Първоначално публикуван от doncho

Преглед на мнение

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

За неделя - 21.01.2007

Свий

X
- 

Имаше каране на две гуми. Това екстремизъм ли му викаш.Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнениеМааалееей, ти пък да знаеш джипът ти как хубаво си изкара. Онзи екстремист какво правеше с него, не е истина ...

То самата кола те провокира да го правиш.LZ1VMH
Коментар
 - 

Важното е че го можеПървоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнениеИмаше каране на две гуми. Това екстремизъм ли му викаш.
То самата кола те провокира да го правиш.

Коментар
 - 

А сега, малко информация по съществото на темата.
Неделята беше, както благоволи да се изрази седящата до мен, "Прасешки ден". Едва ли са нужни много обяснения защо ...

Който не беше разбрал, че "Мало Бучино" в превод на български означава "кал", го установи доста бързо.
А който не слушаше, като му казват да си носи ботушки, видя какво става с лачените обувки на незнайния войн ...

Условно, разходката може да се раздели на 3 етапа:
1. По Алеята на затъналите виетнамки имаше познати гледки

Давай! Най-много да се обърнеш!

Отиде ми лъскавата броняяя

На този етап е посветен филмът Прасешки ден
2. Гадна кал и баир
След излизане в Мало Бучино, кратък пробег по асфалт и хайде вдясно ...
А там - баирче с една гадна лепкава глина, която светкавично замаза гумите. Реват двигатели, гуми се въртят, а джипките едва лазят нагоре. На места движението беше буквално със сантиметри в час ...

При една от поредните паузи, в която маневрирахме за да позволим на едната Тойота да се оттегли, ни застигнаха колегите с АТВ-тата

Как не съм разбрал, че били мераклии да теглят джипки през коловоза по баира!!!
 Направо щях да си го спестя участъка, който започваше с ей това 

След като си разорах малко пътя с предните носачи можах да дръпна нататък, но машинката видя бая зор. И като изкачих баира, доде се усетя, стрелката за температурата отиде в червеното. Чайникът кипна ...
След кратък престой, пробвахме да продължим нататък. Но стигнахме до участък с доста тясно пътче със страничен наклон, покрито обилно с шума, а след него завойче, отдясно на което надолу имаше доста неприятно голо място.

Отчитайки тесния път, страничния наклон и многото шума, решихме да не рискуваме някоя джипка да поднесе със замазаните от глината гуми и да се окаже извън пътя ...
Мисля, че добре направихме, защото по картата след този участък пътят беше маркиран като "Вм", т.е. "За мотори, със средна трудност", а това звучи като място, което не е съвсем подходящо за джипки.
Отделно дето пътчето след кратко разстояние излизаше в Градоман.
Завихме обратно и известно време покарахме малко нещо "през просото" т.е. "през гората"

След което отново поехме по моторджийски пътеки

След спускането към Г. Бучино проведохме кратко практическо занятие по лепене на спукана гума в полеви условия. "Постоянната група" и този път не се изложи, тъй като си имаше всичко, каквото трябва - и инструменти, и лепенки, и компресор (даже 2 броя), и човек, който да направи показното ...

Тук някои от участниците решиха да се оттеглят, а желязната група реши да се понесе по посока Витоша, да мине през Чуйпетлово, а оттам през Ярлово и Плана да затвори маршрута. Понесохме се в желаната посока, като се търсеше движение "по черно".
При излизането от Драгичево намерихме една такава кал ...

За този етап е филмчето Гадна кал
3. Витоша
След кратка спирка за зареждане и замиване на измазаните с кал стъкла
навлязохме във Витоша и от Кладница поехме към Чуйпетлово.
От подскачането по пътя "японската сила" загуби някъде тоците и угасна, което наложи да направим кръгом и да се върнем на помощ.
Кратка спирка за смяна на половин кило бушони

и отново газ ...
По пътя Кики имаше кратка схватка с локва, покрита с дебел лед, който се строши под Паджерото. За кратко Маркан имаше надежда, че Паджерото (което, както всички знаят, не става за офроуд
 ) ще даде сигнал SOS, но не би! Кики се измъкна. Само дето си затри едно от тампончетата на ауспуха. 
Да де, ама доде се върне да го потърси, през локвата беше минал монстърът на Йори, което направи мисията невъзможна ...

Малко след това Маркан попадна в капан за самураи. Преминалите преди него бяха поразкъртили леда на поредната локва и той реши да поддаде точно в момента, в който минаваше "Японската сила". Закъсването беше качествено.

Бутането не помогна и се наложи да се дърпа. Тук Паджерото с включени всички светлини разблъска тълпата и се хвърли да помага.

Само че, каква ли е тази усмивка?!!? Дали в нея няма злорадство ...

Както и да е, Самураят беше издърпан, а разходката продължи. Само че се наложи да си променим плановете в движение и да съкратим машрута. Защото Джипът на Боби остана без алтернатор и се наложи да се движи на светлината на фаровете от движещия се зад него Голди. (Е, хич не му беше ден на човека! Спукана гума, изкривена кормилна щанга, отказ на алтернатор ...
 )
Все пак, безпроблемно успяхме да стигнем до Ярлово, където CJ получи един от акумулаторите на Паджерото и с него успя да стигне благополучно до София.
Филмчето е тук
А тук има още снимки.Последно редактирано от Чавдар (V93); 02-08-17, 14:01.Ние не сме неутрални!
Коментар
 - 

Ами то нагледен материал всеки път много. Ама май няма кой да го гледа. Или го гледа без да си прави сметката ...Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнениебраво на Вас !!
сериозна работа с МНОГО нагледен материал какво чака неподготвените жипки!
Във всеки случай, никой не може да каже, че не е предупреден какво може да очаква, ако тръгва на "лека разходчица", в организацията на която са замесени Jeep, Pajero, редукторна УАЗ-ка, Самурай, Галопер и Киа. Пълно бойно снаряжение, пълен резервоар, храна и вода за из път и топло облекло няма да навредят ...

Ние не сме неутрални!
Коментар
 - 

ей за това път4е викам където по4ва от бонсови поляни не знаех 4е е за виетнамки ама е ТОП, от предните дни локвите беха само лед и беше като магистрала а сега сте го построшили и ако не свие студ да ледяса отново събота и неделя ще е ОКСъвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.
Коментар
 - 

Да се беше обадил на Влади, и той е без джипка но се снабди със служебна за разходкатаПървоначално публикуван от buldog Преглед на мнениеВече започвам да се дразня че не ми е готова Уазката и не идвам с вас на разходка

Коментар
 - 

Първоначално публикуван от buldog Преглед на мнениеВече започвам да се дразня че не ми е готова Уазката и не идвам с вас на разходка
Ами ядосай се и я довърши де!

Ние не сме неутрални!
Коментар
 - 

За съжаление вчера се прибрах и сега чета темите и определено си ме е яд но какво да се прави трябва и да се бачка.И няма нищо по хубаво от служебната джипка.Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнениеДа се беше обадил на Влади, и той е без джипка но се снабди със служебна за разходката
Коментар
 - 

Не искам да ви обидя колеги оффроуд-ари, и не искам да засегна ентусиазма на колегата V93, но това наистина ми се струва лека разходка. Защо ли в главата ми кънти репликата използвана от някой от вас - "скука"!!Mercedes G-Wagen - It's not a JEEP... You wouldn't understand...
[img]http://www.danasoft.com/sig/.jpg[/img]!
Коментар
 - 

Това е защото сме начинаещи,просто разсОткаджии,новобранци,така де се каже...Първоначално публикуван от Lachezar_p Преглед на мнениеНе искам да ви обидя колеги оффроуд-ари, и не искам да засегна ентусиазма на колегата V93, но това наистина ми се струва лека разходка. Защо ли в главата ми кънти репликата използвана от някой от вас - "скука"!!
 Ама аз,понеже не смея да се пускам наляво-надясно,само си набелязвам разни местенца.Та,по този повод,съм харесал едно деренце близко до София.Та се чудя,ако палнеш Г-класата към насам,да земеш да ми се обадиш да те заведа...
П.С. Не е нужно да си носиш приспособления разни,ти си опитен...0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
 - 

Колега, ние ходим на разходки най-вече за да си доставяме удоволствие, а не да си мерим ... карданите. Също така, лично аз съм много далеч от мисълта да доказвам някому нещо на 4 колела, освен може би на себе си. За 50 години съм се доказвал другаде и по друг начин. Сега си нося новите дрехи и се забавлявам ...Първоначално публикуван от Lachezar_p Преглед на мнениеНе искам да ви обидя колеги оффроуд-ари, и не искам да засегна ентусиазма на колегата V93, но това наистина ми се струва лека разходка. Защо ли в главата ми кънти репликата използвана от някой от вас - "скука"!!
Като си преглеждам текста по-горе, нещо не мога да видя къде съм написал, че разходката е била тежка или някакво велико офроуд постижение. Една обикновена разходка с повечко гадна кал. Ако групата беше по-компактна, маршрутчето щяхме да го претичаме далеч по-бързо. А думата "скука" при наши разходки се чува доста често. Примерно почти всеки път, когато стъпим на малко по-равен черен път ...
Иначе, доколкото разбирам, ти май нещо се опитваш да си връщаш за това, че преди 2 седмици предпочетохме да направим един рилски маршрут, вместо да вземем участие в организираното от вас мероприятие. Мога само да ти кажа, че още след като видях снимките установих, че нищо не съм изпуснал. А като четох писанията на някои участници - още повече се убедих в това ...
Както и да е. Разходките ние ги правим за собствено удоволствие, а не за да впечатлим някого. На който му допада формата - да идва (съответно подготвен), а който иска да дави джипки по кариери и канали е напълно свободен да прави това, което му харесва.Ние не сме неутрални!
Коментар
 - 

Е тук не си правПървоначално публикуван от V93 Преглед на мнение... че още след като видях снимките установих, че нищо не съм изпуснал. А като четох писанията на някои участници - още повече се убедих в това ...
А за меренето на ... каквото там се мери
 за мой Ужас това явление става все по-популярно и форума започва да напомня моята детска градина (или поне беглите ми спомени от Онова време
)
Аз лично никога не бих си позволил да давам определения за нивото на една разходка ако не съм участвал, снимките не са вярното мерило, първо че не може да се претцени терена от фото и второ, на най-интересните участъци обикновенно Никой не снимаПървоначално публикуван от Lachezar_p Преглед на мнениеНе искам да ви обидя колеги оффроуд-ари, и не искам да засегна ентусиазма на колегата V93, но това наистина ми се струва лека разходка. Защо ли в главата ми кънти репликата използвана от някой от вас - "скука"!!

А за "ентусиазма", на мен всички расходки (с много малки изключения
) ми носят много положителни емоции и ме Ентусиазират
, не виждам нищо лош участниците да са емоционални и да си се кефят на преживяното, пък било то и не НАй-НАЙ-НАЙ-сложнот/екстремното и т.н. нали всички караме за кеф, за състезателите си има състезания - ние се разхождаме
Мир
Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар