Обява

Свий
Няма добавени обяви.

RYA Day Skipper практика в Северна Гърция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: RYA Day Skipper практика в Северна Гърция

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
    п.с. Статис и Нико(единият му шкипер) са ходещи енциклопедии "най-добра и вкусна таверна в Гърция".
    Съгласен, с 2 ръце !!

Първоначално публикуван от divein Преглед на мнение
    От 20-25.10 и аз бях на курса при Статис. Уникално изживяване за мен
    Поздравления! Всички ли взехте ниво skipper?

Коментар

Първоначално публикуван от spear Преглед на мнение
      Съгласен, с 2 ръце !!

Поздравления! Всички ли взехте ниво skipper?
      Да всички взехме сертификати DAY SKIPPER. Доколкото знам от около 35 преминали курса тази година само 2 не са го вземали.

Коментар

Не е така, само на нашия курс от 5 взехме скипър само двама.

Коментар

От 3-ма за скипър, един не взе. Разглеждай го така.

Поздрави, Милко.

Коментар

На първия курс за годината при нас (бяхме с Венцо) от 5 взехме 3-ма, другите двама ги оставиха още (те бяха гърци). Иначе за таверните и аз съм много съгласна. Статис знае къде да ни заведе и винаги да е хубаво.

А divein, онзи ден май се засякохме с вас като дойдохте да си вземете дипломките или греша

Коментар

RYA master 200= 2500 Eвра заплата струва си - като чартърен скипер 4000 евра заплата за гръцко ама е сезоннно на фона на бг заплатите мисля че е добре- толкова за сертификата. Които не вдига квалификация тропа на едно място, така мисля аз! Ако ще работиш като шкипер това е истината, поне по тези ширини и не се сещам къде в датско или шведско няма да ми дадът лодка да карам с RYA хеле, че сезона им е 1 месец.

Коментар

Дават ти да извършваш комерсиална дейност САМО с RYA сертификат? Това правилно ли съм го разбрал?
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                  Дават ти да извършваш комерсиална дейност САМО с RYA сертификат? Това правилно ли съм го разбрал?

Да, само с Offshore или Ocean Master биха те взели на работа като скипер или за доставка.

Коментар

"Скипер" имаш в предвид возиш хора и ти се плаща. "Доставката" е ясна- тук никой нищо не ти иска, няма ли пасажери или карго, не е комерсиално- не се иска професионален лиценз.
                    Питането ми е- возиш хора които са платили да бъдат возени и го правиш само с RYA?

Коментар

Първоначално публикуван от Chitsujo Преглед на мнение
                      А divein, онзи ден май се засякохме с вас като дойдохте да си вземете дипломките или греша
                      Аз не бях там, видяла си останалите от групата, на които им пристигнаха кетапите по-късно. Моя си го вземах още в Кавала, тъй като съм от Варна.

Коментар

Първоначално публикуван от Chitsujo Преглед на мнение
                        По-добре инвестирай в пътуване на по-големи разстояния. Примерно един Атлантик и забъркване по островите, където и да било с приливи и отливи. Аз вече така мисля...
                        И на мен ми се въртят разни идеи за пресичане на Атлантика след 2-3 години. Най-реалистично ми се струва като екипаж на Atlantic rally for cruisers.
                        http://www.worldcruising.com/arc/event.aspx

.

Коментар

Питането ми е- возиш хора които са платили да бъдат возени и го правиш само с RYA?
                          Тука е станал малка грешка. Казвайки "САМО", имам предвид, че биха те взели на работа и без референции и някакво особено портфолио, за начало ти стига да имаш само този кетап. Докато проучвах различните дестинации, където мога да ида на изпит, срещнах и доста обяви за скипери, като изискването беше за Offshore/Ocean Master. Друг е въпрос, че заплащането беше скандално ниско, 500-600USD/седмица.

Че не взимат единствено с него е ясно, както е ясно, че той не е нужен, когато имаш репутация и контакти.

Коментар

3 бона е Мастър тук,това само за идея,Американското 100 тона е 1000 кинта.За Мастьрския курс с месеци не могат да съберат 6 човека и половината не са чували какво е това,а от тия които до дават хляба я има 5% в час я не.

Това е за информация ако някой се засили с това да си храни децата в тая част на света.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от viplamen Преглед на мнение
                              Тука е станал малка грешка. Казвайки "САМО", имам предвид, че биха те взели на работа и без референции и някакво особено портфолио, за начало ти стига да имаш само този кетап. Докато проучвах различните дестинации, където мога да ида на изпит, срещнах и доста обяви за скипери, като изискването беше за Offshore/Ocean Master. Друг е въпрос, че заплащането беше скандално ниско, 500-600USD/седмица.

Че не взимат единствено с него е ясно, както е ясно, че той не е нужен, когато имаш репутация и контакти.
                              Аз май не питам правилно, или пък ми е малко кафето. Ако говорим само за сертификати, какво казва закона и каква е практиката за извършване на комерсиална дейност. "Комерсиална дейност"- капитан на лодка/яхта извършваща превоз на пътници или товари.
                              С 2 думи- возя туристи, те си плащат- става ли само с RYA сертификат? Обясни го просто за да не заблудим някого.
                              За това, че като се появя с доказани 150 000 мили офшор и ще ме вземат да ги разхождам на 100 метра от плажа, без да са ми нужни връзки, е ясно. За сертификати питам.

Коментар

С 2 думи- возя туристи, те си плащат- става ли само с RYA сертификат? Обясни го просто за да не заблудим някого.
                                .
                                Този въпрос не ме интересува, и нямам нито информация, нито особени амбиции да возя хора.
                                Предполагам, че в различните държави регулационните рамки са различни. В крайна сметка това е един от много сертификати, издавани от частни организации, не знам доколко и как се признава, а и не ме интересува, защото ще ми седи на стената.
                                В Гърция например тапия ти трябва, за да си регистрираш крюлистата.Нашето свидетелство е ICC, като Гърция не е ратифицирала съответното споразумение, но пък не съм чул някой да е имал проблем по тази линия. Проблеми са правили обаче, ако си още с 20брт свидетелство, а искаш да возиш по-голям звер. Да не продължавам, че е доста объркано и всеки казус е различен и се решава различно...Като цяло обаче им раздвижихме слабия чартърен сезон на гърците и те гледат да ни коткат, а не да ни гонят.

Малко офф/онтопик, та и градска легенда. Знаете предполагам, или поне сте чували как се изкарваше 10брт. Доста тежък 6 месечен курс, спукване от теория, практика също имало, изпит по плуване и т.н. Та след 89-та, когато доста хора емигрираха към Щатите, съм чувал истории как не им признавали инженерните и прочие дипломи, но няколко били наети без проблеми заради капитанското и показаните умения...То и при вас май не е доста по-различно май.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X