Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На палатки в Родопите-3

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: На палатки в Родопите-3

Ден пети.

Станахме,закусихме и потеглихме към с.Борино,та да понапълним резервоарите.Това беше най-скъпата бензиностанция по време на пътуването ни.Навсякъде газта беше 1.22-23лв.,а там-1.30.На въпроса ми "що така",бензинджията ми вика"ми много сме далече и за това"-луда работа.

Понапълнихме и поехме по черно към Чамла,а от там към Мугла и Смолян.

А катър, водач на стадо коне не бях виждал.

А от Чамла е останало само това-няколко пусти къщи и табун полудиви коне-жив човек няма.

Пристигнахме по познатия път в Мугла,

пихме по кафенце и продължихме по асфалт към Смолян.

Понапазарувахме,полутахме се по града,щото се бяхме разбрали да се срещнем на автогарата-ама там имало три,е видях ги всичките,но
    накрая намерих правилната.След това поехме към езерата,та да строим катуна някъде.

Най-подходящото място за лагер беше до параклиса,обаче не го препоръчвам много и него-страшен ветрилник е.

Понаправихме лагера и се обадихме на колегата madshpic ако може да мине,да се видим и запознаем.Хубав човек.

Ей Ицка,онова нещо в тъмната бутилка-просто беше страхотно-майстор си.Браво.

Понаправихме хапване,

почерпихме се и по леглата.На другия ден ни чакаше културен туризъм .

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
      Това беше най-скъпата бензиностанция по време на пътуването ни.Навсякъде газта беше 1.22-23лв.,а там-1.30.На въпроса ми "що така",бензинджията ми вика"ми много сме далече и за това"-луда работа.
      Аз в Смолян заредих метан на 2.00лв. докато на другите места варираше между 1.45 и 1.55. Това преди година. Пренасят си горивата лично с камиони и им излизало скъпо. Или поне на мен така ми обесниха от бензиностацията. Може би е нормално.
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      08седем9010З60
      MAKE RALLY NOT WAR
      Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
        Аз в Смолян заредих метан на 2.00лв. докато на другите места варираше между 1.45 и 1.55. Това преди година. Пренасят си горивата лично с камиони и им излизало скъпо. Или поне на мен така ми обесниха от бензиностацията. Може би е нормално.
        Ами Румен зареди също в Смолян метан на 2.20лв. ,май по-добре бензин да беше сипал.

Коментар

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
          .. Пренасят си горивата лично с камиони и им излизало скъпо....
          Мда, там влак рядко минава...

Коментар

Ден шести.

Наспахме се,пихме кафе и хоп-изненада.Отбор либхер бяха до тук.Отказаха се.Просто всичко им беше долшо в повече-и каране и разпъване на лагер и ядене и пиене.

Извод: Екипаж без опит,нужната подготовка и психологическа нагласа-да не тръгва на ескпедиционно пътуване. Трудно е.

Разходихме се до Каньона на водопадите,

обаче нали сме си "кашкавал туристи",стигнахме до някъде,едно фото

и обратно.Абе нещо пешеходния туризъм много не ни се понрави-особенно в жегата.

Поехме по трака,обаче тая траншея хич не я видях-и хоп вътре .

Румбата хвърли едно коланче и продължихме лекинко по ски пистата към с.Стойките.

Намерихме си даже и една калчица,та се наложи да пробваме и динамичното въженце.

Продължихме,посоката е х.Персенк.

Срещнахме тия юнаци,а те ни казаха кои пътища са разчистени.Е точно нашия не беше.

Под падналите борове даже имаше

В последствие разбрахме-от Наско пашалиеца,че последно те са минавали зимата да спасяват туристи и от тогава никой не бе минавал.Вече е разчистено.Абе направи ни впечатление,че някой бе рязал,но предположихме,че е бил някой с мотор,а разбрахме ,че са били с шейни.

Пристигнахме на хижата,дори хижарката ни позна ,настанихме се,приготвихме това-онова и се отдадохме на сладки приказки.

Там срещнахме двама туристи,които обикаляха Родопите,като нас ама пеша и за месец.И това всяка година-юни месец.Поприказвахме си доста и хората ни разказаха доста интересни неща.Разказаха ни за едно каньонче над х.Кабата,което ни накара да зарежем трака и на другия ден да го посетим,а след него решихме да посетим х.Пашалийца и да помързелуваме два дни.

Коментар

Ден седми.

Потеглихме към

после по асфалта към Чудните мостове,от там трябваше по черно до х.Кабата.Зададох на гармина да ни води

обаче се оказа,че ни е превел през туристическа пътека.И нея я поразчистихме малко,но донякъде щото на края стана доста тесничка.

Върнахме се и намерихме царския път.

Стигнахме хижата,поговорихме с хижаря,човека ни каза пътя за църквата и каньона.

Донякъде с джипките,а после пеша.

Запалихме по свещичка

и към каньона.

Уникално красиво място.Който пътува към района задължително да го посети.

На дъното беше останал и снежец малко.

Дори на изхода има и сталактити,били са по-големи,но както ни казаха туристите от Персенк-някой дивак ги е строшил.

Опитах да снимам с камерата,но както се казваше в един филм "Не стреляйте по оператора /пианиста/-той толкова си може"

Е тука е имало преследване.

Порадвахме се на природните чудеса,по машините и към Пашалийца.

Там ни очакваха два дни разпускане.Достоен финал.

Коментар

Ден осми-последен.

Тука няма нищо особенно за разказване.Снимките говорят достатъчно.

Пълен релакс.

По-хубав завършек на тазгодишната обиколка-здраве му кажи.

От мен толкоз.

А ако е писано,догодина ще има Родопи-4.

Коментар

Ето и трака: Родопи 2012-трак.gdb

Коментар

Привет!Просто групата си изкараха страхотно за малкото време на моето гостуване в техния лагер ме грабнаха с подготовката за пътуването!Мога само да кажа ЕВАЛА и на големите и на малките участници!А за догодина ще се радвам да се включа и аз !Поздрави
                    Христо Георгиев-0889022988
                    Jeep Wrangler YJ 4.0l 1995г

Коментар

Хубава почивка и хубав маршрут.Браво...особено завършека наистина си го бива..
                      П.П.Ние тръгваме в неделя....ще борим югозападния ъгъл на БГ/Беласица и след това нагоре по западната ни граница/.Надявам се да стане едно добро приключение!
                      Поздрави!
                      NISSAN FOREVER
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                        Хубава почивка и хубав маршрут.Браво...особено завършека наистина си го бива..
                        П.П.Ние тръгваме в неделя....ще борим югозападния ъгъл на БГ/Беласица и след това нагоре по западната ни граница/.Надявам се да стане едно добро приключение!
                        Поздрави!
                        Колко нагоре?
                        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                          Колко нагоре?
                          6

Нагоре, нагоре...., колко да е нагоре? Най-много до Берковица
                          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                            6

Нагоре, нагоре...., колко да е нагоре? Най-много до Берковица
                            Идеята беше до вр. Кадийца...ама пропадна по ред причини...
                            П.П.Извинявам се за късния отговор...
                            NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                              Идеята беше до вр. Кадийца...ама пропадна по ред причини...
                              П.П.Извинявам се за късния отговор...
                              А ние с Цецо чакахме, чакахме...
                              Поздрави!
                              edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                                А ние с Цецо чакахме, чакахме...
                                Поздрави!
                                Ами...последните няколко дни преди заминаването ни бяха свързани с много подготовка,а отделно и ходехме на работа до последния ден от тръгването ни....Просто въобще не съм влизал да чета тук и така...
                                NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X