Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада и нейната сигурност на пътя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Лада и нейната сигурност на пътя?

Глей са, не си прав. Моето тракторче е същото (е само емисиите ги докарва до Евро 2). Въпроса не е в това а във всичко останало. Иначе от джип да искаш деформационни зони и аеродинамика е смешно
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
      Глей са, не си прав. Моето тракторче е същото (е само емисиите ги докарва до Евро 2). Въпроса не е в това а във всичко останало. Иначе от джип да искаш деформационни зони и аеродинамика е смешно
      Нали за ЛАДА ставаше въпрос.Имам предвид леките коли.Иначе за джипките е друго , там са малко по-други изискванията.Обаче и там е зле положението , най-вече с емисийте.Дано руснаците най после вземат мерки по този въпрос.Еърбеци , поне два отпред също трябва да има.Абе има си съвременни изисквания , дай да не откриваме Америка.
      Да напомня , говориме за чисто нова кола която се продава в магазина.
      0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
      Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
      Суперскан България www.decbg.com
      Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Това с Ладата (не Нивата) ми прилича на вадене на нож на умряло куче... Количеството им по пътищата намаля драстично. Дайте да обсъдим безопасността на Варшавата или Победата ...
        Карал съм много лади, като последните бяха Самара 1.5 седан и Нива. Самарата беше много приличен, икономичен и надежден автомобил. Като се абстрахирам от факта, че е грозна като фашизма нямам други оплаквания.
        Нивата не искам да я обсъждам... Тя е...
        А разните петици, седмици и т.н. е редно да бъдат сравнявани с колите от 60-те. Не съм съгласен, че се трошат постоянно (изключвам Нивата). Имал съм няколко и си бяха доста идиотоустойчиви коли. Предпочитам стара 2105 или 07 пред напр. Форд Ескорт на същата възраст. Ядовете ми със стари и гнили западни коли бяха несравнимо повече и по-скъпи.
        В подходящо състояние Ладата е надежден и работещ автомобил. Естествено сега не бих си и помислил за Лада но все пак нека и отдадем дължимото.. За нашите ширини си е предимство и това, че частите на почти всичките им модели са взаимозаменими.
        Безопасността е на ниво 1964г. Тъпото е че все още се произвеждат в този си вид, а новите им модели са смехотворни и с пъти по-лошо изработени.
        Нека не бъдем крайни. Всеки каращ Лада вероятно има основателна причина за това...
        В крайна сметка пазарът определя... Виждал съм Лади из цяла Европа а това е някакъв показател...
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Никой не оспорва че ладата е била горе -долу добра за времето си .За сегашно време обаче не става.Камо ли да се продава нова в магазина.
          Сега с новите изисквания май няма да може вече да се продава.
          Не може да продаваш една конструкция половин век без никакви изменения , без да влагаш нищо за разработки и да очакваш че това ще е вечно .Не става просто , зер компанийте които наливат стотици милиони за безопасност , екология и прочее са балъци , ние само ще лапаме.Ама не става.
          0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
          Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
          Суперскан България www.decbg.com
          Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
            Не може да продаваш една конструкция половин век без никакви изменения
            Изменена е... към лошо. По възрастните екземпляри са по-читави Важи и за Нивите
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Здравей, Srapheap!

Обаждам се доста встрани от темата, но няколко пъти гледам твоята бележка под линия и бих искал да внеса лека корекция в интерес на плурализма.

По старинния спор "Каква е разликата между крокодила?" мнозина застъпват и друго мнение. А именно, че е по-зелен, отколкото дълъг. А каква е истината, още не е установено.

Поздрави!
              Искам България чиста!

Коментар

Колега,този въпрос отдавна има отговор.Тъй като никъде по света няма зелен крокодил,печели дължината.Т.е. крокодилът е по-дълъг,отколкото зелен.Имаше преди време спор за зебрата-дали е черна на бели ивици,или е бяла на черни.След това откриха в Централна Африка зебри,които са с жълти и черни райета.Следователно основният цвят на зебрата е черният.
                Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                имат право да гласуват на избори.

Коментар

Е, аз не съм се вживял чак толкова в проблема, така че мога и да се съглася. (Все пак не са прави, че ги рисуват толкова зелени!)

Интересно е, че ме насочи и към друг аспект на нещата: зебрата е повече черна, отколкото бяла. Не се бях сещал за това, купувам го, все ще го обсъдя с някой приятел.

Поздрави!
                  Искам България чиста!

Коментар

Днешна случка!!!
                    Приятел притежава ЖИГУЛИ комби на реални 72 000км. Баща му е първи собственик, закупено от "мототехника", и все още изглежда като току-що закупено.... НО до днес!!!
                    Тръгава нашия човек (да спомена- Професионален музикант) от Варна за В.Търново. Натоварил комбито и лети с 80км/ч по магистралата. (Поне там го намерих)
                    Звъни ми по GSMa с думите... "Ела бързо, газовото гръмна... едвам не се запалихме с колегата (пак музикант) на магистралата на 30-тина км. от Варна съм."
                    Паля дъртия OPEL OMEGA мятам 1 кутия инструмети и ГАС ... мамка му и кошник, ламарини няма, клати се кат лодка, ама 190 км/ч ги хвана. (ако имах амортисьори щях и още да го пробвам).
                    Отивам братче..... грозна картинка - кардана на 1 см.от асфалта ???
                    Какво ти газово... Жигулито къса гумено каре, кардана почва да се мята, и да къса наред: Газовата тръбичка, спирачната тръбичка, сплесква ауспуха, разпаря тунела и пода, а бензинопровода беше навит на кардана като римски сандали... Като му разказах в резюме за какви щети става дума... дорева му се. Легнах свалих кардана и го изтеглих....
                    Та по повод - СИГУРНОСТА на ладата... при наличието на локва бензин на асвалта и 30 литра газ в атмосферата наоколо (музиканта не знаел, че има спирателен кран на бутилката), Мисля, че са имали нужда само от 1 искра... или да запалят по цигара - заради стреса... и щяха да са ТОП НОВИНА
                    Колата е на канала пред нас - утре ще има и снимки, че сега е тъмно.
                    Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                    http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                      Колега,този въпрос отдавна има отговор.Тъй като никъде по света няма зелен крокодил,печели дължината.Т.е. крокодилът е по-дълъг,отколкото зелен.Имаше преди време спор за зебрата-дали е черна на бели ивици,или е бяла на черни.След това откриха в Централна Африка зебри,които са с жълти и черни райета.Следователно основният цвят на зебрата е черният.
                      тези са пребоядисани за таксита
                      - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                      - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                        при наличието на локва бензин на асвалта и 30 литра газ в атмосферата наоколо (музиканта не знаел, че има спирателен кран на бутилката),
                        Повечето сонди имат клапан спиращ изтичането на газ при прекъсване на тръбичката. Тук явно не е работел.
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                          Днешна случка!!!..............
                          Та по повод - СИГУРНОСТА на ладата... при наличието на локва бензин на асвалта и 30 литра газ в атмосферата наоколо (музиканта не знаел, че има спирателен кран на бутилката), Мисля, че са имали нужда само от 1 искра... или да запалят по цигара - заради стреса... и щяха да са ТОП НОВИНА
                          Колата е на канала пред нас - утре ще има и снимки, че сега е тъмно.
                          това пък какво общо има със сигурността на Ладата ?????

миналата събота бях спрял Гранда под наклон и от капачката на резервоара 4 часа беше капал бензин...... като отидох, още си капеше - и на него му трябваше една искра..... и после щеше да има тема сигурността на Грандовете по пътя

не, че съм фен - и аз смятам че Ладата е морално остаряла и пикът й е бил 67 -ма когато Фиат стодвайсеиколкобеше е бил кола на годината ама......

сигурен съм, че това каре си е било заводското и е нормално след 20-30 години да се скъса...... щеше да се скъса на коя да е друга кола дори пробегът да беше не 72 хил., ами 72 км.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                            Повечето сонди имат клапан спиращ изтичането на газ при прекъсване на тръбичката. Тук явно не е работел.
                            По принцип си прав. ПЕЖО-то ми е с 2 клапана- 1 на бутилката и 1 преди изпарителя. Но на това ЖИГУЛИ е по-евтинкия вариант (тънката лайсна) само с 1 клапан в двигателя и тръбичката е винаги под налягане. На сондата на бутилката има кран за ръчно затваряне.
                            Тъмо "напазарувах" всичките тръбички от 1 автоморга, и отивам да се цапам. А колко псувни изрекох докато развия тръбичката от онази недомислица (разпределителя на налягането на задните спирачки) изобщо не съм убеден, че е нужен, а още повече, че работи.
                            P.S. НЕОБРАЗОВАНИЯ човек е ... за убиване. Необразованите роми (за да не кажа тъпи цигани) като рязали с резачите в автоморгата нарязали 4 чисто новички BILSTANa. Още прах по тях нямаше. "Ми Бате, де да знам, че ше ти трябват..."
                            Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                            http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Не ме разбра, там има съчмен клапан. Пружинката е мекичка и обикновенно дебитът на газ само леко отваря място покрай съчмата и захранва изпарителя. При повреждение на тръбичката потока се увеличава многократно, избутва съчмата смачквайки пружинката и запушва дупката. Имат го всички сонди, дори турските. Вярно е че аз обикновенно ги ампутирам тези неща при газификация на големи V8 двигатели защото реагират по същия начин и при рязко подаване на газ, обаче на Лада едва ли някой е разглобявал сондата за да го направи, пък и няма за какво.

Коментар

Днес един приятел от детството ме срещна и ми вика.Можеш ли да ми помогнеш на си занеса мокета на някоя автомивка да ми го изперат. Викам - ти нямаш ли кола. Да но моята е много хубава и ще се надраска тавана от мокетото. Ами твоята нали е много хубава защо не си го занесеш с нея. Ами тя няма възможност за багажник. Ами да си си купил хубава кола.
                                Край с този приятел. Нямам вече приятели , които искат да ме използват за щяло и нещяло.

Същите боклуци които за щялао и нещяло пресичат по пешаходни пътеки.
                                Много си харесват колите , които не стават за нищо.
                                Излиза, че моята кола е много сигурна с нея просто мога да си свърша работата ако ми се наложи разбира се . Щото мога да си я карам като ми е кеф и за кефа на жена ми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X