Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Честитка от КАТ със закъснение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Честитка от КАТ със закъснение

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Няма начин да се адаптира така, че да ме лишат от право на защита.

[COLOR=black][FONT=Verdana]
    Въпроса е принципен, а не дали трябва или не. Иначе - сам си си отговорил: "За по-сериозни случаи...". За по-сериозни случаи може да се нареди и общонационално че и международно издирване. Но със сигурност няма да го направят за акт за 50 лева.

[COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana]

А аз от 2 години просто нямам глоби. Точките са ми на макс. Мисля си че е по-добрия вариант.

Действително това е по-добрият вариант. Идеалният е да не се правят нарушения.

Правото на защита никой не иска да ти го отнема. И не може. Но това, за което говорим е укриване, не законна защита. Ако неправомерно или неправилно ти е съставен акт (а подобни случай не са рядкост) е друг въпрос.

Аз за съжаление не мога да се похваля с максимален брой точки.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
      След поредните промени на .... (дали не беше ГПК) в случаите, когато призовката е изпратена по пощата, призоваването вече е редовно.

Грешка. Призоваването в случая не е по реда на ГПК, а по реда на ЗМВР. Така, че написаното по-долу не е приложимо.

Първоначално публикуван от robkobg Преглед на мнение
      За съобщения и призовки:

Удостоверяване на връчването

Чл. 44. (1) (Доп. - ДВ, бр. 42 от 2009 г.) Връчителят удостоверява с подписа си датата и начина на връчването, както и всички действия във връзка с връчването. Той отбелязва и качеството на лицето, на което е връчено съобщението, след като изиска от него удостоверяване на самоличността му чрез представяне на документ за самоличност. При отказ за представяне на документа за самоличност връчителят може да поиска съдействието на Главна дирекция "Охрана" при Министерството на правосъдието. Получателят също удостоверява с подписа си, че е получил съобщението. Отказът да се приеме съобщението се отбелязва в разписката и се удостоверява с подписа на връчителя. Отказът на получателя не засяга редовността на връчването.

(2) Връчването по телефона или по факса се удостоверява писмено от връчителя, връчването с телеграма - с известие за доставянето й, а когато връчването е извършено по телекса - с писмено потвърждение за изпратено съобщение. Връчването по пощата се удостоверява с обратната разписка.

Но:
      Чл. 47. (1) Когато ответникът не може да бъде намерен на посочения по делото адрес и не се намери лице, което е съгласно да получи съобщението, връчителят залепва уведомление на вратата или на пощенската кутия, а когато до тях не е осигурен достъп - на входната врата или на видно място около нея. Когато има достъп до пощенската кутия, връчителят пуска уведомление и в нея.
      Призоваването по ЗМВР е по чл.60, който гласи следното:

Чл. 60. (1) Полицейските органи могат да призовават в служебните помещения граждани за изпълнение на определените им с този закон правомощия.
      (2) Полицейските органи писмено уведомяват гражданите за призоваването. В съобщението изрично се посочват целта на призоваването, часът и мястото на явяване.
      (3) В неотложни случаи призоваването може да се извършва по телефон, телекс или факс. Призоваването по телефон или факс се удостоверява писмено от длъжностното лице, което го е извършило, а по телекс - с писмено потвърждаване за полученото
      съобщение.

Коментар

Заради едно бързо разхождане до България, поради получена "покана" за доброволно заплащане, си реших проблема така: в заявлението за паспорта има графа за тези, които живеят преобладаващо в чужбина. Попълних точен адрес и смятам оттук нататък да не се разхождам, ама каквито и да са заплахите от наказания, ако не получа кореспонденцията на посочения ядрес. Официалните ни власти са уведомени писмено къде се намирам. Нека обясняват после по каква причина са пуснали поканата там, където съм едва 20-тина дена годишно! А дали паспортна служба е дала адреса на другите заинтересовани, изобщо не ме интересува!

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
          Правото на защита никой не иска да ти го отнема. И не може. Но това, за което говорим е укриване, не законна защита.
          Укриването също трябва да се докаже. Това се опитван да кажа - за да те осъдят за нещо, трябва да имат достатъчно и сигурни доказателства че наистина си извършил деянието, което си извършил.

Едногодишния срок в конкретния случай е сложен точно за това. Още изначално е съвсем ясно че няма да могат да открият всички нарушители, и част от актовете ще останат висящи или несъставени изобщо. Вместо да ги съхраняват или да задръстваят някоя служба или съд с тях, те просто отпадат. Ако лицето има навика често да прави нарушения, така или иначе все някога ще го докопат. Те тия са важни - дето често правят глупости. Такива като мене дето на година-две ги хващат за някоя пълна безсмислица (щото 3 от 5-те акта, дето имам са точно за това - я настъпена маркировка, я нещо от сорта), не са "оперативно интересни" нито за KAT, нито са вредни или опасни за обществото.

...и в същото време хора направили тежки нарушения и предизвикали жертви, си се разхождат по улиците и продължават да карат...
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Укриването също трябва да се докаже. Това се опитван да кажа - за да те осъдят за нещо, трябва да имат достатъчно и сигурни доказателства че наистина си извършил деянието, което си извършил.

Едногодишния срок в конкретния случай е сложен точно за това. Още изначално е съвсем ясно че няма да могат да открият всички нарушители, и част от актовете ще останат висящи или несъставени изобщо. Вместо да ги съхраняват или да задръстваят някоя служба или съд с тях, те просто отпадат. Ако лицето има навика често да прави нарушения, така или иначе все някога ще го докопат. Те тия са важни - дето често правят глупости. Такива като мене дето на година-две ги хващат за някоя пълна безсмислица (щото 3 от 5-те акта, дето имам са точно за това - я настъпена маркировка, я нещо от сорта), не са "оперативно интересни" нито за KAT, нито са вредни или опасни за обществото.

...и в същото време хора направили тежки нарушения и предизвикали жертви, си се разхождат по улиците и продължават да карат...
            С призовките, изготвени на база записи от видеокамери, едва ли имат за цел да търсят някой. Освен ако не се касае за сериозно нарушение. По-скоро се цели събиране на пари. Първо неявяване - 100 лв. Второ - 200 лв. Трето - май няма. Но е възможно процедурата да бъде подновена. Междувременно могат да се "актуализрат" глобите. Двойно, примерно. Криза е. Трябва да се мисли за приходната част на бюджета.

Коментар

забавяне от няколко месеца може да бъде само умишлено - с цел дотогава да те наснимат многократно и да те изнудват с отнемане на книжката заради изгубени точки...

В най-лошия случай не би им отнело повече от седмица да изпратят призовка, като разчетат номера на колата... От глобите могат да се натрупат огромни суми, така че не могат да се оплачат с липса на средства/служители...

Специално за Орлов мост по Елоги Георгиев от Стадиона към Цариградско е ЧУДОВИЩНА ГЛУПОСТ да има само едно платно за десен завой - това е и главната причина за постоянното задръстване там... Естествено че ще правиме десен завой от средното платно - на никой не пречи!
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
                ...... А и идеята да се криеш като престъпник в продължение на година и да не се явяваш на пощальона е меко казано странна - за мен лично.
                .....
                Не става дума дали се криеш. В момента например живея под наем, но не съм си сменял адреса по ЛК, защото живея там временно. Та за такива случай ставаше дума!

С призовките, изготвени на база записи от видеокамери, едва ли имат за цел да търсят някой. Освен ако не се касае за сериозно нарушение. По-скоро се цели събиране на пари. Първо неявяване - 100 лв. Второ - 200 лв. Трето - май няма. Но е възможно процедурата да бъде подновена. Междувременно могат да се "актуализрат" глобите. Двойно, примерно. Криза е. Трябва да се мисли за приходната част на бюджета.
                Това значи ли, че глобата ще расте, а аз няма да съм уведомен?!
                LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                  В описаната хипотеза до втората глоба съм сигурен. Не съм сигурен дали се подновява. Ако се поднови - пак се започва със 100 лв, после - 200 лв.

Не съм юрист. Консултирал съм с такива обаче. Въпрос на тъкуване, риск и преценка (ако си уведомен, но искаш да се скатаваш) коя глоба да платиш (за неявяване или за извършеното нарушение).
                  Последно редактирано от Ivanov; 23-10-09, 14:33.

Коментар

Първоначално публикуван от robkobg Преглед на мнение
                    За съобщения и призовки:

Удостоверяване на връчването

Чл. 44. (1) (Доп. - ДВ, бр. 42 от 2009 г.) Връчителят удостоверява с подписа си датата и начина на връчването, както и всички действия във връзка с връчването. Той отбелязва и качеството на лицето, на което е връчено съобщението, след като изиска от него удостоверяване на самоличността му чрез представяне на документ за самоличност. При отказ за представяне на документа за самоличност връчителят може да поиска съдействието на Главна дирекция "Охрана" при Министерството на правосъдието. Получателят също удостоверява с подписа си, че е получил съобщението. Отказът да се приеме съобщението се отбелязва в разписката и се удостоверява с подписа на връчителя. Отказът на получателя не засяга редовността на връчването.

(2) Връчването по телефона или по факса се удостоверява писмено от връчителя, връчването с телеграма - с известие за доставянето й, а когато връчването е извършено по телекса - с писмено потвърждение за изпратено съобщение. Връчването по пощата се удостоверява с обратната разписка.
                    Но:
                    Чл. 47. (1) Когато ответникът не може да бъде намерен на посочения по делото адрес и не се намери лице, което е съгласно да получи съобщението, връчителят залепва уведомление на вратата или на пощенската кутия, а когато до тях не е осигурен достъп - на входната врата или на видно място около нея. Когато има достъп до пощенската кутия, връчителят пуска уведомление и в нея.
                    А какво става, ако лицето, получило писмото вместо адресата, не го предаде или не го направи навреме? Някой знае ли?
                    НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                    Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                      А какво става, ако лицето, получило писмото вместо адресата, не го предаде или не го направи навреме? Някой знае ли?
                      Носи отговорност за това. Адресата може да го съди за нанесени щети и пропуснати ползи, следствие от действието или бездействието на получилия от негово име писмото/призовката.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не става дума дали се криеш. В момента например живея под наем, но не съм си сменял адреса по ЛК, защото живея там временно. Та за такива случай ставаше дума!

Мисля си, че има някакъв срок, в който трябва да си сменим адресните данни при промяна. Ако това не съм го направил май пак има някакви санкции. Аз дълго бях на различен адрес от адресната регистрация и живеех "в страх", че може да съм сниман някъде и да ме чака някоя глобичка, за която не знам. Ние си говорим и споделяме гледни точки. Добре ще е ако някой юрист, който участва тук, даде по-конкретни данни за последствията при едно неявяване, изобщо неявяване и пр.

Коментар

Ахааааааааа ? Точно по тази причина не мисля и да им плащам (не, че до сега ми се е налагало, но ако ми се наложи!).

Не ! Споко, не се ли подпишеш, че си получил призовката, нали ти казах една година и ........................... много поздрави

В описаната хипотеза до втората глоба съм сигурен. Не съм сигурен дали се подновява. Ако се поднови - пак се започва със 100 лв, после - 200 лв.

Не съм юрист. Консултирал съм с такива обаче. Въпрос на тъкуване, риск и преценка (ако си уведомен, но искаш да се скатаваш) коя глоба да платиш (за неявяване или за извършеното нарушение).
                          Нещо не схващам какво се подновява?

Никога не е излишно да се консултираш и с още някой , без да искам да обиждам никой !
                          TLC 90 1KZ-TE 2000г.
                          "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Първоначално публикуван от tony553 Преглед на мнение
                            Никога не е излишно да се консултираш и с още някой , без да искам да обиждам никой !
                            Не се наложи. Явих се. И се размина.

Коментар

Имам друго питане, аз не живея в момента на адреса си по ЛК, или по регистрация на автомобила. Какво става ако са ме снимали и изпратили писъмцето на адреса, на който не живея? Търсят ли ме и до кога? Съставят ли акт без мен и без дори да знам?[/QUOTE]
                              ======================================================
                              ======================================================

Не знам как е в КАТ, ама преди няколко дни в Общинска данъчна служба, чух че щели да публикуват имената на длъжници с просрочени задължения на сайта на Общината. Та това след 10 дни се считало, че лицето е уведомено /демек връчена е покана/ и от там на Агенцията за държавни вземания. Колко е вярно не знам.
                              E = mc2 / Прави си сметката! И умната!

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov
                                Чл. 60. (1) Полицейските органи могат да призовават в служебните помещения граждани за изпълнение на определените им с този закон правомощия.
                                (2) Полицейските органи писмено уведомяват гражданите за призоваването. В съобщението изрично се посочват целта на призоваването, часът и мястото на явяване.
                                (3) В неотложни случаи призоваването може да се извършва по телефон, телекс или факс. Призоваването по телефон или факс се удостоверява писмено от длъжностното лице, което го е извършило, а по телекс - с писмено потвърждаване за полученото
                                съобщение.
                                Прав си.
                                Това е копие на въпросната призовка от BMW форума.
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X