Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиция "Българи зад граница III - гробът на хан Кубрат"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Експедиция "Българи зад граница III - гробът на хан Кубрат"

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Проблем е минаването през Молдова. Има някакви Румъно-Молдовски търкания и приятелите в Румъня ме предупредиха, че границата с Молдова е практически затворена. Спорсд навигацията която имам за Одеса има само един път който за 300метра влиза в Молдова. Дали наистина е така не съм сигурен. Проверете.
    .
    Така е - не са 300, а около 800 метра - Галац-Рени! За да се избегне Молдова варианта е само на север - Сучава-Черновци. Но се удължава пътя много! Иначе тази граница Галац-Рени винаги си е била проблемна, в смисъл време за преминаване! По-малко от 3 часа не съм стоял!
    След това към Одеса се минава още един участък от Молдова - близо до Маяки, ама там само дават по едно картонче с количеството хора в колата и на изхода го даваш обратно и това е!
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

Не е проблема "3 часа" Предупредиха ме, че границата в момента е практчески затворена. Говори се за дни чакане и те връшат за нема нишо.

Проверете!!!!
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Здравейте,
        По ред причини за мене става все по невъзможно участие в експедицията.
        Бях приготвил някои неща, та искам да помоля за адрес и координати на сигурен участник, ( на ЛС или 0888874648 ) на който мога да пратя поне няколкото диска с автентична народна музика от различни крайща на България.
        Приятели разчитам на вас да предадете на братята ни отвъд граница тази частица от нашета националност.
        Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Първоначално публикуван от Christo Преглед на мнение
          Здравейте,
          По ред причини за мене става все по невъзможно участие в експедицията.
          Бях приготвил някои неща, та искам да помоля за адрес и координати на сигурен участник, ( на ЛС или 0888874648 ) на който мога да пратя поне няколкото диска с автентична народна музика от различни крайща на България.
          Приятели разчитам на вас да предадете на братята ни отвъд граница тази частица от нашета националност.

Здравей,

Утре надвечер ще пътувам към Варна, та ще мина през Севлиево. Мога да взема нещата, които си приготвил.

Поздрави!

Коментар

Не е проблема "3 часа" Предупредиха ме, че границата в момента е практчески затворена. Говори се за дни чакане и те връшат за нема нишо.

Проверете!!!!
            Хм.... няма как да проверим.... Атакуваме в петък.... В най-лошия вариант, ако не можем да минем през Джурджулещи петък - ще минем където има румъно-украинска граница... Но ще си объркаме плановете с един ден....

Коментар

Сега прочетох из нета, че проблемът е от месец Април. Молдовците са въвели визи за румънците и почти не ги пускат, дипломатическите им отношения са замразени. Аз обаче и месец Май и месец Юли ходих до Украйна по този маршрут и си минах нормално, направи ми впечатление че опашките са малко по-големи, но иначе всичко бе ОК... Явно проблемите са за румънските граждани предимно.....

Коментар

Горби, Румъно-Украинската граница е 600км северозападно от Одеса. Или карате право натам или пробвате през Молдова. То ясно, че проблемите са само за румънци ама може да отвисите като луканки докато се разбере, че сте Българи.

Пожелавам успех и другия път да се обадите по-отрано. Щях и аз да дойда...
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Горби, Румъно-Украинската граница е 600км северозападно от Одеса. Или карате право натам или пробвате през Молдова. То ясно, че проблемите са само за румънци ама може да отвисите като луканки докато се разбере, че сте Българи.

Пожелавам успех и другия път да се обадите по-отрано. Щях и аз да дойда...
                  Обадили сме се още Април месец...

Ще се пробваме на Молдова.... предчуствам, че ще минем без проблем... $$

Коментар

От Пловдивската група днес пристигнаха знамена и учебници!
                    Благодаря, Фани!!

Коментар

Искам да помоля всички, днес пристигна от нашата връзка с одеските българи - неделното училище имат нужда от фотоапарат, а пък те там са изцяло на дарителска издръжка и не смеят да си поискат от спонсорите, за да не кажат че искат прекалено.... Фотоапаратът им трябва за да заснемат събитията с децата. Може и да ви звучи малко странно такава молба, но като знам какви са доходите на тези учители и колко струва техниката в Украйна аз лично не се учудвам.....
                      Та, молбата ми е - някой ако има цифров апарат запазен, втора употреба или нов (някой не особенно скъп) - да ми го продаде на минимална цена, без печалба..... Ще снимам предаването на апарата, за да се отчета след експедицията, за да няма съмнения. Не смея да моля за събиране на пари за хубав апарат, защото вече няма време.... Ако бяха ми писали по-рано, сигурно щях да намеря и спонсори някоя фирма, да го дарят на учителите там.....

Очаквам вашите предложения тук или на лични съобщ. и благодаря предварително....

Коментар

В Ник Николов имам останали някакви пари, 60-70лв., ако дойде да ви изпраща ги давам за фотоапарат. Това се сещам в момента.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Снощи прибрах и кашоните с материали осигурени от "Просвета" и с любезното съдействие на Тони /Tontonella/.
                          Тя е добавила много ценни речници и книги.
                          Благодаря, Тони!!

Вальо, Ник е малко по на запад в момента и няма да може да ни изпрати.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Иванов (gorbi) Преглед на мнение
                            Искам да помоля всички, днес пристигна от нашата връзка с одеските българи - неделното училище имат нужда от фотоапарат, а пък те там са изцяло на дарителска издръжка и не смеят да си поискат от спонсорите, за да не кажат че искат прекалено.... Фотоапаратът им трябва за да заснемат събитията с децата. Може и да ви звучи малко странно такава молба, но като знам какви са доходите на тези учители и колко струва техниката в Украйна аз лично не се учудвам.....
                            Та, молбата ми е - някой ако има цифров апарат запазен, втора употреба или нов (някой не особенно скъп) - да ми го продаде на минимална цена, без печалба..... Ще снимам предаването на апарата, за да се отчета след експедицията, за да няма съмнения. Не смея да моля за събиране на пари за хубав апарат, защото вече няма време.... Ако бяха ми писали по-рано, сигурно щях да намеря и спонсори някоя фирма, да го дарят на учителите там.....

Очаквам вашите предложения тук или на лични съобщ. и благодаря предварително....
                            Имам Сони N1 и го подарявам, но не съм 100% сигурен че е в отлично състояние (не е ползван 2 години, а преди това Жената казваше, че не можела да фокусира), иначе Фуджи f100fd в отлично състояние!!! (обади се)

Коментар

много съжалявам, че снощи не съм погледнал темата. Можех сутринта да взема апарата на работата и да го пратя по куриер.

Подарявам http://www.dpreview.com/reviews/CanonA510/ Купил съм го със 32MB SD Card, но мисля, че ще открия и другата която му бях взел. Стар е като модел, но малко съм го ползвал. Ще бъде ли късно да го пратя утре? Ако не е късно, дайте адрес.
                              Иван
                              ivanp98[at]mail.бг

Коментар

Първоначално публикуван от Niger Преглед на мнение
                                много съжалявам, че снощи не съм погледнал темата. Можех сутринта да взема апарата на работата и да го пратя по куриер.

Подарявам http://www.dpreview.com/reviews/CanonA510/ Купил съм го със 32MB SD Card, но мисля, че ще открия и другата която му бях взел. Стар е като модел, но малко съм го ползвал. Ще бъде ли късно да го пратя утре? Ако не е късно, дайте адрес.
                                За утре е малко късно вече, а най-важното, че няма никой от Пловдив да пътува... Благодаря за предложението

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X