Обява

Свий
Няма добавени обяви.

RYA Day Skipper практика в Северна Гърция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: RYA Day Skipper практика в Северна Гърция

Съгласен съм, а и зимата е може би най-подходящият сезон за едно такова начинание. Ето един пример:

http://thebigmanana.blogspot.com/p/blog-page_09.html
    There's someone in my head but it's not me...

Коментар

Първоначално публикуван от Zeehond Преглед на мнение
      Съгласен съм, а и зимата е може би най-подходящият сезон за едно такова начинание. Ето един пример:

http://thebigmanana.blogspot.com/p/blog-page_09.html
      Ееее.. имаш една голяма почерпка за линка

Браво, много ми хареса разказа.

Коментар

Това е старо ...
        Разгледай му целия блог .... ще ти трябват поне няколко нощи ... интересно е!!
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Благодаря за съветите и мненията, просто се интересувах, дали някой друг има мераци в тази насока.
          Изпитът знам как протича, дори имам принципна уговорка с инструктор, при когото да мина догодина.

Да отговоря и на въпросите:

Този сертификат е първият на RYA, който е над нашите свидетелства до 40брт. За какво и дали е нужен, това е отделен въпрос, на който всеки намира своя отговор.
          Няма нищо общо с наемане на лодки (за да идеш на него трябва да си минал този етап), просто удостоверява едно прилично ниво на умения и комплексни познания в областта на лодководенето, както и показва едно сериозно отношение към материята. Точно това отношение прави разликата между скиперите. Знам за хора с години в морето, които са се провалили на този изпит. В Гърция съм се нагледал на брадати капетани, които пристават като талибани или швартоването им изпуска като влезе ферито в пристанището. Щото са 15-то поколение моряци и няма нужда да се развиват Ние не сме като тях, нали?
          Последно редактирано от viplamen; 20-11-13, 17:34.

Коментар

дали си с кетап на RYA или си с 40БТефекта е нулев...или го можеш или не
            RYA сертификата не е едно ниво над 40 тона който ти го е казъл те е излъгал...
            искам да те видя да влезеш в Германия или Холандия със този сeртификат и да си скипер на една 70-80 фута лодка
            ще се учудиш много ни това какво мислят там по въпроса

Коментар

Не знам защо ме прати в Германия на борда на 70-80 футова лодка, в Северно море бих се качил на нещо по-тежко, за което се иска един месец предизвестие между централите , защото не е раят на крузването.

Сериозно: Това с моженето и с неможенето е разпространена философия, но аз по-скоро съм привърженик на тази, че човек (трябва да)се учи постоянно.Подобен изпит е възможност да си свериш часовника с представители на друга школа с големи традиции.

Коментар

Сверяване на часовника ДА ма никак не е една стъпка над нашето 40 тона.

Аз до момента имах 5,сега и толкова нямам та ако говорим за хартийки аз съм я закършил,ако говорим за курс с който да се видим къде сме се качили на дървото то тоя на РУА става.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Явно мислим различно- проверката на знанията и сверяването на часовника се извършват на място. "Мястото" е на поне 500 мили от брега. Проверката я прави Нептун. Бумажките служат за поставяне в рамки.
                  Лошо няма, мини курса и кажи каква я свърши. Много ми е интересно какво научаваш на такъв курс. Какво е написано в учебника знам, имам инструкторска тапия за тия неща, питането е какво научаваш за каране на 1000 мили от брега като си на 2 мили от кръчмата. Успех!
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Исках да ти намикна ,че това RYA сертификат има страни дето не го признават
                    Това с моженето не е философия а самата истина, по горе са ти го казали.
                    Искаш да си свериш часовника...качи се на лодка и пресечи Атлантика сега му е времето
                    Светльо Димитров със Съни куин и Васил Попов с бетоновата Магнолия са с по една околосветска обиколка
                    сега са на Канарите и се подготвят май да плават на далеч, за братоците /по горе писали /. и те ...
                    дали са се осланяли на кетап качен на стената, за да си наемеш лодка пък едва ли ще впечатлиш собственика или застрахователя.

Коментар

От всеки курс или плаване се научава по нещо,а ако ти трябва за наемане на лодка да речем то тогава гониш каквот искат,а не точно каквото ти е полезно.
                      Нашенските капитански уж трябва да се признават,но като гледам всеки си изисква каквото му е на душата.Аз примерно пиша от лодка,тоя месец ще навъртя около 3000 мили или долу горе Атлантика,а с документите които някой кияк буташ листчета на бюро може да ми поиска за наемане на лодка съм зле,в Европа много зле даже нищо,че на месец правя дистанция по 2-3 обиколки на държавата му без значение в коя държава е.

Виж на циментово не можеш да ме качиш
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

И аз това казвам гони практиката курсове има колкото щеш ,изкарай някакъв па бил той и за 40 БТ и плавай,кефи се, плавай.
                        Искаш да си парче инструктор ми хубаво ,но само със знания от учебници и неделни плавания не се става инструктор.
                        Кат пък чак толкова искаш има курсове на Световната морска организация/IMO/ първо са на професионално ниво
                        признати почти навсякъде/ и са по еФтини/ водят се моделен курс 6.09 за инструктор-преподавател и мод. курс 3.12
                        за изпитващ карат се в Морско у-ще те ти две дипломи на стената.
                        Последно редактирано от wildheart; 21-11-13, 03:40.

Коментар

Абе май сте прави, трябва да мина океана при първа възможност

Коментар

Първоначално публикуван от viplamen Преглед на мнение
                            Абе май сте прави, трябва да мина океана при първа възможност

Или няколко късички по 2-3000 километра около брега пак се брои.В момента пича който е с нас бие по толкова на месец,а на хартия има зиро,капитанско няма,няма тонове,няма кетапи, ма ме разбира от половин изречение.

Не е лош курса,ако можеш го вземи и тоя и още каквото там се предлага,ще научиш неща които не ги знаеш това гаранция.Другото става с каране,инструктора ти може идея да няма за какво иде реч,ВЯРВАЙ ми.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

От 20-25.10 и аз бях на курса при Статис. Уникално изживяване за мен, изключително полезно и със сигурност затвърди у мен намерението ми да се развивам във ветроходството. За съжаление времето почти през цялото плаване беше "за почивка на яхта с малки деца", морето тава вятър йок. Само единия ден се раздуха до 23 knots за 3-4 часа, че успяхме да се покефим. Статис е уникален, изключително спокоен, уверен и обяснява нещата просто и разбираемо за всички. Таверните, в който ни заведе Статис бяха уникални, само заради тях бих се върнал на Тасос. Осталите курсисти 3-ма от БГ и един от Сърбия също бяха много готини и супер компания. Ето и малко от около общо 1000 снимки, който направихме.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA_2432.JPG
Прегледи:1
Размер:147.3 КБ
ID:5539171Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA_2508.JPG
Размер:264.0 КБ
ID:5539172Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA_2513.jpg
Размер:156.2 КБ
ID:5539173Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA_2665.JPG
Размер:233.6 КБ
ID:5539174Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA_2674.JPG
Размер:145.5 КБ
ID:5539175Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA_2742.JPG
Размер:192.5 КБ
ID:5539176Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA_2889.JPG
Размер:222.0 КБ
ID:5539177Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA_2920.jpg
Размер:160.0 КБ
ID:5539178Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA_2924.JPG
Размер:129.4 КБ
ID:5539179Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA_3025.JPG
Размер:182.0 КБ
ID:5539180Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA_3066.JPG
Размер:167.9 КБ
ID:5539181Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA_3181.JPG
Размер:223.8 КБ
ID:5539182Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA_3186.JPG
Размер:222.7 КБ
ID:5539183Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA_3223.JPG
Размер:261.5 КБ
ID:5539184Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA_3351.JPG
Размер:129.0 КБ
ID:5539185Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA_3372.JPG
Размер:229.1 КБ
ID:5539186

Най-тъпото е че сега когато най-много ми се плава идва зима и няма как да си чеша крастата, а направо сън не ме хваща, само лодки са ми в главата.

Коментар

Много готини снимки!

сега... Седиш,чертаеш и правиш маршрути за другата година

п.с. Статис и Нико(единият му шкипер) са ходещи енциклопедии "най-добра и вкусна таверна в Гърция".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X