Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Честитка от КАТ със закъснение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Честитка от КАТ със закъснение

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
    Призовката дойде по пощата в плик, въпреки че на самата нея има място за подпис на призования. Чудя се какво става ако писмото се загуби...
    Еми брой го загубено. Не си го получил, демек. Официални документи се връчват лично, или се пращат с препоръчано писмо. Всякакви призовки и тем подобни - също.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      А ако не отидеш къкво става ? Въпросната "честитка" не е връчена срещу подпис а е пусната някъде по пощенските кутии и няма как да се докаже че реално си я получил ? Пък и не може да няма някъкъв законов срок в който трябва да са те уведомили и санкционирали.
      По памет глобата за първо неявяване е 100 лв. Следващата е 200 лв. Но какво се случва от там нататък - незнам. Глобите се събират чрез АДВ.

Коментар

Първоначално публикуван от badboy86 Преглед на мнение
        Колеги от някъде ми се върти в главата че маи давността за такива нарушения е 6 месеца от извършване на нарушението до написването на акта или греша

Вижте какво казва Закона по въпроса:

ЗАКОН ЗА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ

Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато: а) нарушителят е починал;
        б) нарушителят е изпаднал в постоянно разстройство на съзнанието;
        в) това е предвидено в закон или указ.
        Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Кодекса за застраховането и на нормативните актове по прилагането им и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години.
        TLC 90 1KZ-TE 2000г.
        "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Ако колата е фирмена, а фирмата е на едноличен търговец, то значи, че колата (колите) се водят лично на него. Тогава шефа на фирмата ли ще санкционират и ще му отнемат точки, когато снимат колата в нарушение? Ами, ако не кара той точно тази фирмената кола, защото фирмата има примерно две, или три коли?
          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
          Златомир Попов - Forry

Коментар

Мисля че ако колата е "служебна" то трябва да се попълва пътен лист. То там си пише кой от колко до колко чеса е карал и къде е бил.
            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Ако не се явите се съставя акт на собственика на колата.
              Пълно е с камери вече. А забавянето идва от там, че има твърде много снимки за обработване. Голяма свинщина е. Масово не спазваме правилата и сега като се документират вече нещата е неприятно. Много хора останаха без книжки.

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
              ... Ами, ако не кара той точно тази фирмената кола, защото фирмата има примерно две, или три коли?
              В този случай не се отнемат точки - само глоба.

Коментар

На мен са ми снимали колата неправилно паркирана (нямало 5м. от пресечката в квартална уличка). Получавам призовка да се явя, тогава беше в служба КАТ към 6-то районно,(сега не знам дали е така). Там офицера ми показа снимката и каза, че ще ми бъде съставен акт. Аз отговорих, че не съм карал колата а някой от служителите на фирмата (а колата е на мое име) отговора беше следния: "доведете ги всички, да си признае кой е карал и на него да съставя акт, има снимка на някой трябва да се напише, без значение на кой" Така че отърваване няма
                Имам друго питане, аз не живея в момента на адреса си по ЛК, или по регистрация на автомобила. Какво става ако са ме снимали и изпратили писъмцето на адреса, на който не живея? Търсят ли ме и до кога? Съставят ли акт без мен и без дори да знам?
                LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                  На мен са ми снимали колата неправилно паркирана (нямало 5м. от пресечката в квартална уличка). Получавам призовка да се явя, тогава беше в служба КАТ към 6-то районно,(сега не знам дали е така). Там офицера ми показа снимката и каза, че ще ми бъде съставен акт. Аз отговорих, че не съм карал колата а някой от служителите на фирмата (а колата е на мое име) отговора беше следния: "доведете ги всички, да си признае кой е карал и на него да съставя акт, има снимка на някой трябва да се напише, без значение на кой" Така че отърваване няма
                  Имам друго питане, аз не живея в момента на адреса си по ЛК, или по регистрация на автомобила. Какво става ако са ме снимали и изпратили писъмцето на адреса, на който не живея? Търсят ли ме и до кога? Съставят ли акт без мен и без дори да знам?
                  Не не се съставя акт в твое отсъствие ! Въпроса е в това - в рамките на една година да не ти се налага да посетиш КАТ, т.е. да не ти съставят акт и да трябва да си получиш наказателно постановление ! Защото явиш ли се веднага те пращат в стаята за "видеонаблюдение"

П.С. Една година от датата на констатиране на нарушението !!!
                  TLC 90 1KZ-TE 2000г.
                  "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Първоначално публикуван от tony553 Преглед на мнение
                    Не не се съставя акт в твое отсъствие ! Въпроса е в това - в рамките на една година да не ти се налага да посетиш КАТ, т.е. да не ти съставят акт и да трябва да си получиш наказателно постановление ! Защото явиш ли се веднага те пращат в стаята за "видеонаблюдение"
                    Ясно, благодаря!
                    LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      И какво да си говориш с "хората"? Какво ще праИмЕ сега?

А примерът, който си дал, е типичен пример за журналистическа мърлящина и подвеждащо заглавие, което не отговаря на съдържанието.
                      Защото от текста става ясно, че са забранили не камерите, а сканирането и въвеждането в компютър на номерата на колите, преминаващи в обсега на камерите.
                      Прочети че съм писал : Рошвети не давам и карам по правилата.(Сега бих добавил за правилата: Доколкото мога. Не съм Суперхюмън, че да съм безгрешен. )
                      Кога ще глобят 10-те човека дето не те пускаш да се престройш(Както е станало с човекът пуснал темата )?
                      Ако трябваше да има камери навсякъде сигурно светът така щеше да бъде създаден.
                      Говорете и мислете каквото щете, но за мен това не е нормална работа и нещата излизат извън контрол(Имам предвид човещина). Нищо не се оправя, само се трупат повече пари някъде, които пари практиката доказва,че обикновенно стават "жертва" на злоупотреби накрая.

Иначе искам камерите да не ми снимат номера и да не ми снимат лицето.Искам да си ходя където ми е кеф и де не ме дебне никой. Искам да ги няма.

Камерите само снимат на Сточна гара как днес 1000 човека карат в бус - лентата и какво ?Пак глоби.Ако имаше чичко полицай там, никой нямаше да кара .
                      Последно редактирано от kirech; 22-10-09, 15:15.
                      CITYEL

Коментар

Първоначално публикуван от kirech Преглед на мнение
                        Кога ще глобят 10-те човека дето не те пускаш да се престройш(Както е станало с човекът пуснал темата )?
                        а 10 -те човека длъжни ли са да те пуснат? понеже те са балъци и си чакат в лентата , а пък отворените да минават отпред
                        емил златков
                        паджеро 2.5тд
                        ве стром 650

Коментар

^
                          Не да минеш напред, а да се престроиш в правилната лента .
                          Не казвай че не ти се е случвало.Тия зад теб свиркат, а тия до тебе не те пускат да влезеш в лентата им.Какво правиш?Kараш напред докато "Камерите на вСЕВИШНАТА" майка държава не те порежат(че сме много богати и се чудим какво да си правим с парите).
                          Може да кажеш :
                          -Ами да си се престройл по-рано!
                          Да ама - Не! .... Ще се изненадате че отпред може кръстовището да не обозначено точно както предполагате.. Аз ви казвам шосето е само за свръххора.Простосмъртни там раута неаме.
                          Аве не ми се говори.. какво обяснявам и аз глупости .. Все едно че не знаете за какво говорим.
                          CITYEL

Коментар

Преди месец бях на гости на един приятел в Германия който кара такси там , и докато се приготвяхме за вечеря си отвори кореспонденцията и видя една глоба за превишена скорост с 10 км. в час за 10 евро при което ми обясни че камерите в неговия край , а може би и в цяла германия снимат с толеранс 3км./ч. сиреч при разрешени 50 се е движил с 63км..Друга ми е мисълта , размера на санкцията съпоставима със средната им заплата и аналогичното наказание в БГ което те жулва 30 кинта .Моля някой с повече "багаж" да ми обясни :логично ли е тука да "шарим" 10 пъти повече ))Защото сме пълни "баровци" може би !
                            подпис : Драги ми смехурко;))

Коментар

напълно и с двете ръце подкрепям камерите
                              много ми харесват, надявам се и да вършат работата си добре

за престрояването
                              и аз да съм се наредил и да съм чакал вече 10 мин на опашката в дадена лента няма да пусна никой само защото 5 метра преди забраната за престрояване той се е "сетил" , че не е в правилната лента и обвинявам всички които пускат такива "сетили се"... Никой не е длъжен да чака допълнително заради "сетилите се" тарикати..

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
                                Ако не се явите се съставя акт на собственика на колата.
                                Пълно е с камери вече. А забавянето идва от там, че има твърде много снимки за обработване. Голяма свинщина е. Масово не спазваме правилата и сега като се документират вече нещата е неприятно. Много хора останаха без книжки.

В този случай не се отнемат точки - само глоба.

Не е вярно! Брат ми беше със служебен автомобил, на името на фирма. Понеже се направи на луд и каза, че тази кола я карат много хора и може и да не се установи кой точно е карал, му казаха, че ако след втората изпратена призовка, не се яви шофьора - се налага запор на фирмата. Тук естествено остават мого въпросителни - дали не са го блъфирали; - ако наистина беше така, какво се получава, защото отговорността е лична и т.н. Но - 50 лв. и 8 точки, нищо че е фирмен автомобил.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X