Обява

Свий
Няма добавени обяви.

сняг , гуми , кебапчета...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• сняг , гуми , кебапчета...

както си карам вчера по софията виждам таз гледка :

сняг в полите на витоша! моментално превъртам в главата липсата на жизнено важни задачи и като един щастлив и свободен човек подминавам кръстовището и отпрашвам напред, да натопя новите зимни гуми в снега.
    над бояна започва да става зимно:

но на шосето сняг няма. карам си нагоре , в главата ми се оформя цел...

преди години редовно идвах да обядвам тук в опит да избягам поне за малко от града...
    днес супи не ми се ядат, макар по планинарски да са традиционно добри... отдавам се на брутални спомени от детството:

лютите чушки са им велики.излизам да поогледам и попадам на две палета дето така са се овързали едно в друго че от блъскане на главите като в анимационен филм са си разбъркали очите:

след бърза операция по разплитане на веригите им продължавам да се моткам докато наблизо не се виждат хора...
    хубаво е когато липсва видимо човешко присъствие и следи.идилията обаче рязко се прекъсва когато се изсипват 2 рейса французки ученици... качвам се в белчо и ръгвам нагоре по пътя, на където очите ми видят...

тук вече чистенето на "пътя" не е приоритет карам си на задно , мишелинките се представят чудесно! само трябва да се внимава с подаването на гас, че задницата е лека и като зацепи лсд то започва да носи... което си е голям кеф ако го овладяваш подминавам разклоненията за разните хижи в търсене на "онази полянка" дето мога да изляза от пътя... мъглата става все по люта.

накрая стигам полянката и излизам в пресния сняг. отдоло е тревица. тук само на задно с празен багажник е куцо. въртя насам натам. пробвам бързи, бавни 4х4 и се забавлявам кротко. колата е като залепена. гумите са чудесни. вече знам какво да очаквам от мишленките в снега без път. правя традиционния портрет на белчо в мъглата...

и продължавам нагоре, да видя до къде ще стигна...
    хижа тинтява... в мъглата никва не се види... продължавам още малко нагоре и "пътя" наистина свършва. трудно се ориентирам по табелите...последна хижа, и тя като повечето други без признаци на живот... в ляво е пътеката за алеко...

тръгвам надоло към златните мостове...

кеф...в мъглата се разминавам с един "патрул" пълен с весели момчета и с натоварен юначно с дъски багажник. не ги снимам, все пак трябва да карам колата а е тясно в мъглата попадам на една табела дето от години ми къса нервите на тази ошмулена поляна. залесяване има само в надписа...

продължавам надоло към златните мостове...

но когато стигам идеята да свия надоло към софия ми се вижда безумна, завивам наляво към ветровала и бавно излизам от мъглата...

он роуда е покъртителен , като тестов полигон за издържливост на ресори подминавам два булодозера и стигам до ветровала, всичко е спокойно...

подминавам и продължавам натам, да видя до къде мога да се кача...

разминавам се с някакъв туарег.всъщност отбивам малко в страни за да го пропусна възпитано, откъм него е урвичка...не снимам , не еинтересен и продължавам нагоре...
    пътя свършва на хижа боерица... гостоприемни надписи - внимание КУЧЕТА! явно не чакат "гости"...
    малко преди това бе разклона към хижа кумата/ако не бъркам/ , беше стръмничко. самоче сега там седи новичка бариера с катинар, а табелата е отскубната... явно е в процес на приватизация.

дотъпява ми от цялата тази дивотия, пък и е време да се прибирам. тръгвам към града, след разклона на златните мостове подминавам едната верижна машина която в момента основно троши пътната настилка надоло...

след миг съм се отзовал в нашия чудесен град. иде ми жизнерадостно да си прережа вените...

в крайна сметка съм доволен. новите зимни гуми се държат чудестно. 98% от не особенно предизвикателният маршрут минах комфортно на задно предаване. нямам бележки.кебапчетата бяха чудесни. днес ако нямам работа може да хапна щкембе. или да измисля друга посока, макар че не се сещам за дестинация на 25мин от града която да ми дава тези възможности за кратко бягство...
    не бързам за никъде...
    XJ 2.5TD '98

До: сняг , гуми , кебапчета...

Най-искрено и благородно ти завидях. Ние тук по морето скоро няма да видим сняг .
    ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
    LZ1YBB

Коментар

Благодаря за хубавия разказ и снимки. От днес съм по-свободен вече, може пък в понеделник да се засечем на обяд горе Знае ли човек ......
      Георги Танев (0+)
      Land Rover Discovery 1 300 TDi
      Land Rover Club Bulgaria
      0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Вдъхновен от прекрасните снимки на колегата, днес и аз направих подобна разходка в посока х.Звездица
        Ето и няколко снимки:

Santa Fe 2.2, 155к.с., 2009г.
        Suzuki Samurai, 1.6, Silverstone 33x10.5x15

Коментар

На Звездица ходих миналата година. Беше с МНОГО повече сняг. Направо приказка.

Иначе, нещо не мога да вдяна тая бариера къде е. Дано да не е поредната простотия, че ми писна вече.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            На Звездица ходих миналата година. Беше с МНОГО повече сняг. Направо приказка.

Иначе, нещо не мога да вдяна тая бариера къде е. Дано да не е поредната простотия, че ми писна вече.
            Миналата година по това време имаше доста повече сняг. Въпросната бариера се намира мако преди х.Боерица вдясно.
            Santa Fe 2.2, 155к.с., 2009г.
            Suzuki Samurai, 1.6, Silverstone 33x10.5x15

Коментар

Браво за идеята да се разходите и благодаря за снимките.
              Още веднъж благодарност на glinski, че ме подсети за х."Тинтява". Аз съм предимно пешеходен турист и преди години, когато работеха Княжевския лифт и излетните автобусни линии от Овча купел, тази част на Витоша ми беше любимо място за разходки. Не съм посещавала района от 10 години.
              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Благодаря! Направо като в приказките изглежда.
                Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Хубава разходка, красиви снимки. С какви гуми си все пак?
                  Поздрави!
                  Любомир Бончев 0889216605
                  Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

ааа, пардон. гумите са мишелин алпин латитюд 235/75/15... зимни гуми са си.http://www.reifentest.com/cgi-bin/au...1z109z123&&&EN
                    днес се мотах по плана - беше разкошно, но не си носех апарата за жалост. гумите ги пробвах на офф малко, на самия разклон за плана има в ляво една антена на хълмчето, за гсмъта, та видях едни следици в снега и се метнах веднага да проверя как ще се представят в този мек снях с лепкава кал отдоло и тревица - никви грижи ! издрапа баира без замисляне. карах и по заледени завои надоло към селата, изключителна стабилност в завой дори при лед, разбира се без неразумно юркане. по пътя карам само на задно... просто чудесно стои колата. като залепена...
                    Последно редактирано от glinski; 11-12-09, 17:50. Причина: кор.
                    не бързам за никъде...
                    XJ 2.5TD '98

Коментар

сега проверих, бариерата са я сложили на разклона за х.Кумата http://www.turistbg.com/component/so...id=4&sobi2Id=5, както и предполагах. явно са я приватизирали....

колеги, някой има ли идея къде да си купя читава карта на витоша? с хижи, пътеки и всичко както си му е ред?
                      не бързам за никъде...
                      XJ 2.5TD '98

Коментар

Много приятно !
                        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                        Drag Grand Canyon Daily
                        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                        LZ1JYM

Коментар

Ние от морето ще ви прокълнем....еййй
                          SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                          0878299791

Коментар

Зимата дойде!

Страхотни снимки! Палетата са много интересни с по едно синьо и едно кафяво око..нещо са си ги разменили

п.п.Ако може само другия път снимките да са с една идейка по-малки...1024 на колкото дойде..
                            Последно редактирано от cveti; 11-12-09, 22:11.
                            Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                            A2 (+)

Коментар

Браво за хубавата разходка която си направил!Не вярвах че им толкова сняг на Витоша!
                              Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X