Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Честитка от КАТ със закъснение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Честитка от КАТ със закъснение

Преди седмица получих покана от КАТ. Май е за премиерата на нов филм с продуцент КАТ и аз в главната роля.
    За първи път получавам призовка "във връзка с извършено нарушение от шофьор на автомобил еди кой си в hh.mm.ss на дата еди коя си. Та явно са ме снимали някъде. Интересното е че нарушението е с дата от преди 6 (шест) месеца?

Въпросът ми е - някой знае ли дали такова закъснение е нормално, при положение че съм го направил в София и живея в София?

От друга страна месец и половина преди честитката отнесох акт в провинцията. Един месец по-късно НП-то не беше излязло (нормално) и презаверих акта. Дали акта е пристигнал в КАТ София и при въвеждането не е изскочило това нарушение, което иначе са оставили настрана? Иначе нямам нарушения от 5 години.
    По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

До: Честитка от КАТ със закъснение

Всичко е възможно. Възможно е и да са те снимали извън София, и чак сега да е дошло.

В тоя така наречен държавен орган, никой никога нищо не знае и все някой е претрупан с работа, та все закъсняват. Вечно някой се предрежда, вечно някой бута пари наляво и надясно, вечно се заяждат за абсолютни глупости и очевадно нямащи значение неща....

...и вечно са застанали там, дето от тях няма никаква полза, а когато ви потрябват, вечно имат 1000 сигнала преди теб, и идват след минимум 2 часа.

Нефелна работа. Ама то в държавните органи кое ли е в ред.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нормално било закъснение от 6 месеца. Всичките, които бяхме извикани на кастинг бяхме с нарушения от април. Не си дават зор явно...
      Иначе - не правете десен завой от средна лента

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
        Нормално било закъснение от 6 месеца. Всичките, които бяхме извикани на кастинг бяхме с нарушения от април. Не си дават зор явно...
        Това къде е станало?
        Точки .. мочки ... глоби??

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
          На кое кръстовище да не правим десен завой от средна лента?????

Преди около половин месец, за една седмица, брат ми получи две "честитки" от март, тази година. Едната е минаване на червено - 50 лева и 8 точки, другата е на жълто, имало вероятност да е само 50 лв., без точки - кръстовището на Софийския университет /и двата пъти/. Ако бяха реагирали веднага, втория път нямаше да го има.

Коментар

Няма ли някъкъв законов срок в който трябва да те викнат и евентуално санкционират ?
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Незнам ама с тия камери не е добре.За жалост и аз, бях актиор на кръстовището. бул.М.Луиза и Т.Александров. Знам ,че има камери и внимавах. Светна жълто когато бях под сфетофара......ама аре ходи и се разсправяи. Внимаваите няма оправия с тия.

Коментар

Първоначално публикуван от JOF Преглед на мнение
                На кое кръстовище да не правим десен завой от средна лента?????...
                На повечето. И с левия е така.
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Колеги от някъде ми се върти в главата че маи давността за такива нарушения е 6 месеца от извършване на нарушението до написването на акта или греша
                  0-

Коментар

Първоначално публикуван от AlBandi Преглед на мнение
                    Незнам ама с тия камери не е добре.За жалост и аз, бях актиор на кръстовището. бул.М.Луиза и Т.Александров. Знам ,че има камери и внимавах. Светна жълто когато бях под сфетофара......ама аре ходи и се разсправяи. Внимаваите няма оправия с тия.
                    Оооо аз съм им абонат на това място , оказа се че в продължение на цели5 месеца аз минавам така от средната лента за в дясно и така до сега са ми викнали над 5 пъти в които като видях че не ми остана много точки , айде жената да ходи ,че тя никога на са я глобили , и лошото че честитките все идват и идват , оказа се в онези 5 месеца на зад всеки месец ми пращат по една или две ,и да ви кажа преди една седмица ми беше за май месец, леле та аз карах така до Август !! не ми се мисли какво ме чака , дядото май му остана някоя точка , ще трябва и него да го излъжа някак си ,а ако откаже не ми остава друго освен шпрей на рег.номер

Коментар

А ако не отидеш къкво става ? Въпросната "честитка" не е връчена срещу подпис а е пусната някъде по пощенските кутии и няма как да се докаже че реално си я получил ? Пък и не може да няма някъкъв законов срок в който трябва да са те уведомили и санкционирали.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Aз опявам още откакто започнаха да ги слагат, ама българина овча душица (в лошия смисъл - не че е добряк , ами си трае там къде НЕ трябва).
                        Не може някой да ми се прай на Господ и да ме чуква "отгоре", когато греша - особенно без мое знание! Аз искам да си говоря с хора, не с робот или камера.Спазвам правилата и рушвети не давам.
                        Сума пъти предлагах да се надигнем като общество, ама никой му не пука. Ами личния живот. Ами личните карти с биометрични камери ?Защо ще ме знае сульо и пульо навсякъде където има камера, кой съм и къде ходя?Защо ще ми вземат отпечатъци като на престъпник - ЗА ПАСПОРТ? После ще се пробват и чипчета да ни слагат - ми то като минаха другите номера и този ще мине.
                        Дремем хора! (дори и сега прочитайки това, след 5 минути ще сте го забравили, и пак ще си мислите за проблемите с "раздатката" (което е технически неправилно като израз) ). А през това време продължава процеса на ПОРОБВАНЕ с невидими вериги!!!
                        Фокус трябва върхи важните неща, и то на време.
                        Ето германците дето са "по-глупави" ,"по-прости" и "по-технически неграмотни" от нас, как постъпиха:

http://auto-press.net/index.php?cat=3&sub=4414

Все пак и да цитирам:

В Германия забраниха пътните камери
                        Mar 13, 2008

От днес германските катаджии са лишени от много важно свое оръжие - пътните камери. Според решение на Конституционния съд на Федералната република полицаите нямат право да сканират регистрационните номера на автомобили, заснети с камери, защото това противоречи на конституцията на страната. Според върховните съдии използването на камерите дава прекалено много възможности на полицията за проникване в личния живот на гражданите.

Федералният конституционен съд на Германия е определил, че законът, благодарение на който пътните полицаи могат да следят гражданите, наистина нарушава правото на тайна на личен живот на гражданите. Досега полицаите разчитаха намерата на преминаващите покрай камерата автомобили и ги вкарваха в компютър, като по този начин са търсели откраднати автомобили. Според съда тази практика нарушава правото на тайна на пътуванията на гражданите.

Не е зле да се напомни, че България също би трябвало да е правова държава, още повече след членството ни в Европейския съюз, където на личните права на гражданите се гледа доста по-сериозно отколкото у нас. Плановете за разширяване на системата за видеонаблюдение по принцип не са лоши, но трябва предварително да се обсъдят в обществени форуми и да се приложат без да нарушават конституцията на страната, за да не се получават конфузни ситуации, както тази в Германия.

p.s. Конникът без глава на снимката е получил 10 месеца условна присъда за това изпълнение пред камерата
                        Последно редактирано от kirech; 22-10-09, 07:34.
                        CITYEL

Коментар

За биометричните данни съм съгласен но за камерите по шосетата не.По добре да има 10 възмутени граждани отколкото 10 загинали в катастрофа.Просто не сме дораснали за свободата като общество.

Коментар

Снимали са ме на орлов мост посока от стадиона към моста при десен завой надясно по Цариградско. Знам, че има камери, но си спомних и случая. Идвах от Гурко и при левия завой по Евлоги Георгиев не можах да се престроя в дясната лента. Мислех си, че като свети зелено надясно, а правя завоя от средна лента няма да се занимават с такова "дребно" нарушение...

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            Няма ли някъкъв законов срок в който трябва да те викнат и евентуално санкционират ?
                            Точна затова пуснах темата. Нали наказанието (глоба, точки) е отчасти и с "възпитателен" характер. С закъснение от нарушението до известието 6 месеца може да се натрупат бая нарушения.
                            Призовката дойде по пощата в плик, въпреки че на самата нея има място за подпис на призования. Чудя се какво става ако писмото се загуби...

Коментар

Първоначално публикуван от kirech Преглед на мнение
                              ... Аз искам да си говоря с хора, не с робот или камера.
                              ...
                              Ето германците дето са "по-глупави" ,"по-прости" и "по-технически неграмотни" от нас, как постъпиха ...
                              И какво да си говориш с "хората"? Какво ще праИмЕ сега?

А примерът, който си дал, е типичен пример за журналистическа мърлящина и подвеждащо заглавие, което не отговаря на съдържанието.
                              Защото от текста става ясно, че са забранили не камерите, а сканирането и въвеждането в компютър на номерата на колите, преминаващи в обсега на камерите.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X