Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хард - Софт! А къде е границата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хард - Софт! А къде е границата

Колеги,

дойде ми идеята за темата, от факта, че тук често се споменават тези думи при разходките и маршрутите, а всеки си има май собствено тълкувание и виждане по въпроса (и жив свидетел съм бил на това).
    Та в този смисъл е интересно дали всеки си има формулирано становище по въпроса до (а и от) къде е софт и къде започва харда?
    Ако някой има мнение и за трети вид да каже.
    111
    Само Хард
    7.21%
    8
    И Хард И Софт
    57.66%
    64
    Само Софт
    27.93%
    31
    Само по пътната мрежа
    7.21%
    8
    ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
    lre-bulgaria.org

До: Хард - Софт! А къде е границата

За мене "софт" е когато трябва да стигнеш до точка А.(където имаш работа) оффроуд по трасе което си избираш, а другото е хард, понеже терориш машината напразно.
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      ... понеже терориш машината напразно.
      Въпрос на гледна точка ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Колегата Джбазов го каза в една друга тема позволявам си да го цитирам:
        "На истинска хард разходка няма обиколни пътища. Там без лебедка, яки гуми и прежалена джипка нямаш работа."
        Мисля в това се крие част от отговора,но всеки си има различни виждания за трудно и лесно така че за всеки Хард и Софт са две различни понятия трудно е да се намери границата между двете.
        ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
        тел.088четири 9едно9 4нула4
        -------------------------------------------------------

Коментар

Границата всеки сам си я определя... За някои, разпъването на една лебедка, или повдигането с Дългия, е вече хард, за други не е хард, дори и ако се наложи, да си зарежат джипката в гората...
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Разликата е много лесно установима. Софт е всичко което може да се премине с 4х4 SUV без никакви модификации без ПОВРЕДИ и ЩЕТИ...
            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
              Разликата е много лесно установима. Софт е всичко което може да се премине с 4х4 SUV без никакви модификации без ПОВРЕДИ и ЩЕТИ...
              Ееееее... В.Петров много свали летвата.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                Софт е всичко което може да се премине с 4х4 SUV без никакви модификации без ПОВРЕДИ и ЩЕТИ...
                То това си е чист пикник

Коментар

Вече има верен отговор
                  Всъщност как възприемаме даден маршрут е чисто лично и Субективно приемане зависещо и от опита и подготовката.
                  Давам пример за мен в началото всичко беше Хард, страшен ОффРоуд на БУци, с годините като че ли всичко стана Софт, пак минавам на подобни места но вече в главата си имам някаква представа от къде мога (отново лично) и как и откъде не бих се пуснал (освен като ме удари съчмата)...
                  Та затова си позволих да добавя анкета - кой какво си мисли за свойя предпочитан стил разходка - любопитно ми е

П.С.
                  Има и още едно делене - Хард е където е опасно за колата и за возещите се в нея(аз май на такива места не съм карал)

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                    ... Всъщност как възприемаме даден маршрут е чисто лично и Субективно приемане зависещо и от опита и подготовката.
                    ...
                    Има и още едно делене - Хард е където е опасно за колата и за возещите се в нея ...
                    Съгласен с горното.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

А много пъти и пилоти на фабрични сув без щети са фрапирани от някой по- остър наклон и казват че е адски хард ,а пък има и такива дето дори като се обръщат през таван пак му викат разходчица
                      Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

Ее Алекс, защо "Аз карам: "? А тия дето не караме? Дискриминация!
                        Може да е "Аз предпочитам", "Харесва ми"...Ние дето се возим също сме хора!
                        Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                        A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                          ... Хард е където е опасно за колата и за возещите се в нея
                          Цариградско шосе, например. Опасно повече от всякаква гора.

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                          Ее Алекс, защо "Аз карам: "? А тия дето не караме? Дискриминация!
                          Може да е "Аз предпочитам", "Харесва ми"...Ние дето се возим също сме хора!
                          Мисля, че имаш достатъчно заслуги за офроуда, за да ти бъде предоставен произволен от наличните джипове, с който да затънеш лично. Така ще се провери какво е хард за тебе.

---

за мен пък е удобен официалния превод: хард е такова, за което ще викаш помощ, а софт е това, което можеш сам.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            ... софт е това, което можеш сам.
                            Е много се подценяваш!
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Моите разходки са Софт. До язовира или реката, по дерета и трапове. Там дето кола не минава. Обикновено по реките там рибата не е наплашена и се ловят по-едри екземпляри. Пък като стане кал и вода е интересно. Зор докато излезеш, а после си викаш хубаво, че съм с джипка... А ако не бях нямаше да закъсвам

Харесва ми Хард, но нямам джипка за трошене ... все още!
                              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X