Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Организиране на OFF ROAD разходка около Варна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Организиране на OFF ROAD разходка около Варна

Вчера на връщане от Голяма Река, хижа Незабравка която е необитаема вече в комбинация с полу-изгнила еко - пътека (до село Долец близо до Попово) и Шумен минахме с Астро-Комбинатора и покрай Река Батова Северно от Варна) . Опитахме се да проследим течението на реката. Тръгнахме отдясно на моста в село Долище
    43°20'13.60"N
    27°53'44.38"E
    и следвайки течението излязохме в близост до дивечовъдна база (или станция).
    В този район срещнахме група от няколко моториста и АТВ - Двама със сини екипи и мотори един юнак с оранжев мотор и мисля че беше синьо АТВ-то...може и да съм пропуснала някого ...
    В ляво от портала на базата по разчупен черен път се запромъквахме покрай реката, лавирайки по дълбоките коловози и галейки най подаващите се камъни.... преминахме една вада и една 4-5 метрова рекичка (бързаща да се влее в Батова) , из която трябваше сама да се разходя предварително , тъй- като навигатора ми отказа да влезе, имаше няколко изровени коловоза - направих си белязки - откъде да мина и следвайки плана - се озовахме на другият бряг.... и аха да излезем на асфалта близо до Село Батова - пред нас се изпречи непревземаем баир обрасъл със зловеща трева голям изровен праг преди асфалта без подходящо място за засилка и израснала сливка на неудобно място ....
    Щурмувах го 2 пъти само - поради тревогите на навигатора и недоволният плач на бебето. Не успях да откъртя нищо от комбито - и в крайна сметка вторият щурм завърши с маневра за наобратно ... за второто минаване на рекичката не се наложи разходка из нея преминахме отново безпроблемно и бавно започнахме да се връщаме наобратно .... стигнахме до едно разклонение в пътя което и на идване бяхме видели да се отклонява на север в посока към с. Дебрене и навигатора беше свален от колата и изпратен да провери има ли надежда в тази посока. Той повървял , повървял стигнал до красива поляна със сребриста кола и млади хора на пикник ... и надеждата му се явила в асфалтова премяна...
    И така асфалтовите гуми радостно изцвилиха по шосето и от радост след като оставихме разтрепереният навигатор да целува Владиславовските пясъци наобиколихме и Южните на езерото хълмове ...За Здравец и Аврен говоря, и така заоблили разходката до 400 километра - доволни се прибрахме вкъщи.
    Ако на някой му се ходи на разходка из района ще се радвам да ме вземе за компания и навигатор - да погледам и аз малко природа, че от изчисляване на траектории и пазене на колата кефа не е пълен! А и не ми дават да снимам докато карам
    ...
    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

До "iai-bg" :Как така не сме се засякли по него време из батовските дебри. На връщане от Албена /след края на състезанието и кратката почерпка след това/ свърнахме в ляво в началото на с.Батово към местността Чашката и така из него район си направихме една малка разходка стигайки до с.Дебрене.

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
        ... Тръгнахме отдясно на моста в село Долище
        43°20'13.60"N
        27°53'44.38"E
        и следвайки течението излязохме в близост до дивечовъдна база (или станция).
        ....В ляво от портала на базата по разчупен черен път се запромъквахме покрай реката, лавирайки по дълбоките коловози и галейки най подаващите се камъни.... преминахме една вада и една 4-5 метрова рекичка (бързаща да се влее в Батова) , из която трябваше сама да се разходя предварително , тъй- като навигатора ми отказа да влезе, имаше няколко изровени коловоза - направих си белязки - откъде да мина и следвайки плана - се озовахме на другият бряг.... и аха да излезем на асфалта близо до Село Батова - пред нас се изпречи непревземаем баир обрасъл със зловеща трева голям изровен праг преди асфалта без подходящо място за засилка и израснала сливка на неудобно място ....
        Щурмувах го 2 пъти само - поради тревогите на навигатора и недоволният плач на бебето. Не успях да откъртя нищо от комбито .... Той повървял , повървял стигнал до красива поляна със сребриста кола и млади хора на пикник ... и надеждата му се явила в асфалтова премяна...
        И така асфалтовите гуми радостно изцвилиха по шосето и от радост след като оставихме разтрепереният навигатор да целува Владиславовските пясъци ...
        ! А и не ми дават да снимам докато карам
        ...
        Не може да има по върл експириънс "по пътя долище-прилеп", с комби и ревящо бебенце. Да галиш речни камъни с комби (дай марката), да си оставиш навигатора да целува пясък... наистина ли смяташ че някой ще се прежали да те вземе за спътник. Към верните джипки се отнасяме с любов, мразим си навигаторите, ама ти надмина всички ни!
        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
          Не може да има по върл експириънс "по пътя долище-прилеп", с комби и ревящо бебенце. Да галиш речни камъни с комби (дай марката), да си оставиш навигатора да целува пясък... наистина ли смяташ че някой ще се прежали да те вземе за спътник. Към верните джипки се отнасяме с любов, мразим си навигаторите, ама ти надмина всички ни!
          Astra 1,8
          Бебето се притесни само при щурмуването на стръмнината (или от това , че мама се отдалечава) - беше свалено от колата в това време и в ръцете на Тати ( навигатора) ....
          И да - мисля си че някой любител на адреналина може и да се прежали ... а може и да няма такъв ...
          Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Така и така няма разходки , да използваме темата за организиране на варненци за годишния събор (3-6 септември) в Приморско . Може да се съберем да пътуваме заедно и да си спретнем един варненски палатков лагер . Мисля , че ще си изкараме готино и ще се опознаем по-добре . Пък може и отбор да си спретнем по нещо .. (ще има доста игрички )
            ‎По 2 литра са само млякото и сока !
            WJ 4.7

Коментар

Няма ли желаещи да изцапаме джипките днес ?

ако някой ми звънне на 0888767001 - идвам.
              Паджерото с гуми за мъгла.

Коментар

Нека Kraski4 се обади на тел: 088/9909358 за да си получи радиостанцията. Пиша в тази тема защото нямам достъп до личните съобщения.

Коментар

привет и от мен!миналата година ходих на първия събор беше супер!ако и тази година има желаещи от варна да се уговорим да ходим заедно.

Коментар

Кунчев , кога мислиш да тръгваш ? И аз съм навит да се съберем няколко джипки да пътуваме заедно , ще е по-весело .
                    WJ 4.7

Коментар

Първоначално публикуван от Stank Преглед на мнение
                      Кунчев , кога мислиш да тръгваш ? И аз съм навит да се съберем няколко джипки да пътуваме заедно , ще е по-весело .
                      аз мисля да тръгвам на 3.сеп.и предлагам да е към 10-11ч.ето и телелефона ми 0895419384 ако искаш званни да се разберем нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от kunchevi Преглед на мнение
                        аз мисля да тръгвам на 3.сеп.и предлагам да е към 10-11ч.ето и телелефона ми 0895419384 ако искаш званни да се разберем нещо.
                        Аз телефона ти го имам , но няма да мога преди петък .
                        WJ 4.7

Коментар

Петък тръгваме сутринта за Приморско, за сега се уговорихме двама, ако има желаещи да пътуваме заедно, да изкоментират.
                          Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

С колегата Станк ще се чакаме на Лукойла преди Аспаруховския мост в 8 30 сабакърши, ако има други желаещи да заповядат.
                            Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Ами ние които си оставаме във ВАРНА - за събота нещо да организираме?

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
                                Ами ние които си оставаме във ВАРНА - за събота нещо да организираме?
                                Едно чупене на НИВА, например
                                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X