Обява

Свий
Няма добавени обяви.

RYA Day Skipper практика в Северна Гърция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: RYA Day Skipper практика в Северна Гърция

Съсредоточете се какво искате да научите.Ако идеята е в бъдеще да наемаш или купуваш лодка и да си качиш жената и децата за ваканция десетина дни то практика и курсове на спортна лодка много няма да ти помогнат.Е ще можеш да караш,но до там,я научиш филтър как се сменя я не.

Това е като да те учат на спортна кола на писта,а ти после да качиш една джипка и да ходиш в гората по снега с децата си.Въртенето на волана ясно,ляво си е ляво и десния педал е газта,но до там.
    Има си курсове за състезателно каране,има си за далечни плавания както и общи знания на които едва ли ще те научат как се задвижва компресира на хладилника и тоя мотор що хвърля вода в ауспуха.За ваканция с жената обаче точно това ти трябва,нея спорта едва ли я влече.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
      Той човека от Царево е ясно кой е - Николай Джамбазов. За тия 2300 евро колко човека ще се учат?
      Незнам колко човека е имал предвид, но тези пари аз трябваше да ги дам за мене си само. Въпроса ми към него беше ще мога ли след тази седмица да се справя с всяка една ситуация в Егейско море и той каза "Да гарантирано". Да ама на мен ми се видя прекалено скъпо и малко по-късно благодарение на Венци открих курса в Гърция.

Коментар

Първоначално публикуван от spear Преглед на мнение
        Незнам колко човека е имал предвид, но тези пари аз трябваше да ги дам за мене си само. Въпроса ми към него беше ще мога ли след тази седмица да се справя с всяка една ситуация в Егейско море и той каза "Да гарантирано". Да ама на мен ми се видя прекалено скъпо и малко по-късно благодарение на Венци открих курса в Гърция.
        Още повече щом ти гарантира, че след една седмица ще можеш всичко, не си е оферта
        "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
        Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Не седмица ми 3 до 5 дни и си готов ако не забравяш какво ти говори инструктора,другото е практика.Зависи пак казвам какво те учи - ако е носене на спинакери,тактика при гонки или 2 дни ориентиране по звездите..........няма да ти свърши работа при забавления с жена ти.

Аз съм виждал много добри ветроходци които не могат да си пуснат газовия котлон.Ако те хване на каране обаче ти прави хоризонта крив.Мнго е важно и на каква лодка се провежда курса - да караш лагерна количка с идеята,че учиш офроуд каране не си е работа,цели лодка която е подобна на това което искаш да кара в бъдеще.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

за да се оправяш с лодката трябва практика и практика и практика
            водя курсове за 40 БТ и какво........ половината курсисти инженери със собствено мнение ,а лодка виждали само на картинка
            в открито море не излизали, но вадят формули и теореми ...... абе философи страшни чудя се кво да ги правя
            един дори плавал на катамаран за ден два и за него друго не съществува...
            та лично мнение в марината и в залива лесно се учат , ама кога ги натисне морето и вятъра половината гледат и мигат на парцали , хората на пари видиш ли на положение /мерят си ..../ наели лодка и става страшно
            а аз парче идеалист викам си ще им покажа това онова ще се научат ....вече карам напред колкото да си земат изпита ,
            но какво правим после...

Коментар

Ти защо мислиш, че аз по морски въпроси вече не споря? Като ми се поспори, отивам в раздел "политика" и си споря. Там поне нищо не разбирам и не се ядосвам. Оставка! Ооопс, грешен раздел.
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

После си плащат допълнително за уроци и това на което искат да наблегнат.За 5 дни курс като няма кофти време и ти му говориш,а то рупа ли рупа,като го натисне веднъж и ти звъни за още уроци.Е тогава и трудно се спори за цена,а ние сме скъпи в дадени моменти.

Аз за това казах - ако помни какво му говори инструктора.Ако си мисли,че е хванал Господ за шлифера.......пак ще се видим и тоя път аз ще се смея.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Съсредоточете се какво искате да научите.Ако идеята е в бъдеще да наемаш или купуваш лодка и да си качиш жената и децата за ваканция десетина дни то практика и курсове на спортна лодка много няма да ти помогнат.Е ще можеш да караш,но до там,я научиш филтър как се сменя я не.

Това е като да те учат на спортна кола на писта,а ти после да качиш една джипка и да ходиш в гората по снега с децата си.Въртенето на волана ясно,ляво си е ляво и десния педал е газта,но до там.
                  Има си курсове за състезателно каране,има си за далечни плавания както и общи знания на които едва ли ще те научат как се задвижва компресира на хладилника и тоя мотор що хвърля вода в ауспуха.За ваканция с жената обаче точно това ти трябва,нея спорта едва ли я влече.
                  Само да кажа за протокола -плаването си беше съвсем като за ваканционно плаване (само дето много повече се псуваше на борда, отколкото си спомням от предните такива ). Нямаше състезателен характер и това, с което се занимавахме, беше свързано основно с нещата, необходими за това един ден сам да си наемеш лодка и да я караш (поне според мене). Само дето практиката не беше достатъчно, нито пък систематизирана. И капитана, понеже се е сраснал почти с лодката вече, си правеше почти всичко сам по нея - и печката той палеше, пък и готвенето му беше по-комфортно, като той си се занимава Ремонтите - също. Хубавото е, че лодката си е старичка и щеш - не щеш ти се случва все по нещо за ремонтиране, та понаучаваш това-онова.

Групата преди нас беше ремонтирала стартер, ние отпушвахме горивната система и така...
                  Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

С кеф чета морските писания на Венци-малкия, но забелязах малка разлика межку портретните снимки на автора в тази тема: и в тази: . Аз ли не съм разбрал, или хората в морето се променят за няколко месеца?
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

А в грешка си
                      На долната. снимка е Владо Матев който е нейде из карибите с яхта Джия Кубаба , а горе си е Венцо Малкия :-) :-) :-) :-) :-)

Коментар

Няколко месеца???Ще ме караш да ти пускам снимка преди и след 20 дни плаване,след няколко месеца повече ще приличам на Сандокан от колкото на себе си.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Хаха Да, Владо е на долната снимка.

Инак морската вода запазва човека. Бенца и Ник изглеждат като студенти (а може и от латиноските да е )

Коментар

Зсслужи си бирата мрьсник
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Здравейте и от мен най-после. Бяхме заедно с Венци на курса Day skipper на RYA.

Венцо, ще те убия за снимката как чистя лодката хахаха

Вече поприключиха плаванията и взе да ме обзема някаква депресия доста тежка. Все още покарваме чат-пат ветроходи във Варна, ама наближава времето да ги вадят на сух док и сърцето ми направо се къса...

Та какво правите вие като ви се плава, а не е сезон за плаване. Аз вече сериозно обмислям да мигрирам някъде на юг.

Поздрави на морката банда от мен!
                              Ивета

Коментар

Е какво - чета морските теми и въздишам лично аз
                                Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X