Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиция "Българи зад граница - Бесарабия"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Другата България - Бесарабия

Първоначално публикуван от gtsvg Преглед на мнение
    Здравейте, приятели! Вече отново съм в България и с удоволствие прочетох и разгледах материалите за нашата експедиция! Веднага ще кажа , че съжалявам, че не сте посетили Одеса през 3 ден, защото това беше причината да заминем преждевременно за Одеса ,от където беше продължението на нашия маршрут, но за това ще имате пътепис от мен и то с много приятни изненади! Радвам се , че след нашето заминаване сте прекарали чудесно и сте научили нови неща, но по принцип на нас със съпругата са ни известни и ясни - по обясними причини...
    Имам също чудесни снимки, но вие толкова много материал сте качили , че ще се ще се повторят темите... А за Одеса и впечатленията си от Украйна - ще започна след няколко дни - първо почивка и обмисляне и тогава...
    Аре давай!!!
    К'во са праиш на латино-сериал....?!

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
      Аре давай!!!
      Хахаха, ти стоиш, стоиш па току тръснеш някоя бомба като тази и после защо човек падал от стола и се контузвал....

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
        Хахаха, ти стоиш, стоиш па току тръснеш някоя бомба, като тази и после, защо човек падал от стола и се контузвал....
        Бай Симеон да редактира червеното.....
        И тая тема я ос....памихме....!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
          Аре давай!!!
          ! Голям си шегаджия!

Коментар

Направили сте една прекрасна експедиция, невероятни сте.
            Предполагам, че освен форума и много други хора се гордеят с вас.
            П.П
            Дано този екип увеличи броя си стократно.
            LZ1HRD

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
              Аз не разбрах късно вчера, а рано днес

Райна ако чете нека моля да ни прати/каже как аджиба да го гледаме
              Чета всичко от самото начало...
              Не се обаждам, защото аз съм си от там - не съм видяла нищо ново. Искаше ми се да го покажа на други хора, да разбера, дали и как са го възприели... Е, отговорите са на тези 4 страници във форума...
              След всичко проветено тук вече мога да кажа, че съм един щастлив човек. Защото това, което се случи е моята мъ-ъ-ъ-ъничка тухличка в твърдината на българското, на опознаването между българи...
              Но - стига лирика, че се отплеснах...

Записът на предаването вече е в мен. Ще направя колкото искате копия. Или ми кажете на кого да го дам за да го качи на сайта. Намя абсолючто никаква "уловка" и никакъв проблем да се качи. За мен ще е чест.

Коментар

И... какво, в крайна сметка, стана с кебабчетата и бирата... Че ние с Румбата се изпопритеснихме, че докато се правим на теле-звезди, сме изпуснали купона...
                Има ли идея да се събираме?

Коментар

Първоначално публикуван от LadyRM Преглед на мнение
                  И... какво, в крайна сметка, стана с кебабчетата и бирата... Че ние с Румбата се изпопритеснихме, че докато се правим на теле-звезди, сме изпуснали купона...
                  Има ли идея да се събираме?
                  И аз чакам

Коментар

Браво!
                    Съчетали сте полезното с приятното - вие сте видяли нови и Прекрасни места, а и сте повдигнали духа на тези чудесни хора,
                    А и репортажите са ви Страхотни - Браво.

Коментар

Здравейте всички!
                      Съжалявам, че чак днес,но - Честит 24 май!
                      Вчера цял ден тичах по празници и мероприятия тук, в Одеса.

Ала преди това - предавам ви едно голямо благодаря и възхищение от българите, които живеят в Одеса за ГОЛЯМАТА РАБОТА, която свършихте. Аз тук не преставам да разказвам, давах репортаж в тв-предаването си, а отскоро започнах и предаване по областното радио - и там репортажа вече е минал. Екатерина Чебан от Рени е дала статия във всеукраинския български вестник за идването ви, а аз давам също голям репортаж, в който бих искала да използвам някои от вашите снимки (позволението от някои от вас съм получила, надявам се и останалите членове на експедицията да не са против това). Така информацията за вашето идване ще стигне по цяла Украйна, а не само в някои села.
                      Така, заедно, вие оттам, аз - оттук, все ще направим нещичко)) Вече го правим, де)
                      Искам да споделя нещо от вчера, което ми направи голямо впечатление. Тук преди три месеца бе отворено българско неделно училище, и най после децата от български произход и от смесени семейства имат възможност да учат майчиния език. Вчера те дадоха концерт - те говорят толкова добре, че направо ме насълзиха. За три месеца! Там има деца, които не говорят в семействата си на български.. А сега проговориха))Това ме радва извънредно много. Защото в селата поне говорят езика, а тук, в града, ситуацията е по-друга...
                      Така, да не пиша толкова дълги съобщения - поздрави от мен и българите в Одеса. много съжалявам, че бях толкова зле тогава в Чийшия и нямах възможност да общувам с вас така, както бих искала. Надявам се, че при следващото ви идване (много-много искам да стане!!!!!!!!) ще стане))
                      Чао засега

Коментар

Няма да спрем до тук в никакъв случай, трябва да си довършим работата в Бесарабия. Замислил съм нещо, но като успея да затворя репортажа с последния 5-ти ден ще го обсъдим.

Сега ми хрумна да предложа на всички от групата да си направят една разходка до Костенец в Събота, да се видим и да пообсъдим някои неща. За софиянци не е необходимо да преспиват дори, защото им е на 60-70км. Аз съм там от Петък по работа, ако има съгласни да се видим - ще остана и Събота-та. Ако има желаещи да преспят - звъннете ми по тел-а 0896846400, за да ви направя резервации, че е голяма навалица уикендите там... Поздрави на всички. Днес ще се постарая да понапредна малко със снимките от последния ден...

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                          Сега ми хрумна да предложа на всички от групата да си направят една разходка до Костенец в Събота, да се видим и да пообсъдим някои неща. За софиянци не е необходимо да преспиват дори, защото им е на 60-70км. Аз съм там от Петък по работа, ако има съгласни да се видим - ще остана и Събота-та. Ако има желаещи да преспят - звъннете ми по тел-а 0896846400, за да ви направя резервации, че е голяма навалица уикендите там... Поздрави на всички. Днес ще се постарая да понапредна малко със снимките от последния ден...
                          Каква е точно идеята? Разходка през деня или кръчма вечерта? Защото в събота вероятно ще съм зает до към 7-8 вечерта , ама както казваш е доста близо, така че няма проблем да дойда вечерта. Опа... всъщност сега се сещам, че тази събота е и почистването на язовир Въча и май повечето от софийската група ще са там .
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanova Преглед на мнение
                            Здравейте всички!
                            Съжалявам, че чак днес,но - Честит 24 май!
                            Вчера цял ден тичах по празници и мероприятия тук, в Одеса.

Ала преди това - предавам ви едно голямо благодаря и възхищение от българите, които живеят в Одеса за ГОЛЯМАТА РАБОТА, която свършихте. Аз тук не преставам да разказвам, давах репортаж в тв-предаването си, а отскоро започнах и предаване по областното радио - и там репортажа вече е минал. Екатерина Чебан от Рени е дала статия във всеукраинския български вестник за идването ви, а аз давам също голям репортаж, в който бих искала да използвам някои от вашите снимки (позволението от някои от вас съм получила, надявам се и останалите членове на експедицията да не са против това). Така информацията за вашето идване ще стигне по цяла Украйна, а не само в някои села.
                            Така, заедно, вие оттам, аз - оттук, все ще направим нещичко)) Вече го правим, де)
                            Искам да споделя нещо от вчера, което ми направи голямо впечатление. Тук преди три месеца бе отворено българско неделно училище, и най после децата от български произход и от смесени семейства имат възможност да учат майчиния език. Вчера те дадоха концерт - те говорят толкова добре, че направо ме насълзиха. За три месеца! Там има деца, които не говорят в семействата си на български.. А сега проговориха))Това ме радва извънредно много. Защото в селата поне говорят езика, а тук, в града, ситуацията е по-друга...
                            Така, да не пиша толкова дълги съобщения - поздрави от мен и българите в Одеса. много съжалявам, че бях толкова зле тогава в Чийшия и нямах възможност да общувам с вас така, както бих искала. Надявам се, че при следващото ви идване (много-много искам да стане!!!!!!!!) ще стане))
                            Чао засега
                            Браво, Тони
                            Все радващи неща.
                            Както казва Горби, няма да спрем до тук.

горби
                            ...
                            Сега ми хрумна да предложа на всички от групата да си направят една разходка до Костенец в Събота, да се видим и да пообсъдим някои неща. За софиянци не е необходимо да преспиват дори, защото им е на 60-70км. ...
                            На Въча сме почти всички.
                            Някой друг път

Коментар

ми елате петък тогаз.... ;0

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                                ми елате петък тогаз.... ;0
                                На мен идеята ми допада, в събота трябва да съм обратно в София чак по обяд .
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X