата чака и не се вкарва в плана спиране на Киро в дивия за прости ремонти или чакане на части за автопилота 24 дни да речем.
              При вас с гайдите и бирите и да спре автопилота я се наложи да я караш 24 часа до някоя марина я не,спираш и поправяш.Е по тая причина вие може и сами да карате,а ние караме по 3 или 4 човека.Не е като да нямам 10 дни сам на 36 фута ма тьпо някак си,една малка грешка и те няма.

Е как я кара Иан сам,да се отбележи,че пипа като опарен,все пак е брокер,а не капитан.Аз или брата с рькавици е сьвсем друга бира,но тук все пак е за клиенти с меки рьчички.

TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Е, пипа като пианист, за да не плаши навалицата. И за това работи с малките лебедки на бавната скорост. Ти нали се сещаш, като започнем да пердашим със задните големи лебедки, и започнат да ни пушат ръкавиците, колко народ ще уплашим? Тия чаршафи се вадят за 4-5 секунди, и пак за толкова се прибират. Е, ако го нямаш онова недоразумение на геноата. Направо му личи колко флегматично я върти.
                Колкото по-голяма, толкова по-лесно. До момента до който не се прецака нещо и не минеш на ръка. Това платно като се изтупурка във водата, някой трябва да го вади, ако не си го прежaлил де. Ако е прежaлено, ножа, и го целуваш за довиждане. Повече от 60- 60 и нещо фута, не е за семейство. Ако не смятате мене и брат ми за семейство де. Ама ние не сме в класaцията.

Коментар

Ако ще е само за 2ма яхтата и да си живеете на топло зимата, и 50тка е достатъчно като пространство.

Миналата година като спирахме на о.Лимнос, а на лево, а на десно.. играхме си 20 мин докато се наместим и да не сме спрели като арабин в пустиня(местата в марината бяха малко).
                  По едно време дойдоха 2ма пенсионери под немски флаг с Жано 54, спряха огледаха, клик-клик и лодката се завъртя , клик клик и се наместиха за 20 секунди межди 2 лодки

Коментар

Кола се купува 3 пьти за 10 години,лодка ведньж и моя сьвет е вьзможно най-голямата която можеш да купиш,да вьржеш в марината и да караш сам с жената.

Като колите - голямата вьрши работата на малката,обратното НЕ.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Лодка е супер, но мислил ли си за катамаран? За лежерно крузване по Средиземно са доста комфортни, имат точно 2 недостатъка сравнени с киловите лодки:
                      лошо качва(но много по-добре пада по вятъра) и трябва една идея повече време да му свикнеш с маневрирането в марина и да си намериш място, защото е около 2 пъти по-широк
                      .
                      Предимствата са му много:широки и просторни са всички кабини, широк кокпит и голяма палуба за лежане, каюткомпанията ти е на светло, гази на половина на лодка същата дължина и излизаш почти на брега, до некви балове е по-стабилен и комфортен за претенциозните пътници. Допреди година-две нямаше почти никакви катове в Гръцко, в момента са хита за чартериране и има защо. Съвременните двигатели се скапват рядко, но при катовете имаш 2 независими, като за да стигнеш до марина ти стига и един, т.е. имаш силно минимализиран риск на този възел. И т.н., и т.н....

Общо взето с описване във форум няма да стане, ако си се запалил истински, в Гърция има още поне 3-4 седмици хубаво време, а цените на са наполовина от високия сезон, вземи си +50фт лодка със скипер, а после за ден и голям кат.

За голямата вода и сериозни неща има питанка, защото обърне ли се веднъж и си остава там, но това е доста далече на този етап и мисля, че малко хора стигат в крайна сметка до single-handed ocean crossing

Коментар

Първоначално публикуван от viplamen Преглед на мнение
                        ............... до некви балове е по-стабилен и комфортен за претенциозните пътници. ..............

АЗ сьм от тия,в смисьл претенциозен сьм и тоя тип лодки нещо не го вьзприемам,клати как си иска на малка вьлничка даже,ако не си поврьщал на лодка това ще те накара.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

За "по-добре пада по вятъра" ще спорим. Еле като не можеш да му лашнеш гика на повече от 45-50 градува. "До някакви балове е по-комфортен"- тука съм съгласен. След тези балове става... Аз колкото съм стоял на тръни на катамаран, на никоя друга лодка не съм седял така. Аз не обичам катамарани за далечно плаване. Ако ще се плацикам на котва, няма по добро. Е как да има, понтон...
                          Всеки сам си решава де, има хора не могат даже да си представят да не е катамаран. Аз съм на обратното мнение.
                          И паркинга е... невъзможен. Ние със 50 и малко фута видяхме зор на Майорка, за 25 дни, големи фуртиции, голямо нещо. Купи си и гледай сеир със 50 катамаран...

Венци, няма да се обиждаш нали? 95% от ветроходците не знаят елементарни маневри в марината. Просто за 100 часа плаване, ти се падат 1 минута маневра. И резултатите са налице. Преди 2 години изкарахме една седмица на Азорите. Чакахме време. Нагледах се на изпълнения. И то все от хора пресичащи Атлантика. Няма да казвам как се кръстим като гледаме какви маневри се правят. Лошото е, че в повечето програми не е застъпено достатъчно добре маневрирането. Омръзва на клиентите, давай да ги возим...

Коментар

Здравейте момчета, катамаран определено не искам. Оставам си с класическото, лодка да си е. Има резон в това което казвате, хубаво е да се чартират преди да се купува каквото и да е. Това ще го направя, когато вече имам ясна и избистрена идея върху кое точно съм се спрял. За хубаво време проблем няма, ако не е Гърция, ще е някъде където има такова, това не е проблем, макар, че исках да видя лодката не само на хубаво време, а как се държи и на лошо. Ако не ме уплаши и се държи добре, то тогава това ще е моята лодка. Това поне мисля на този етап, но време много, нека да изчистим дето се вика шкартото от главата ми и останат 1-2 модела между които да се двуомя.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              Като колите - голямата вьрши работата на малката,обратното НЕ.
                              Blond Niger©

Асене, тоя ван дер Холанд как го паркира това чудо - парктроници ли има, или някакъв друг пиниз? Руля не го въртеше като за такова паркиране, сигурно има някакъв друг чалъм?
                              Последно редактирано от Veni1; 17-09-13, 10:35.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                                ...
                                Венци, няма да се обиждаш нали? 95% от ветроходците не знаят елементарни маневри в марината. Просто за 100 часа плаване, ти се падат 1 минута маневра. И резултатите са налице. Преди 2 години изкарахме една седмица на Азорите. Чакахме време. Нагледах се на изпълнения. И то все от хора пресичащи Атлантика. Няма да казвам как се кръстим като гледаме какви маневри се правят. Лошото е, че в повечето програми не е застъпено достатъчно добре маневрирането. Омръзва на клиентите, давай да ги возим...

Както всичко, опира до опит. Ела па за чартъри, дето правят 2 плавания по седмица в годината.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X