Обява
Свий
Няма добавени обяви.
RYA Day Skipper практика в Северна Гърция
Свий
X
-
От: RYA Day Skipper практика в Северна Гърция
За притеснение си е. Лично ми е "артисвала" едната лопатка. И за да е гадно, при някои винтове, ако минаваш от обикновен към "интелигентен" винт, се налага да си подкастриш вала с няколко сантиметра. И после няма връщане на стария винт.
За бързи лодки понякога няма начин, трябва си такъв винт. Карахме една бургия до Хавай, като стигне 8-9 възла и воя от развъртя шия се винт ти кърти нервите. Слагаме на задна и тишина, докато не започнахме да се суркаме с 15+ възла. Развърта се напред както си е на задна. В такива случаи само интересен винт те спасява.
Коментар
-
С най-голямо удоволствие бих споделил, защото този винт аз съм го правилСпециално този от снимката не е за моята лодка, а е за едно 43-футово Жено. Диаметърът му е 19 инча, а стъпката - 14. Виждам, че лодката ти е в Неа Перамос и отстрани се вижда Арианата. Преди около година правих нови лопуси за нейния винт, но така и не получих обратна връзка, дали са сполучливи или не.
There's someone in my head but it's not me...
Коментар
-
И за какво служи тоя сертификат освен за закачане на стената в рамка? Кое му е смисленото? Аз грам смисъл не виждам от сертификат доказващ, че си майстор на далечни плавания. Тия сертификати са за да ти се радват от застрахователната компания и да ти намалят застраховката на лодката, или за да наемеш лодка. И в двата случая не виждам смисъл точно от такава степен на сертифициране.
Е, кажи чи ми е интересно, за какво ти е?
Коментар
-
Ако ще ставаш RYA инструктор, да отвориш сейлинг училище.. за такива работи.
Ако искаш да работиш нещо "морско" - STCW95/97.
Двамата младежи от началото на темата се прибраха на Крит много бързо. По Европата никой не се интересува от RYA-та.
Инак за наемане на лодка Day Skipper + VHF operator и си Капитан
Коментар
-
Инак, Статис каза, че може да помогне с подготовката за Мастер-а.
Разказва ни как е минал изпита - няколко човека изпитващи в лодката и газ в морето.
Различни проблеми по лодката да оправиш, вързали са му очите в кокпита и да се оправи там с някакви проблеми..
Абе искат много опит.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар