Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За неделя - 21.01.2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Те от това ме беше страх.
    АЙДЕЕЕ.... ПОЧНА СЕ.
    СкакаУецо ЕДИН ПАТ да се позабави и всичко живо тича с коланите да му помага бееее....
    А пА другите снимат.Малийййй.

Коментар

Първоначално публикуван от jimmy Преглед на мнение
      Чавдаре, мисля, че не са съвсем ясно сложени нещата на масата, затова се получават такива "недоразумения". Вие пускате една тема в нета "айде на разходка" и нормално, ще дойдат всякакви хора. Ами напишете, че не искате хора без лебедки, мт гуми и т.н....и няма да имате проблеми. Не всички се усещат чак толкова лесно, а има хора които и изобщо няма да се усетят, защо просто може да имат друга дефиниция за "разходка".
      Абсолютно съм съгласен с тебе, че се получава така, защото няма ясен анонс и регламент. А пък причината да няма такъв според мен е в това, че никой не иска да влиза в ролята на "лошото ченге" и преди тръгване на сборния пункт да мине покрай джипките и да каже "Колега, ти с тия гуми днес по-добре не тръгвай" или пък "Колега, нямаш това, това и това от задължителното оборудване. Заповядай, когато се снабдиш с тез неща".
      Ако го направи някой от по-опитните колеги, веднага ще се намерят хора, които да изкоментират колко се е взел за велик. Ако го направи някой като мене, ще му рекат "А бе, ти от 2 разходки взе акъл на другите да даваш". И този или онзи ще тръгнат да се правят на обидени, защото някой им е казал, че е по-добре да не ходят в гората със шосейни гуми. Чудно ли е, че на повечето хора не им се ще да си създават подобни проблемчета?
      Да не говорим пък какво ще стане, когато един казва "Не идвайте с лоши гуми", а друг кани наляво и надясно дори и хора с 4х2 возила ...

Първоначално публикуван от jimmy Преглед на мнение
      Когато обаче се получи затворен кръг, тогава ще има други проблеми. Как ще се появяват нови хора и т.н.....Все пак и ти до оня ден беше с гуми за мъгла и лебедка в кашона. ....
      При затворения кръг проблемите ще са най-вече за начинаещите извън него, които няма да имат възможност да навлязат в офроуда заедно с по-опитни колеги, от които да се учат. Именно заради това казах по-горе, че ще е много жалко, ако се стигне до такова положение. Ако не бяха "отворените" разходки и аз най-вероятно нямаше да имам приятелите, които имам сега.
      Виж за "затворения кръг" проблеми няма да има никакви. Мога да ти гарантирам, че е голямо удоволствие да караш с малка група приятели, които на всичкото отгоре са и съответно подготвени и за които знаеш, че можеш да разчиташ във всеки един момент. Каквото и да се случи, един ще има/знае/може едно, друг ще има/знае/може друго и в резултат проблемите ще бъдат решени.

А по отношение на другото искам да те коригирам. Аз никога не съм бил с гуми за мъгла. Имах си много прилични АТ-та, които вършеха прилична работа на доста широка гама от терени, без сериозна кал. Никога не ми се е налагало да ставам прикачен инвентар и да ми се зачислява бавачка. С тези АТ-та имах по-сериозен проблем на една единствена разходка (и дори тогава се наложи Кики да ме вади само един път). На следващата вече бях с кални гуми ...
      А за лебедката ... Нали правиш разлика между купена (2 седмици след първото по-сериозно закъсване) и немонтирана по независещи от теб причини лебедка и настроение от типа "Я колко хора имат лебедки. Все някой ще ме извади."?
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
        А фотограф не си ли возехте с вас?
        И снимките и видеото ми е готово. Дето се вика "Очакваме включване" ... от ФТП-то
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
          И снимките и видеото ми е готово. Дето се вика "Очакваме включване" ... от ФТП-то
          Много зор давате бе.
          Какво и е на темата без снимки са а.

Коментар

Първоначално публикуван от markan Преглед на мнение
            Много зор давате бе.
            Какво и е на темата без снимки са а.

А бе, тук имам едни компроматчетаааааааааа ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

За съжаление, вчера групата отново се получи твърде голяма и, пак за съжаление, отново имаше колеги, които бяха дошли твърде неподготвени. Въпреки, че този въпрос е коментиран нееднократно ...

...
              Тук си има цяла тема по въпроса http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=7748
              И никой не казва неподготвените/новите да не се разхождат, просто не е лошо да има две-три... групи с различни трасета за различни коли/пилоти/подготовка
              Ето тази неделя аз не дойдох с вас за да разходиме една машина с гуми "за мъгла" и без куки съответно маршрута беше - леки и приятни черни пътчета (с тук там някоя "засадка") и за няколко часа покрихме ~140 км. и се забавлявахме и никой на никого не се "сърдеше"

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                съответно маршрута беше - леки и приятни черни пътчета (с тук там някоя "засадка") и за няколко часа покрихме ~140 км. и се забавлявахме и никой на никого не се "сърдеше"
                Ауууу, вече чувам по радиото "Каква е тази магистрала бе!", "Лелеее, заспахме от скука" ...

П.П. А той, маршрутът си беше обявен предварително: Малибу (известно още като Мало Бучино). А това значи най-вече едно нещо - калчица, со всеми проистекающими ...
                Последно редактирано от Чавдар (V93); 22-01-07, 23:18.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Ауууу, вече чувам по радиото "Каква е тази магистрала бе!", "Лелеее, заспахме от скука" ...
                  Ето затова и бяхме само 3 коли, с ясното съзнание къде отиваме така че нямаше "излъгани очаквания" (освен единият водач който се закани че аз ще му пастирам "джипката" след тези "шубраци" )

Коментар

Пускайте да ги видим тези снимки, какво толкова има там.
                    Затварянето на разходките е много вредно, защото има много хора като мен, които не са редовни, но имат желание да се разхождат от време на време.
                    Да Ви кажа и за по неподготвените колеги (не че аз съм много подготвен) вярно е, че бавят цялата група, но сетете се от къде сме тръгнали всички.
                    Може би по разумно е да се казва разходката ще бъде такава и приблизителни изисквания за разхождащите се. Защото приблизително този марширут го минавах на скоро с нисана с АТ гуми без особенни проблеми, заедно с двама състезатели и не смятам, че съм ги бавил много.
                    Ако има по един отговорник, това не трябва да обижда никои това е за всички и за доброто прекарване. Има разходки където успяват да съчетаят двата варианта.

Коментар

• Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                      Фразата, за която става дума, съм я имал предвид само в първия си пост по въпроса, но както и да е.
                      Дали ти ще се майтапиш с човека от твоя екипаж или не, в случая не е толкова важно. По-важното е как се възприемат такива приказки от човека, който е дошъл да ви вади от калта.
                      Нищо лично, но, ако на мене в подобна ситуация някой ми каже "Я влез ти в калта да закачиш въжето, че таман си с ботуши", вероятността да си остане насред локвата, докато сам не си закачи въжето, е много голяма ...

Колкото и нескромно да е, ще ти дам един пример. Когато вчера аз легнах на мостове в "алеята", докато Иван се върне с Паджерото да ме дръпне, жена ми вече беше нагазила в калта, и без да се страхува, че ще си изцапа ръчичките, беше закачила въжето и чакаше да дойде буксирът.
                      Дето си вика, изводите остават за вас ...
                      Въпросният човечец си беше нагазил в калчицата и в крайна сметка си закачи въженцето... Странно ми как успяхте да прецените един човек от едната реплика, явно сте познавачи!!
                      Иначе когато пристигнах на уговореното място първо започнах с това че не знаем къде ще се ходи и дали е подходящо да идваме. Намериха се няколко човека които да ми кажат че няма да има проблем и да идваме, а там бяха почти всички и никой не каза обратното - и Ти и Влади.
                      А когато не желаеш да дадеш нещо на един човек е по-добре да не го правиш, а не в последствие да се натяква. Станции при вносителя няма от около месец та като цяло е трудно човек да се сдобие с такава.

10х на всички помогнали ни (с основна насоченост към Влади) и sorry на всички които смятат че сме причина за изгубено и недобре прекарано време.
                      The only thing that looks good on me...is TOYOTA

Коментар

• и sorry на всички които смятат че сме причина за изгубено и недобре прекарано време.

За изгубено не е -всеки научава по нещо ново.
                        Недобре прекарано-за мене такова в гората НЕМА.Още повече че си имах буксирна кола (за неделя съм и подготвил трасе на тая БУКСИРНАТА кола ).
                        А че се удължават разходките доста поради лоши гуми например -верно е.

Коментар

• Първоначално публикуван от doncho Преглед на мнение
                          Въпросният човечец си беше нагазил в калчицата и в крайна сметка си закачи въженцето... Странно ми как успяхте да прецените един човек от едната реплика, явно сте познавачи!!
                          Иначе когато пристигнах на уговореното място първо започнах с това че не знаем къде ще се ходи и дали е подходящо да идваме. Намериха се няколко човека които да ми кажат че няма да има проблем и да идваме, а там бяха почти всички и никой не каза обратното - и Ти и Влади.
                          А когато не желаеш да дадеш нещо на един човек е по-добре да не го правиш, а не в последствие да се натяква. Станции при вносителя няма от около месец та като цяло е трудно човек да се сдобие с такава.
                          Джими, ето ти нагледна илюстрация защо хората предпочитат да си мълчат на "публични места". Като кажеш нещата, както са и започва едно тръшкане и обидени физиономии ...

А, Дончо, за тебе:
                          Първо, не виждам какво обидно е казано за "човечеца" извън това, че при характеризирането на един обобщен типаж на системно неподготвен участник, без да се цитират имена, е спомената негова реплика, която явно е възприета като неуместна.
                          Второ, Не смятам за приемливо едва ли не да трябва да се чувствам виновен за това, че съм ви казал в очите онова, което е преглътнал човекът, към когото е била отправена въпросната реплика.
                          Наистина може да е добра позиция да заемеш позата на многострадалната Геновева, ама май щеше да е по-редно да се чуят и извинения, и то НЕ към мен.
                          Освен това, не ми е ясно защо възприемаш фактите като лична обида?
                          Ако е за въпрос, вчера "на отглеждане" с радиостанции, колан за теглене и шекели бяха още 2 други коли. И горе-долу така е при всяка разходка в по-широк формат. Т.е., това за което говорим сега, е характерен и повтарящ се проблем ...

Първоначално публикуван от doncho Преглед на мнение
                          А когато не желаеш да дадеш нещо на един човек е по-добре да не го правиш, а не в последствие да се натяква.
                          Нормално е да се дава някакъв толеранс на хората. 1, 2, 3 пъти ...
                          Ама, както показва опитът, на някои им става навик да живеят на готово (за протокола - нямам непременно вас предвид) и поради това май ще е полезно в един момент да се намери някой лош човек, който да им каже да се вземат в ръце.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

• Май сте се веселили
                            Аз му хванах цаката, пращам джипа У гората без мен и си изкаравам чудесно
                            http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

• Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
                              Май сте се веселили
                              Аз му хванах цаката, пращам джипа У гората без мен и си изкаравам чудесно

Мааалееей, ти пък да знаеш джипът ти как хубаво си изкара. Онзи екстремист какво правеше с него, не е истина ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

• Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                                Мааалееей, ти пък да знаеш джипът ти как хубаво си изкара. Онзи екстремист какво правеше с него, не е истина ...
                                Важното е Влади да се е забавлявал. Джипа знае и две и двеста. От зор се не плаши. Каляван е във всякакви ситуаций. Последния път ме върна от гората с конска пикня вместо антифриз
                                http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X