Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Зелена карта" - (не)задължителна част от пътуването"

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Зелена карта" - (не)задължителна част от пътуването"

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    ...А ако взема да си платя ГО като декларирам лична употреба, пък после подкарам колата като такси или на състезания, дали ще е законно застрахователят да ми предяви претенции, че нарушавам договора и да откаже да плати в случай на щета?
    Брех, къде писах, че трябва да се лъже? Казах, че тази отстъпка трябва да се дава и без да декларираме, че ще управляваме автомобила само в България.
    Последно редактирано от Kozzzec; 27-04-14, 18:58.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
      Брех, къде писах, че трябва да се лъже? Казах, че тази отстъпка трябва се дава и без да декларираме, че ще управляваме автомобила само в България.
      Що?! Навън лимитите са по-високи - т.е. цената на премията би трябвало да се покачи....
      Според 'застрахователи.бг'
      . В Германия средната цена на полицата Гражданска отговорност е 400евро, а цената на полицатаГражданска отговорност за лошите шофьори достига е до 2000евро.
      Дали ще са щастливи нашите шофьори ако плащат такава ГО?
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

... Казах, че тази отстъпка трябва да се дава и без да декларираме, че ще управляваме автомобила само в България.
        Трябва? А защо? Аз пък казвам, че трябва да ми дават застраховка без да плащам, или пък да плащам само дребна административна такса.

В коментирания казус я дават заради реално намален (заради ограничаване на пътуванията само у нас) риск. По същия начин, по който се правят отстъпки заради липса на виновно причинени щети, каране в райони с по-малък риск от ПТП и т.п.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Трябва? А защо? ...
          Както дават за автокаско, така и за ГО.

...Аз пък казвам, че трябва да ми дават застраховка без да плащам, или пък да плащам само дребна административна такса...
          Ок, имаш си право на мнение, макар и ...

...В коментирания казус я дават заради реално намален (заради ограничаване на пътуванията само у нас) риск. По същия начин, по който се правят отстъпки заради липса на виновно причинени щети, каране в райони с по-малък риск от ПТП и т.п.
          Еми ето, има начини да се даде пак тази отстъпка.

Аз пътувам за 7-10 дни в чужбина. Редно ли е да плащам за целогодишна зелена карта?
          Последно редактирано от Kozzzec; 27-04-14, 20:11.

Коментар

Нали точно срещу тази отстъпка се борите.....
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              Нали точно срещу тази отстъпка се борите.....
              Срещу отстъпки не е боря никога. Просто всичко трябва да си е по закон.

Коментар

...
                ...
                Би ли ми пояснил с думи прости какво точно искаш?!? Защото в момента (поне при моя застраховател) положението е такова: има пълна цена на ГО, при плащане на която автоматично ти дават и зеления сертификат (с наличието на който определено ще е по-удобно, ако се наложи да ползваш застраховката), но, ако декларираш, че колата ще се кара само на територията на БГ (от там и намаления риск за застрахователя), ти правят отстъпка (съвсем отделно от другите отстъпки, които се правят стандартно). Т.е. по същия начин, по който декларирам, че колата си я карам за лични нужди, а не предоставям (примерно) таксиметрови услуги.

Дотук в темата вие, а отделно и цитираното становище на др. Агаин, сте против това положение.

Малко става "хем сърби, хем боли" - хем била незаконна такава отстъпка, хем я искаш! Е, избери си - или плащаш пълната цена и си караш из целия ЕС и 300 крачки наоколо, или доброволно си ограничаваш обхвата на застраховката като караш само тук и плащаш с отстъпка.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Би ли ми пояснил с думи прости какво точно искаш?!? Защото в момента (поне при моя застраховател) положението е такова: има пълна цена на ГО, при плащане на която автоматично ти дават и зеления сертификат (с наличието на който определено ще е по-удобно, ако се наложи да ползваш застраховката), но, ако декларираш, че колата ще се кара само на територията на БГ (от там и намаления риск за застрахователя), ти правят отстъпка (съвсем отделно от другите отстъпки, които се правят стандартно). Т.е. по същия начин, по който декларирам, че колата си я карам за лични нужди, а не предоставям (примерно) таксиметрови услуги.

Дотук в темата вие, а отделно и цитираното становище на др. Агаин, сте против това положение.

Малко става "хем сърби, хем боли" - хем била незаконна такава отстъпка, хем я искаш! Е, избери си - или плащаш пълната цена и си караш из целия ЕС и 300 крачки наоколо, или доброволно си ограничаваш обхвата на застраховката като караш само тук и плащаш с отстъпка.
                  Искам застраховка ГО с отстъпки, незасягащи ползването на зелена карта. Както използвам автокаско с милион отстъпки без да съм приятел със застрахователния агент. Сега ползвам отстъпката за ГО, но ако веднъж в годината отида до Сърбия на кръчма за един ден, трябва да платя 30% от стойността на цялата ГО.

Коментар

Е, и аз искам да плащам застраховка за Джипа както например на Кашкайчето, ама чудеса не стават... Нека бъдем реалисти...
                    Можеш да отидеш до Сърбия на кръчма за например 200лв, но ти се свидят 60лв за ГО без отстъпка?!?!
                    Малко андрешковска логика....

Коментар

Искам застраховка ГО с отстъпки, незасягащи ползването на зелена карта. Както използвам автокаско с милион отстъпки без да съм приятел със застрахователния агент. Сега ползвам отстъпката за ГО, но ако веднъж в годината отида до Сърбия на кръчма за един ден, трябва да платя 30% от стойността на цялата ГО.
                      Ами искай да ти въведат специална отстъпка "Защото съм голем пич"!
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

...Можеш да отидеш до Сърбия на кръчма за например 200лв, но ти се свидят 60лв за ГО без отстъпка?!?! ...
                        Тук падам. За 1 ден 60 лв. за ГО те устройва ???

Коментар

Що?! Навън лимитите са по-високи - т.е. цената на премията би трябвало да се покачи....
                          Според 'застрахователи.бг'

Дали ще са щастливи нашите шофьори ако плащат такава ГО?
                          Да,ако получават заплата в Германия
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

Тук падам. За 1 ден 60 лв. за ГО те устройва ???
                            Да - 60лв за една година ме устройва.... И си плащам ГО без да съм 100% сигурен, че ще излизам от страната през следващата година (за моя автомобил, иначе за колата на жената ползвам отстъпката освен ако планираме нещо конкретно с нейната кола)...
                            И не смятам, че липса на 60лв отстъпка са въобще сума, която трябва да се дискутира, при условие, че например един резервоар зареден в съседна страна би ми струвал над 150 евро....

P.S. @Roninn, що, да не би като отидеш там да ти наливат гориво по българските цени 'щото не получаваме техните заплати'? Щом отиваме в друга страна, трябва да се съобразяваме с техните условия.
                            И разбирам застрахователите, които напълно нормално искат по-голяма премия когато лимитите за риска са по-високи....
                            Последно редактирано от slowtraveler; 27-04-14, 21:03.

Коментар

шести път
                              За ЕС ЗК НЕ ТРЯБВА пък вие ако искате и за ходене до каспичан си вадете такава
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                шести път
                                За ЕС ЗК НЕ ТРЯБВА пък вие ако искате и за ходене до каспичан си вадете такава
                                Добре де.... Сподели според теб :
                                1. Трябва ли да имаш ГО?
                                2. Ще ти е валидна ли ГО извън БГ докато не върнеш отстъпката, при условие, че си се подписал, че ще да върнеш отстъпката ако искаш да ти е валидна ГО извън БГ?
                                3. Ще ти даде ли застрахователя ЗК директно ако му върнеш отстъпката?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X