Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възли

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    От: Възли

    Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
    Аз пак за тия кранци... Ей тоя възел не е ли най-удобен за тая цел?


    Аз съм го виждал в разновидност, дето края на въжето слиза надолу, вместо под намотката вдясно, но и така ми се вижда много лесен и бърза за работа, а?
    Възелът се казва лодъчен(буксирен). Естеството на заключване предполага почти постоянно натоварване в една посока и възможност да го освободиш под товар( това е малко спорно). Подходящ е за съвсем кратко и бързо разставяне на кранците. Вариантът му с въжето да слиза надолу е даже по лош. Двата възела са склонни да "пълзят", еле пък на полиран релинг както отбеляза NIKSD. Ако времето е тихо и няма приливи/отливи ще удържат. Обаче си представи поведението на кранеца, когато го мачка лодката и върти на всички посоки и оттам как ще се държи възела.
    I get High by going Down

    Коментар


    • #62
      От: Възли

      Ясно, то май предния шкипър се чудеше къде да му отишли един - два канеца...
      "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
      Gabriel Garcia Mаrquez

      Коментар


      • #63
        От: Възли

        Абе то, ако е само кранеца, добре. Ама да не стане да се върнеш от ресторанта и да я намериш рендосана. Кредитната ти карта ще замирише на изгоряла гума...
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

        Коментар


        • #64
          От: Възли

          Аз връзвам кранците със стреме, като вместо да прекарам целия край, дърпам ухо. Прилича на горния възел, просто ухото пада надолу като при стремето. Тази картинка от 60-те ме заблуди през телефона, този възел не есамозатягащ наистина.

          За булина на утката: говорим за 40 фт лодка, на която въжетата са 20mm и се хвърлят лесно на две намотки. За мен булинът на утката при подобни лодки/въжета е в ненужен лукс, имаш една опция по-малко да освободиш въжето и може да се наложи да го срежеш.

          Коментар


          • #65
            От: Възли

            Добре, засукана маневра, ония на моста изглежда така, все едно не може да си върже сам обувките. Ти подхождаш. Кой край на въжето му даваш/хвърляш и какво искаш да се случи след това?
            Аз хвърлям ухото към индивида на моста и си държа свободния край при мен. Той ми слага ухото на утката и ме оставя да си контролирам швартовката сам. Като нямам ухо, правя си сам с булин.
            Другия вариант е да му дадеш свободния край и да го оставиш да ти определя какво става с въжетата. При засукана маневра това е равно на да му връча щурвала. А той не може да си върже обувкитеее... Ама всеки сам си избира де.
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

            Коментар


            • #66
              От: Възли

              И да не е засукана пак в кереча.

              Вчера подхождам кьм краен слип или по вашенски края на моста,не трябва да целя нищо,лодката катамаран 38 фита,вятьр около 15 вьзла точно от кьм моста.Трьстьр няма,2 Янмара по 25 коня или нещо такова,вьжета по около 10 метра.Тия от марината пуснали малка лодка с един леко притеснен в нея щото от края на моста до камьните има 3 мои ширини или десетина секунди ако я изтьрва.
              Подхождам аз,един луп имам на моя клит и в края на вьжето имам втори - края не им дреме какво има,на мен ми трябва да го спре това вьже на 2 метра от мен при положение,че вьжето е 10.Ако се замота нещо тоя на слипа ще му викна да сложи ухото на клита и моя човек вече да го тегли,че ми трябва това вьже при маневра.
              Подхождам и директно му казвам,че го искам клитнато ВЕДНАГА,ако не може да слага лупа на клита и да ходи пици да разнася.Клитна го ма с едно на ум я карам,че има мммммм странни сьщества които в средата на маневра им идват идеи,имат предложения,задават вьпроси,спорят с теб.............Сложи ухото на утката.......ма аз ......сложи ухото на утката.............ма ще те изтегля............сложи ухото на утката...............и после не ти говорят щото не си им вярвал,то спори с теб и иска да му вярваш.


              На малките лодки хвьрляш свободния край на вьжето,над едни определени тонове и размер си му хвьрляш лупа и да 'оди да се пере,маневрата си я правим ние,че тия долу половината време по права линия не могат да ходят,а и Българския им куца.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X