Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хард - Софт! А къде е границата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хард - Софт! А къде е границата

Хард елементи съм имал,но по случайност.Все тръгвам на супер софт разходки.Иска ми се да се завирам между дървета,да прокарвам пътища,да драскам боята да правя чудеса.Колата ми обаче не позволява.Затова пуснах обява за продажба и чакам един Самурай,да пристигне след нова година.С него имам чувството че ще се зарадвам най после на разходките без да мисля за скапаната боя и за разни дребни щети.

Границата между разходката и харда е точно това.Да прокарваш пътища,да висиш на лебедката си на голям наклон,да удариш камък така че свитки да му излязат,да минеш на места ,където повечето шофьори дори не знаят че съществуват...и никога няма да узнаят.Това е хард и аз го желая.Това горе на аватара ми е първата разходка.Мислих дълго време че е хард.Сега знам че е просто кал...

Успех на всички.
    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
      Дали е софт или хард зависи много от опита на човек зад волана. Това което за мене е хард за Пърси може да е софт. А и от колата зависи често. Аз определям това дали е софт или хард от моята гледна точка в дадена ситуация.
      И не мога да разбера анкетата в началото. Аз карам само софт според анкетата. Досега на хард не съм бил май.
      Не мога да не се съглася. Както има и нататък- Това което за мен е супер хард, за някои колеги е разходка в парка. Всичко опира до желание и до моментно настороение. Днес например бях настроен доста " хард" и затова тръгнах в снега да гоня група оборудвани джипки. В неделя само се попързялах из калта и пак ми беше кеф.
      Всеки го разбира по свой си начин...
      Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
      NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...8&postcount=97 + http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&postcount=100
        Те това за мен е ХАРД(нищо че е от състезание).Другато ми се вижда доста софт Щом може да се кара за мен е софт.А ако трябва такава екипировка и повече време да си извън джипката с лопата и теглейки въжета...
        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Аз си признавам. За мене хард са страничните наклони. Голяма кал (като на снимките от Рейнфорест Португалия отгоре, а може и да е доста по-тежко всъщност от това, което се вижда, всъщност най-вероятно...), тесни и технични места, дерета и прочие са удоволствие...

Коментар

За мен софт е когато можеш да минеш без лебедки, хайджеци и помощ от приятел. Ако не можеш без всичките тези - хард. Ако с с тико - харда е едно, ако си с танк - друго. Ако жена ти кара - все си е хард (това разбира се не се отнася за мойта жена в никой случай)
            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
            0888 315 794
            LZ1UPI
            A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
              ... За мене хард са страничните наклони ...
              Особено, когато няма къде да се спреш, ако нещо ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...8&postcount=97 + http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&postcount=100
                Те това за мен е ХАРД(нищо че е от състезание).Другато ми се вижда доста софт Щом може да се кара за мен е софт.А ако трябва такава екипировка и повече време да си извън джипката с лопата и теглейки въжета...
                Може би трябва да говорим за неща, които сме карали. Защото и Ладога е супер хард, ама двама участника в този форум могат да кажат какво е било наистина. И ТАТ е нещо хард, но и там са малко участници, които могат да разкажат.
                Нека се ограничим върху това, което е налично. А иначе Ладога ми е детска мечта...
                Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
                  Може би трябва да говорим за неща, които сме карали. Защото и Ладога е супер хард, ама двама участника в този форум могат да кажат какво е било наистина. И ТАТ е нещо хард, но и там са малко участници, които могат да разкажат.
                  Нека се ограничим върху това, което е налично. А иначе Ладога ми е детска мечта...
                  Аз това имах в предвид.това за мен е хард.
                  Иначе щом мога да карам с НИВА и дори да се покалям малко и да походя няколко километра пеша за трактор,си е софт
                  Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

другосие хард приплъзване днеска как се бях засилил с уазо и туко виж попаднах на лед и обратно 50-60 метра минах на заден ход с натисната спирачна и дръпната ръчна до бре че коловоза беше голям
                    Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

незная кои е определил че ако се метнеш някаде било хард или ако отидеш да си направиш скара някаде в гората било софт , аз специялно съм на моментно настроение но харесвам всички жанрове да управлявам един джип , и поради тази причина трудно ми беше да намеря подходящия модел , говоря спокоино да си карам по магистрала със 180 километра и в същото време да го карам и на места дето тук някои ги определят хард

не гласувах защото няма моя обобщен жанр
                      sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Явно "Истината" е както винаги някъде по средата за всички ни. Поне това е видно от постовете до сега. Явно е че двете понятия са не само различни за всеки, но зависят от каква кола караш, колко често я караш, къде я караш, с кой я караш, в какво настроение си и колко си сигурен в себе си.
                        ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                        lre-bulgaria.org

Коментар

А не е ли отговора само в "прежалената джипка" ?
                          Пак си носи индивидуалност - и откъм водач , и откъм кола.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Особено, когато няма къде да се спреш, ако нещо ...
                            Все някаде ще се спреш.Мен лично ме е по страх от продължително падане!
                            А относно софт и хард разходките мисля че много често софт разходките се оказват не чак толкова софт!Използват се джекове,лебетки и всякакви пособия в даден автомобил!
                            https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Специално за Пътеката на Гандалф, парковата охрана разправя, че минава доста често от там. С Нива без никакви модификации. Даже и гумите им са оригинални. Та наистина софт-хард определението си е до човек . Иначе човек дори на 2 метра от асвалта може направи някоя лудория, която не би хрумнала дори на организаторите на Ладога .
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Аз го виждам така:
                                Софт - времето, в което имаш контрол над ситуацията. Джипът върви на където искаш, нещата се развиват както очакваш, изненадите са минимални.
                                Хард - обратното - моментите, в които ситуацията има контрол над автомобила, а ти се бориш да си го върнеш обратно.
                                Аз не вярвам в чудеса!
                                Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X