Обява

Свий
Няма добавени обяви.

събор в копривщица тръгване от априлци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: събор в копривщица тръгване от априлци

по темата
    на другия ден събота тръгнахме от априлци
    азс паджеро.злой с жена си с джееп.голди и дъщеря с уаза.явореско с роки.двама колеги от бяла слатина с л200.и един колега с дълго паджеро от софия.
    аз и голди и колегите с л200.тръгнахме по прекия път.другите по обиколния.срещнахме се по средата и продължихме до табите.ама и по пътя имаше акшон
    снимките са ми в злой и като ми ги даде ги качвам.
    малко на места беше стръмничко
    от табите поехме директно към ботев.никакъв проблем с пътя и машините.
    по пътя срешнахме още поне 6 джипа.и много мотористи и атв.
    от ботев слязохме през паниците.голди води надолу по гпс само екстрем.ама то един екстрем разходчица.явно който е правил трака е бил с кола
    по едно време се отделихме аз и голди от групата щото другите прецениха че там не е за тях
    и накрая излязохме на магистралата
    снимки моите като ми ги дадат.
    голди и той има.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
      от ботев слязохме през паниците.голди води надолу по гпс само екстрем.ама то един екстрем разходчица.явно който е правил трака е бил с кола
      А аз като видях че е маркирано (4x) реших, че ще е по-добре да послевдвам Злой по "пътя", който беше (4m). Ех ако знаехме. Едно са 3 километра по оня камъняк, друго е един километър по трева, пък било то по по-голям наклон. Оттам нататък вече не бягах от "екстремите".

По едно време в гората гледам Диди с пикапа спира и дава заден ход с пълен десен. Веднага се сетих какво е намислил, но докато взема фотоапарата и го включа, той вече беше слязъл стотината метра до пътя по-надолу.

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
      по едно време се отделихме аз и голди от групата щото другите прецениха че там не е за тях
      Ами вие тръгнахте да излизате на асфалта, а там верно не е за нас.
      Та решихме да идем до село Тъжа по черно. На влизане в селото даже минах и покрай моста, та дано някой да ме снима, а те само ме гледат.

И от мен снимки по-късно, че сега съм на работа.
      “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
      Walter Rohrl
      GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Вчера ходих до хижата,има охрана на бариерата при навлизането към централната част на стара планина ,но нямя проблеми ,питат само до къде отивате ,и това е,,а по-въпроса с рибата ...ами тя реката е заприличала на поточе,от къде таз риба и аз не знам,и още нещо..по-пътя за хижата от село Тъжа,,който е ходил знае ,че на места пътя е много тесен,,забелязах голямо движение,,дори една две татри слизаха от горе,,ако се спречкате с тях ...не знам ....

Коментар

Тръгнахме от Априлци след зареждане с провизии за лек обед горе, както и зареждане на някои джипки с газчица. Коко11 поведе по пътя, след което последва отбивка и не след дълго се оказахме в началото на изкачването. От там Коко даде наставления на Золтан и се върна да поведе групата на екстремистите по стръмния път. А ние продължихме по лекия. В един момент Золтан спря , слезе от гранда и сочеше надолу по склона. Слязох и аз и какво да видя - от долу се катери Уазик.

Както се казва в една реклама - еее събрахме се. Не след дълго спряхме за почивка на една чешмичка. Някои се наслаждаваха на гледките.

а други се бореха с охладителните системи на японската техника.

След още малко изкачване стигнахме Табите.

След кратка почивка някои продължихме, а други имаха проблеми с местната фауна, която беше застанала на пътя и не искаше да се отмести.

“When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
          Walter Rohrl

Коментар

След известно закъснение и останалата част от групата успя да се пребори с кравите и потегли. Аз реших да документирам тавана на Уазката на Голди на страничните наклони.

Като съм тръгнал да снимам тавани.

Минахме и това пътче и на дневен ред беше изкачването към билото.

След това спряхме за кратка почивка и за да поснимаме красивите гледки.

Диди от Бяла Слатина каза: "Ей тука трябва да пуснем един УАЗ и да го дирим в Априлци"

Не след дълго продължихме и се качиме на върха. Такъв ентусиазъм ме обхвана да документирам събитието, че не изчаках да се подредят всички джипки.

Коко влезе в ролята на екскързовод и ни показа местните забележителности.

Газка натоварена със сателтна антена.

Нива с лебедка 4х4

и други подобни.
            Как се слиза към Калофер? Ами ей от тука, завивате надясно по улица "Димитър Нестеров" и само направо.

Слязоме на Маринка, където се заформи софра и след това потеглихме надолу и на юг. Нямаше особени проблеми, освен прахоляка.
            В тази горичка Диди направи слизането напреко което не можах да фотографирам.

След поредното съкращаване на завоите по пътя слязохме долу в равното, при което Голди и Коко запрашиха назад- към Калофер. А там имаше ограда. А Дани с мицубишито даваше зор, защото трябваше да посреща съпругата си в Антон и отпраши в посока село Тъжа. Едвам успях да го щракна преди да тръгне.

След кратка консултация се реши и ние да хванем натам. Пак имаше прахоляк. След това стъпихме на асфалт и единственото интересно нещо беше, че малко преди Клисура настигнахме Дани който беше спукал и сменил една от "новичките" кобри и се бореше да закрепи спуканата гума на мястото на резервната.

Walter Rohrl

Коментар

Понеже се оказа , че за снимките тук не става с "copy-paste", искам само да изкажа и моите големи благодарности на всички, направили възможно това мероприятие. По мои впечатления много се бяха постарали Митко и Ники за перфектната организация в Копривщица, а Калоян беше супер с идеята и реализацията на маршрута Априлци-Табите-Ботев-"20 април".
              Поздрави на всички.
              Фотосите, които имам ще пусна щом ги снабдя с уеб-адрес /което в момента ми е пълна мъгла, но ще се образовам/.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
              X