Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възли

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Възли

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
    Хахаха, ама в тоя случай не е ли по - подходящ кръстатият възел,
    който споменава брат ти? В смисъл по - бърз за работа?

ДА до момента в който не се намокри и не затегне,не отида да ги свалям с 10 сантиметра и не запъна на някой.И знаеш ли брата после как псува на майка.......Не се научи,100 години в морето,и ти хора учиш,тез двете левите ръце ти дам 5 левав Чехия да ти ги извадят от задника,кьорав ли си,така на село козата да връзваш,това да не ти е гирлянд на елхата...........пууууууу то 100 пъти да съжали човек и като ти се падне тоя курс капитан и не може да го пцуеш на спокойствие даже.

С брата пишем заедно,той от Сиатьлско,а аз пред Бланко риф между Калифорния и Орегон.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

А аз увивам въжето около облегалката на кухненския стол, която е изградена от лъскави пръчки, които много наподобяват леери
      "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
      Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Това и аз мога да го пробвам ма много се подмята стола
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Освен тия двата възела (тоя за кранците, май рибарски му викаме... и другия - за осигуряване на швартовото въже към леерите) и освен швартовия възел, дето е като осморка, какви други възли ми трябват най - много на лодката?
          Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Bowline

http://www.animatedknots.com/bowline

Това май е най-често използвания.

Коментар

А, вярно. Това ги знам уж. Нали е същия, който си го вързваш с една ръка около кръста, ако цопнеш в морето и някой ти хвърли въже? Мисля, че животоспасяващ му казват...
              Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Същият е.

Коментар

Въпросът е мога ли да му разчитам да си вържа лодката например? Не се ли развързва лесно сам?
                  Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Не мисля. Но ако все пак искаш да спиш спокойно, края го осигуряваш с някакъв прост възел.

Пък така го ползвали катерачите :

Коментар

Малко офтопик. Релинг се нарича твърдото ограждение на палубата, леерите са въжетата които свързват релинга. Между крайните точки на фиксиране на въжето има леерни стойки, те го поддържат, променят посоката му и т.н. Не че е много важно, просто когато термините са еднакви се разбираме по лесно.
                      Досега на снимките всички въжета са били връзвани по релинга. По долу се виждат леерите, леерните стойки и релинга на кърмата.
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Negative0-04-04(2).jpg
Прегледи:1
Размер:144.4 КБ
ID:5509118
                      I get High by going Down

Коментар

Е що да не е важно, важно си е според мене.
                        Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
                          А, вярно. Това ги знам уж. Нали е същия, който си го вързваш с една ръка около кръста, ако цопнеш в морето и някой ти хвърли въже? Мисля, че животоспасяващ му казват...
                          На чист български е "булин", а е познат на всички като "моряшки възел". С него може да вържеш буксирни въжета с различен диаметър, въже към метално ухо и много други. Здрав е, отвързва се лесно.
                          Show must go on!
                          LZ1VES

Коментар

Два въпроса за швартоване към братята, става въпрос за 36-50 футови ветроходки:

1. Връзвате ли с булин за утката единия край на самоотдавно въже, с цел да остане повече място на нея? На чартърни лодки съм виждал тази практика, но има и доста рискове (вързан си на борд, и другият край на въжето не е на същата утка впоследствие?)

2. Швартово въже на винча? Например си вързан с дълго (две въжета за брега) и го набираш с ръчката?

Коментар

ДА и ДА

Слагаме и въже на пирса с ухо,спираш до него и слагаш на утката шпринга,така не им се налага да ги блъскат в задънената улица
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Шпринг знам какво е, за утка ще се сетя, ама какво е пирс? Иначе винча си е винч, то е ясно
                                Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X