Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Зелена карта" - (не)задължителна част от пътуването"

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Зелена карта" - (не)задължителна част от пътуването"

Заглавието е от вестник "Капитал".
    http://www.capital.bg/biznes/kompani...ot_putuvaneto/

http://www.nbbaz.bg/OtherCountryTrip/GreenCard.aspx

Според информацията от тези линкове не ни трябва сертификат "Зелена карта" към застраховката ГО ако пътуваме в страни от ЕС. Съседа отсреща работи в една от големите застрахователни компании и не чувал такова нещо. В горните статии не се цитира никакъв документ, който да удостовери инфото, някой запознат ли е с въпроса?

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j...9E0dp81LxkE7AQ
    това е линка към "Капитал", копиран от гугъл търсенето, че през горния иска регистрация.
    Последно редактирано от solart; 16-04-13, 18:29.

От: "Зелена карта" - (не)задължителна част от пътуването"

Ми прати го съседа ти да пасе трева
    http://www.nbbaz.bg/en/OtherCountryTrip/GreenCard.aspx
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не му отърва да е чувал съседът ти.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Абе да го пратя, ама въображението ми рисува една картина на евроКАТаджия, пред когото размахвам полица написана само на български, соча му стикера на стъклото и го убеждавам, че всичко си ми е наред.

Коментар

Пътувам често в чужбина ,не дай се боже да направиш ПТП по твоя вина и ако нямаш зелена карта който отрязък да оставиш при ПТП-то ще плащаш като поп на 100 % щетите ,избора е твой ,аз без зелена карта не бих излезнал ! На границите не е задължително да имаш такава ,отговорността си е за твоя сметка! Няма значение какво пише в закона ,това е действителността! Нямаш ли зелена карта и направиш ли ПТП плащаш щетите ти от собствения си джоб!
          Amway,BMW F 650 GS,OPEL Omega 2.6 ,Wartburg 311(1000) 63г.

Коментар

Разсъждавах по този въпрос. Ето че някой го изясни вместо мене.
            Пусто, трета или четвърта година все си правя застраховка със зелена карта и все никъде не пътувам. Ама се работи по въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от iszs Преглед на мнение
              Няма значение какво пише в закона ,това е действителността! Нямаш ли зелена карта и направиш ли ПТП плащаш щетите ти от собствения си джоб!
              Това пробвал ли си го?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Разсъждавах по този въпрос. Ето че някой го изясни вместо мене.
                Пусто, трета или четвърта година все си правя застраховка със зелена карта и все никъде не пътувам. Ама се работи по въпроса.
                Дори и без имаш право на два пъти годишно до 15 дни да излезеш в страна от ЕС и ти е валидна застраховката.
                Не ми го каза комшията , а застрахователният ми агент.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Дори и без имаш право на два пъти годишно до 15 дни да излезеш в страна от ЕС и ти е валидна застраховката.
                  Не ми го каза комшията , а застрахователният ми агент.
                  Интересно, като нямаме вече паспорти в които да слагат печат по границите, как точно се доказва 15 ли са 50 ли са дните...
                  Още по-интересно, какво ли ще каже тоя агент ако му звъннеш и кажеш: Добър ден, аз съм еди кой си, застрахован съм при вас. Обаждам се от Холандия, преди малко влязох в багажника на една S класа на светофара...

Изобщо нямам за цел да споря, просто искам да си изясня тоя въпрос, има ли някакъв официален документ, който потвърждава казаното от агента?

Коментар

Ще ти дам телефона му, ама е редно да имаш застраховка при него. Пък му се обаждай и от Канарите ако искаш.
                    Да, общите условия с малък шрифт.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Никой не ти отчита колко си излизал в ЕС направиш ли ПТП го Духаш,ако нямаш отрязък от валидна зелена карта(ако излизаш изискай си зелена карта било то и за 15 дена)! Внимавайте в чужбина България изобщо не ви защитава !!! Два пъти ми взимат книжката единия път за не достатъчно отдадено предимство в едно кръгово ,а втория път е за настъпена не прекъсната линия (лента) чаках я по 4 месеца и двата пъти ! Не си и помисляйте да си изкарате нова ще ви съди България за подписване на документ с невярно съдържание ако сте я обявили за изгубена и си изкарате друга ,просто си я изчакайте ще дойде без никаква глоба ,не плащайте нищо в чужбина щом ви я взимат!!!

Коментар

Май бъркаме нарушение на правилника със застраховка. То дори и две зелени карти да си бил, книжката пак щяха да ти я вземат, щом си нарушил.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Говори ме за зелена карта,напускаш ли БГ трябва да имаш зелена карта ,било то и да е за 10-15 дена ако не искаш да плащаш ,ако случайно ти си виновен при ПТП-то в Чужбина(ЕС) Ако при твоя застраховател имаш такава опция си длъжен да си я изискаш за дадения период за еди си кои 15 дена!!А относно нарушенията в чужбина и ти вземат книжката е ДРУГА ТЕМА, която е за стачка (в моя случай е от Унгария до Украйна през Румъния и правиш някакво тъпо нарушение и ти взимат книжката и кво правиш!!! Го хом в БГ.щот без книжка не става!!!!!
                          Последно редактирано от iszs; 16-04-13, 20:07.

Коментар

Застраховката не е задължителна за ЕС и никой няма да ви я иска, но сгазите ли лука застрахователят ще откаже покриването на щетите.
                            Последно редактирано от JimBeam; 16-04-13, 21:59. Причина: поправка

Коментар

Ахаа, ето къде е истината. Че тя покрива, ма наще "страховчики" не ги брига...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X