Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Зелена карта" - (не)задължителна част от пътуването"

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Зелена карта" - (не)задължителна част от пътуването"

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
    В Хърватия ми искаха на 31.12.13г. а вече бяха в ЕС. К'во прайм ако нямах !? Аре кАжи.
    Нали знаеш че са си търсели 10 европееца?
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Другия път като пътувате някъде в ЕС и татиуровка си направете ако ще спите по-спокойно така. Баламите верно нямат свършване.
      Ей! Насила можеш да вземеш!! Насила не можеш да дадеш!
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Днес говорих с представител на ДЗИ.....Имали са оперативка по тая тема преди няколко дена,зелена карта не трябва за ЕУ .....На въпроса ако в Гърция ми търсят Зк какво правим,отговори ми Показваш полицата...... и преди да му кажа че е на кирилица той отбеляза това сам.Призна че има доста неясноти !
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Aз съм удрял чужда кола в чужда държава. В протоколът за застраховките написахме номерата, имената си, разказа с рисунка и май и телефони. Никой не пита за застраховка.
          И моята коле не беше българска, но не мисля, че това има значение. От една от страните като Бг е, част от ЗК зоната и т.н.

Коментар

Абе някой , направи ли си труда да прочете , на гърба на зелената карта , какво пише .... ще подскажа .. списък със страни ... познайте какви
            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Спора го предъвкваме вече 10 страници защото се бъркат двете понятия...
              Формално ЗК не ти трябва за ЕС, но ти трябва валидна ГО...
              Обаче ако ползваш отстъпка - формално навярно не ти важи застраховката (и ЗК) извън България (включително ЕС) или поне със сигурност може да ти направят спънки, защото не си спазил твоята част от застрахователния договор...
              От друга страна - ако не ползваш отстъпка, коректните застрахователи директно ти пращат ЗК (поне моите го правят) - ако искаш пътувай в България, ако искаш - из ЕС, ако искаш - в страните, описани в ЗК...
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Не ползвам отстъпка,3к нямам и не ми дават при никакви условия за Еу.....??
                Не споря а питам?
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                  Спора го предъвкваме вече 10 страници защото се бъркат двете понятия...
                  Формално ЗК не ти трябва за ЕС, но ти трябва валидна ГО...
                  Обаче ако ползваш отстъпка - формално навярно не ти важи застраховката (и ЗК) извън България (включително ЕС) или поне със сигурност може да ти направят спънки, защото не си спазил твоята част от застрахователния договор...
                  От друга страна - ако не ползваш отстъпка, коректните застрахователи директно ти пращат ЗК (поне моите го правят) - ако искаш пътувай в България, ако искаш - из ЕС, ако искаш - в страните, описани в ЗК...
                  Именно. То си пише с дребен шрифт под таблкицата, разказваща какво и на какви вноски плащаш нещо от сорта: "Декларирам, че ще доплатя сумата от хх.хх лв. ако управлявам МПС-то извън територията на България"
                  Сумата ххх.хх ти е отстъпката. Ако няма отстъпка - ползващ си ГО-то по установения от закона ред...
                  Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                    Именно. То си пише с дребен шрифт под таблкицата, разказваща какво и на какви вноски плащаш нещо от сорта: "Декларирам, че ще доплатя сумата от хх.хх лв. ако управлявам МПС-то извън територията на България"
                    Сумата ххх.хх ти е отстъпката. Ако няма отстъпка - ползващ си ГО-то по установения от закона ред...
                    При мен на другия автомобил си пише в прав текст - 'ще върна отстъпката от хх.хх лв ако управлявам МПС-то извън БГ'
                    Ronin, ако не ползваш отстъпка би трябвало да ти дадат ЗК без никакво доплащане (поне застрахователите, с които работя действат така) - пък ти ако искаш си я ползвай извън ЕС, ако не искаш - недей...
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Айде баста. Кой разбрал, разбрал. Кой не - здраве да е, и така се живее.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X