Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За неделя - 21.01.2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    Е тук не си прав

А за меренето на ... каквото там се мери за мой Ужас това явление става все по-популярно и форума започва да напомня моята детска градина (или поне беглите ми спомени от Онова време)
    Напълно е възможно. А е и въпрос на вкус. Например мен снежна рилска гора ме кефи много повече, отколкото голи баири.

Определено повече ми допада нелек маршрут, по който минават всички, отколкото сравнително леко трасе със спирки за "мерене на кардани" и трошене на джипки.

Отделно, дето повече ми харесва, когато никой от групата не тръгва на разходка с тефтерче, в което да записва кой колко "екстрема" е пропуснал. Който иска непременно да се състезава - ей му шампионата!
    Ние не сме неутрални!

Коментар

• LZ1VMH

Коментар

• Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
        Напълно е възможно. А е и въпрос на вкус. Например мен снежна рилска гора ме кефи много повече, отколкото голи баири.

Определено повече ми допада нелек маршрут, по който минават всички, отколкото сравнително леко трасе със спирки за "мерене на кардани" и трошене на джипки.

Отделно, дето повече ми харесва, когато никой от групата не тръгва на разходка с тефтерче, в което да записва кой колко "екстрема" е пропуснал. Който иска непременно да се състезава - ей му шампионата!
        Чавдаре, прав си че е въпрос на вкус (м-у другото имаше и доста гора).
        А за тефтерчетата, аз не съм си носил такова, нито в Пирдоп, нито на която и да е разходка, а хора разни Факта е че на мен ми хареса, както ми хареса и на разходките на който бяхме заедно.

Коментар

• Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
          Факта е че на мен ми хареса, както ми хареса и на разходките на който бяхме заедно.
          В същност, това е най-важното
          Ние не сме неутрални!

Коментар

• Има едно момче от Кърджали което участва в форума. Няма да му кажа ника. Преди време беше писал че ще доиде с Нивата и ще ни сложи в малкия си джоб. Аз разбрах кои е. Оказа се мои много добър приятел. Та тои казва че като гледа на какви места закъсваме много смешно му става. След доста дълъг разговор установихме че по снимки и видео изобщо не може да се придобие реална представа за терена. Лично аз по снимки и видео мога да съпоставям доста повърхностно различните конструкцйи като ходове блокажи гуми и килограми но само една към друга и то на еднакъв терена. Разбира се задкурмилното е много важно.
            Така че даите повече да караме а за тези които нямат възможност (като мен в момента) да има снимки за да се радват.

Коментар

• Мнение

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
              Никога не ми се е налагало да ставам прикачен инвентар и да ми се зачислява бавачка.
              Never say Never

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=5582

Както се казавше едно време : архивите са живи.
              Не връзвайте. Това е просто опит да Ви напомня, че никой не се е родил научен и обурудван. Ако погледнете архива на форума за разходките преди време, ще си кажете : " Абе тия аматьори ние ли сме. Че то ние нищо не сме можели. Пък и какви лъскави коли сме карали. " .
              Затова апелирам: бъдете толерантни към колегите с по-малко опит.

Поздрави
              Един бивш прикачен инвентар
              Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
              NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

• http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=5582
                Това е последния екстрйим които ми роди мозъка.
                Отиваш в гората сам с летни гуми. Желателно е да нямаш нито един здрав блокаж. Ама никви черни пътища! Направо през просото. Много страшно От време на време минават някви кросарки да ти се смеят къде си тръгнал.
                Последната неделя се подхлъзнах на една мокра тревичка и така се забих в едни храсти че ми трябваха два часа за да излезна. Не е истина. Все едно бях на лед. Е накрая излезнах. Боята също.
                Ама заредих батерйите за един месец.

Коментар

• Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
                  Never say Never

Както се казавше едно време : архивите са живи.
                  Не връзвайте. Това е просто опит да Ви напомня, че никой не се е родил научен и обурудван. Ако погледнете архива на форума за разходките преди време, ще си кажете : " Абе тия аматьори ние ли сме. Че то ние нищо не сме можели. Пък и какви лъскави коли сме карали. " .
                  Колега, ни най-малко не се връзвам, ама хайде да се пробваш пак , а!

Първо нека да дефинираме понятията. В моето разбиране някой "да стане прикачен инвентар и да му се зачисли бавачка" означава през цялата разходка някой постоянно да те вади и едва ли не да те влачи на буксир, да ти осигурява нужното оборудване и т.н.
                  Т.е. означава човек да се превърне в тежест за цялата група.

Смея да твърдя, че аз не съм допускал това да стане. Свидетели - дал Господ!

А за мен това, че някой някъде е закъсал и е трябвало да го дръпнат или извадят с лебедка, ни най-малко не означава, че е станал "прикачен инвентар". Това неизбежно се случва на всеки, който кара офроуд, колкото и да е оборудван и опитен.

Малко ми е чудно защо някои хора остават с впечатления, че ми е слаба паметта, та все се опитват да ми напомнят моето малко родопско приключение и то в опит някакси да ми натрят носа?!?

Ами, колега, не си прав да използваш точно това ми премеждие в точно този контекст. Аз там бавачка нямах. И никому не съм тежал. Сам се набутах, сам си намерих помощ и сам си платих за нея, каквото поиска човекът. Какъв "прикачен инвентар", каква "бавачка"?!?

С учебна цел обаче ще повторя това, което стана след първото ми по-сериозно закъсване. Виждаш датата на онази тема, нали?
                  А така! В рамките на следващите 20 дни аз вече имах купена лебедка и хай-лифт в багажника, в допълнение на другия инвентар (колан, шекели и т.н.) с който се бях сдобил още преди това.

Първият път, когато изпитах по-сериозен проблем заради АТ-гумите

(дори и тогава ме вадиха само веднъж) беше и последен ...

Т.е. поуката от горното е "Избягвай да настъпваш мотиката повече от един път" ...

Категорично не съм съгласен, че в тази тема има проява на нетолерантност към хората с по-малко опит. Би било тъпо, защото самият аз нямам претенции да съм опитен.

Доколкото има нетолерантност, то тя е към проявите на системно готованство и на безсмислено и опасно пишкомерство.
                  Както се вижда и от други постове, на хора, които наистина имат опит, на тях вече им е писнало да са бавачки и раздавачи на (безплатно) офроуд оборудване.
                  И това положение не е никак в интерес на хората с по-малко опит. Защото най-лесният начин да се спестят главоболия и упреци (от рода на твоя) е никой да не казва нищо публично, а просто разходките да станат "затворени" ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

• Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                    Ами то нагледен материал всеки път много. Ама май няма кой да го гледа. Или го гледа без да си прави сметката ...

Във всеки случай, никой не може да каже, че не е предупреден какво може да очаква, ако тръгва на "лека разходчица", в организацията на която са замесени Jeep, Pajero, редукторна УАЗ-ка, Самурай, Галопер и Киа. Пълно бойно снаряжение, пълен резервоар, храна и вода за из път и топло облекло няма да навредят ...

Наясно съм, че издребнявам на моменти. И наистина тази ми реплика е израз на дребнавост, но е и продиктувана от радзразнението ми към поведението на Чавдар - V93, и беше замислена като отговор на горецитирания пост. Явно неподготвените джипки са ти трън в окото, но участваш ли ти в тяхно спасяване. И защо ти не си този "лош човек, който да им каже, че не стават". А само умееш да се заяждаш с хората. Ти не можеш да си мълчиш, също и аз. Тази ти склонност да се заяждаш я наблюдавам във повечето ти постове, що се отнасят за разходки свързани с други по-неподготвени джипове. И не само в една тема.
                    Целта не беше да "пишкомерствам" в стил -"мое село по-големо от твое село". Чувам за наистина чудесни места около "Софията" и с най-голямо удоволствие ще ги посетя, само трябва да се поосвободя малко, защото сега имам важни ангажименти. Но настина се дразня от хора, които правят така, че едно наистина добре прекарано време за някои да се превърне в причина да съжаляват, че въобще са направили опит да се свържат с вас.

П.П. За трасето съм съдил по факта, че нито една от джипките не се затрудни кой знае колко. Там където се е налагало да се тегли джип е било по шофьорска грешка. Поне така ми се струва де, от това което беше пуснато, а то предполагам е по-интересното от деня.
                    Mercedes G-Wagen - It's not a JEEP... You wouldn't understand...

[img]http://www.danasoft.com/sig/.jpg[/img]!

Коментар

• Първоначално публикуван от Lachezar_p Преглед на мнение
                      Наясно съм, че издребнявам на моменти. И наистина тази ми реплика е израз на дребнавост, но е и продиктувана от радзразнението ми към поведението на Чавдар - V93, и беше замислена като отговор на горецитирания пост. Явно неподготвените джипки са ти трън в окото, но участваш ли ти в тяхно спасяване. И защо ти не си този "лош човек, който да им каже, че не стават". А само умееш да се заяждаш с хората. Ти не можеш да си мълчиш, също и аз. Тази ти склонност да се заяждаш я наблюдавам във повечето ти постове, що се отнасят за разходки свързани с други по-неподготвени джипове. И не само в една тема.
                      Целта не беше да "пишкомерствам" в стил -"мое село по-големо от твое село". Чувам за наистина чудесни места около "Софията" и с най-голямо удоволствие ще ги посетя, само трябва да се поосвободя малко, защото сега имам важни ангажименти. Но настина се дразня от хора, които правят така, че едно наистина добре прекарано време за някои да се превърне в причина да съжаляват, че въобще са направили опит да се свържат с вас.
                      Извън неприязънта ти към мен да имаш да кажеш нещо по същество?!?
                      Като гледам, май не си чел много внимателно. Защото изобщо не става дума, че неподготвените джипки са ми трън в окото. Трън в окото са ми лекомисленото готованство и лекомисленото и опасно несъобразяване с другите хора в групата. Те не трябва в никакъв случай да се толерират и още по-малко да се поощряват.

"Наистина добре прекараното време" ще е наистина добре прекарано, когато е такова за всички участници. Някой може и да се кефи, че е прекарал добре, ама ти попита ли тези, които са го взели на отглеждане цял ден, дали и те смятат така?
                      Мисля, че вече си видял отговора и то не от мен.
                      А пък отговорът на други хора, които предпочитат да не се изказват публично, макари мълчалив, говори достатъчно ясно - те просто отказват да участват в големи мероприятия с неподготвени ентусиасти и си правят разходки в тесен кръг, без да ги анонсират.
                      Започвам да мисля, че това е може би по-добра политика. Правиш си удоволствието без ядове и без да предизвикваш куцо и сакато да си мери разходката с тебе ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

• И аз съм на мнение, че може би по-добрия вариянт е затворената група - това е и мнението и на другите оффроудари в Пирдоп. Само мога да отбележа, че половината разходка преди две седмици имах и прикрепено ремарке към мен, но това въобще не ми пречеше да се забавлявам.(на пича му се беше счупил предния мост и без гуми, но не се отказа и дойде до края)

Коментар

И аз съм на мнение, че може би по-добрия вариянт е затворената група - това е и мнението и на другите оффроудари в Пирдоп. Само мога да отбележа, че половината разходка преди две седмици имах и прикрепено ремарке към мен, но това въобще не ми пречеше да се забавлявам.(на пича му се беше счупил предния мост и без гуми, но не се отказа и дойде до края)
                          Ами като ти е кеф аз съм навит да ме влачиш след теб аз съм с Голф 3, с удоволствие ще се разхождам с вас, но няма да паля мотора че няма да има смисъл.....

мисля, че темата започва да се измества от първоначалното мнение на Чавдар, и може да стигне до съвсем не мислени изказвания, аз лично съм на мнение че всеки трябва да се чувства подготвен за себе си и да се съобразява според свойта подготовка дали ще е на място на конкретната разходка.
                          no signature no problems

Коментар

• Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                            Ами като ти е кеф аз съм навит да ме влачиш след теб аз съм с Голф 3, с удоволствие ще се разхождам с вас, но няма да паля мотора че няма да има смисъл.....

А защо не да го побутвам?!

Коментар

на пича му се беше счупил предния мост и без гуми, но не се отказа и дойде до края
                              На това аз казвам недопустимо и опасно лекомислие! Значи, "пичът" си е направил "наистина добро прекарване", ама за чужда сметка. И що да не си го направи, след като има кой да го влачи на аванта.

Аз такова поведение от своя страна НЕ допускам (когато преди месец останах без предно в началото на една разходка, просто прекратих участието си, вместо да карам момчетата да ме влачат по баирите). Поради това НЕ приемам за нормални подобни прояви и от страна на други хора.

Всеки е в правото си да си доставя удоволствие, както намери за добре, ПРИ УСЛОВИЕ, че това НЕ става за сметка на околните. Който иска - да се обижда от такава позиция. Тя не подлежи на промяна!
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

• Мнение

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                                Всеки е в правото си да си доставя удоволствие, както намери за добре, ПРИ УСЛОВИЕ, че това НЕ става за сметка на околните. Който иска - да се обижда от такава позиция. Тя не подлежи на промяна!
                                Като никога съм съгласен с теб.
                                Въпрос на възпитание е да не пречиш на останалите.
                                Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                                NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X