Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За неделя - 21.01.2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
    Galloper II, 2.5 TDI, 31x10.50 R15 Goodyear MT/R, 2" TJM, noname 9500 lb, шнорхел
    Не може нонаме
    Сложи и някво там.
    Изкормвача например

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
      Мислете по отношение на организацията на тези разходки.
      Предлагам за всяка отделна разходка да има един отговорник който да следи за подготовката на джиповете (за подходящи гуми-например) .
      За съжаление, вчера групата отново се получи твърде голяма и, пак за съжаление, отново имаше колеги, които бяха дошли твърде неподготвени. Въпреки, че този въпрос е коментиран нееднократно ...

Момчета, с риск да стана несимпатичен някому, ще ви кажа, че така няма да може да продължава.
      Не е хич коректно да дойдете на разходка и да се увесвате на врата на по-опитните колеги. Не е коректно да превръщате хора като Митко Фулдата, като Кики, като Голди и др. в бавачки. Нормално е по-опитните да помагат на начинаещите, но е задължително и самите начинаещи да полагат някакви усилия.
      Не може да дойдеш на офроуд разходка с готова за асфалта джипка и нищо друго и да чакаш един да ти даде радиостанция, друг да ти донесе въженце за да бъдеш изваден от калта, а трети да джапа в локвите и да закачва въжето за твоята джипка, защото е бил достатъчно предвидлив да си обуе ботуши, а пък ти не си и не искаш да се изцапаш!!!

Отделно ми прави крайно неприятно впечатление поведението на някои по-невръстни колеги (на първо четене ми идват на акъла една червена и една бяла джипка), които вместо да се движат в колоната, току започват да се юркат да изпреварват и засичат други коли, не спазват никаква дистанция и т.н. Момчета, това са офроуд разходки, а не гонки на голфаджийчета. Ако искате да се показвате колко сте бързи и смахнати - ей ви го Божурище.

За пореден път се обръщам към всички мераклии за участие в подобни разходки с молба да си направят реална преценка доколко са подготвени и да вземат мерки да си набавят това, което им липсва. Също така, по време на разходките да се съобразяват повече с останалите участници.
      В противен случай може да се стигне дотам, че за разходките да се разбира в неделя късно вечер или в понеделник сутринта по пуснатите снимки. А предварителните уговорки да се правят на ЛС или по телефона.

Ще е наистина жалко, ако се стигне дотам, защото участието в такива разходки е един добър начин за навлизане в офроуда и натрупване на опит. Но пък всяко търпение си има граници и някои от по-опитните колеги, от които всички ние можем да научим доста, вече просто не желаят да участват. Защото искат да знаят, че като отидат на разходка наистина ще карат, а няма да прекарат деня в чакане и многократно вадене на поредния ентусиаст с гуми за мъгла.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Трезво мислещ човек не се би се расърдил изобщо за поста ти Чавдаре, напротив би се замислил. Принципно аз не познавам човек който обича да вади пари за каквото и да е било. Ма в това наше начинание просто е задължително, да не говорим че средствата съвсем не са малко. Но от друга страна "кеф цена няма", ма хора различни. От тази гледна точка аз все още се въздържам да вземам 100 % участие в мероприятията, щото и на мен като теб лебедката ми седи вече 6 месеца в кашон ма кво да се прави все по важни неща. Така че поста ти е много полезен и точно на място, щото има хора дето си мислят че са готови за екстрем веднага щом си купят 4х4.
        VITARA, SAMURAI
        FIAT PANDA 4x4 CABRIO
        RENAULT ESPACE QUADRA
        ...и едно сивикче за града...

Коментар

Първоначално публикуван от samuraj Преглед на мнение
          Принципно аз не познавам човек който обича да вади пари за каквото и да е било. Ма в това наше начинание просто е задължително, да не говорим че средствата съвсем не са малко. Но от друга страна "кеф цена няма", ма хора различни.
          Дали някой обича или не е друг въпрос. Във всички случаи обаче, за да бъде една джипка годна за каране в по-тежки условия, е наложително да се изразходват някакви средства за съответното й оборудване.
          Защото иначе просто няма да стане. Като се забие някой в калта и трябва да бъде изваден, са си нужни или качествено въже, или лебедка. За да има някое от двете, някой трябва да похарчи някакви пари. Ако не го е направил собственикът на джипката, ще трябва да го вадят с оборудването, което някой друг си е купил.
          Хайде, да е 1 път, да е два пъти, да каже човек "Добре, още не се е научило момчето".
          Ама да ти стане практика да ходиш с ръце в джобовете и с мисълта "Все някой ще ме извади" не е работа!

Щото така излиза, че ти си тарикатът, дето не ще да се бърка за разните му там въженца и др. аксесоари, а другите, дето са си ги купили, са балъците.
          Е да де, ама на "балъците" в един момент ще им писне и или ще си ходят на разходки сами, без да бият барабана, или някой ще стои в гьола, доде не си донесе собствено коланче и не си го закачи собственоръчно на куките за теглене ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Здрасти Чавдаре

Понеже крилатата фраза за закачването на куките дойде от момчето идващо за втори път от моя "екипаж" - TLC 70 тъмно сивата, та се чувствам длъжен да попитам нещо. Аз лично тази му реплика я възприемам като повод да се побазикам с него и предполага че и вие сте го направили. Ти обаче някак два пъти натъртяш на случката и се чудя ти и останалите как я възприемате?

Иначе за радиостанциите - ще се постарая следващия път да не изглеждам такъв тарикат

Ха НАЗДРАВЕ!
            The only thing that looks good on me...is TOYOTA

Коментар

Първоначално публикуван от doncho Преглед на мнение
              Здрасти Чавдаре
              Понеже крилатата фраза за закачването на куките дойде от момчето идващо за втори път от моя "екипаж" - TLC 70 тъмно сивата, та се чувствам длъжен да попитам нещо. Аз лично тази му реплика я възприемам като повод да се побазикам с него и предполага че и вие сте го направили. Ти обаче някак два пъти натъртяш на случката и се чудя ти и останалите как я възприемате?
              Фразата, за която става дума, съм я имал предвид само в първия си пост по въпроса, но както и да е.
              Дали ти ще се майтапиш с човека от твоя екипаж или не, в случая не е толкова важно. По-важното е как се възприемат такива приказки от човека, който е дошъл да ви вади от калта.
              Нищо лично, но, ако на мене в подобна ситуация някой ми каже "Я влез ти в калта да закачиш въжето, че таман си с ботуши", вероятността да си остане насред локвата, докато сам не си закачи въжето, е много голяма ...

Колкото и нескромно да е, ще ти дам един пример. Когато вчера аз легнах на мостове в "алеята", докато Иван се върне с Паджерото да ме дръпне, жена ми вече беше нагазила в калта, и без да се страхува, че ще си изцапа ръчичките, беше закачила въжето и чакаше да дойде буксирът.
              Дето си вика, изводите остават за вас ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

А фотограф не си ли возехте с вас?
                B+

Коментар

Фотографи БОЛ, просто ФТП-то не работи за момента
                  RB Patrol Team

Коментар

Чавдаре, мисля, че не са съвсем ясно сложени нещата на масата, затова се получават такива "недоразумения". Вие пускате една тема в нета "айде на разходка" и нормално, ще дойдат всякакви хора. Ами напишете, че не искате хора без лебедки, мт гуми и т.н....и няма да имате проблеми. Не всички се усещат чак толкова лесно, а има хора които и изобщо няма да се усетят, защо просто може да имат друга дефиниция за "разходка".

Ето аз съм се усетил, че колата не ми е подготвена и затова не идвам. Ако реша да я подготвя някой ден, или си взема втора само за целта(което ми е в главата към момента), тогава ще идвам....Намерил съм си достойни за мен забавления и всичко си е наред. Но дали всички са толкова проницателни и разбират от един поглед е спорна тема

Когато обаче се получи затворен кръг, тогава ще има други проблеми. Как ще се появяват нови хора и т.н.....Все пак и ти до оня ден беше с гуми за мъгла и лебедка в кашона.

Така, че се налага да го помислите и да си го измислите...и тогава никой няма да ви е крив....

Коментар

А за фотографите, явно трябва да ви доведа веднъж фотограф, да видите поне какво става на въпрос.....айде майтап да става...хахахах......

Коментар

Първоначално публикуван от jimmy Преглед на мнение
                        Чавдаре, мисля, че не са съвсем ясно сложени нещата на масата, затова се получават такива "недоразумения". Вие пускате една тема в нета "айде на разходка" и нормално, ще дойдат всякакви хора. Ами напишете, че не искате хора без лебедки, мт гуми и т.н....и няма да имате проблеми. Не всички се усещат чак толкова лесно, а има хора които и изобщо няма да се усетят, защо просто може да имат друга дефиниция за "разходка".

Ето аз съм се усетил, че колата не ми е подготвена и затова не идвам. Ако реша да я подготвя някой ден, или си взема втора само за целта(което ми е в главата към момента), тогава ще идвам....Намерил съм си достойни за мен забавления и всичко си е наред. Но дали всички са толкова проницателни и разбират от един поглед е спорна тема

Когато обаче се получи затворен кръг, тогава ще има други проблеми. Как ще се появяват нови хора и т.н.....Все пак и ти до оня ден беше с гуми за мъгла и лебедка в кашона.

Така, че се налага да го помислите и да си го измислите...и тогава никой няма да ви е крив....
                        Според мен това не е първата разходка а нещата се повтарят.
                        А и колкото и да не е проницателен човек мисля че ще е на ясно за какво става въпрос след като има побликувани снимки от всички предишни разходки.
                        Не че ме бърка нещо де.Мен ми е слабо джипчето .То само едвам се вади та камо ли да тегля тякой.Само дето се губи доста време...

Коментар

[QUOTE=markan;118501]
                          Не че ме бърка нещо де.

...................................Па кво че те бърка нали си имаш постоянен БУКСИРhttp://forum.offroad-bulgaria.com/im...ons/icon12.gif
                          PAJERO НЕстава за OFF-ROAD!!!

Коментар

[QUOTE=kikiracing;118513]
                            Първоначално публикуван от markan Преглед на мнение
                            Не че ме бърка нещо де.

...................................Па кво че те бърка нали си имаш постоянен БУКСИРhttp://forum.offroad-bulgaria.com/im...ons/icon12.gif

Кики, колко ти плащат.
                            LZ1VMH

Коментар

Ако едни и същи хора се правят на ощипани девойки всеки път и идват неподготвени и си лежат,че друг ще се каля вместо тях просто ги поканете най-любезно да си ходят.Ако човек е сериозен и наистина иска да се расхожда в калта то логично е да е ПОДГОТВЕН.Но уви някои са свикнали цял живот друг да ги дърпа от КАЛТА я Мама и Тате я някой приятел просто така им е по-добре.Не е луд тоя дето яде баницата........
                              От опит знам,че тези хора са НАГЛИ и със сигурност ще продължат да си идват все така неподготвени на разходките.Първия етап е майтап бе майтап да става както в случая после някой от по-опитните колеги като му писне и ги отсвири ще го обвинят във какво ли не и ще го направят по-черен от дявола.Наистина ще си получи така,че като се яви някой нов колега с желание и подготвена джипка няма да има от кой да черпи опит защото Разходките ще се организират на лични.Аз също съм новобранец със неподготвена джипка и съм преценил,че ще създавам само неприятни емоции за останалите колеги ако се ява с гуми за мъгла в гората.Така,че колеги новобранци замислете се малко преди да се юрнете в гората.
                              "Човек е толкова голям колкото са големи мечтите му"

Коментар

[QUOTE=GOLDY-Владиан Христов;118519]
                                Първоначално публикуван от kikiracing Преглед на мнение

Кики, колко ти плащат.
                                Абе се казва че после че се опраиме ама все си оставам с глътка винце.
                                PAJERO НЕстава за OFF-ROAD!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X