Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще спират от движение заради газове над нормата

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    Привита си ги търся винаги,а винетка имам защото ми трябва ,но не за 500метра кирлив околовръстен път и въобще градски околовръстен път на столица не е с винетка ,защото е градски ,демек столичен.Ква винетка ,кви пет лева.АПИ не е държава в държавата,както и НАП ,както и всяка друга държавно-социална система .Бандитски произвол в Сомалия.Ти ще си доволен ли ако ти треснат глоба ако не знаеш че си в нарушение или поне години не си бил и си стриктен към наредбите и закона .А тука са изгърмели сума народ и фирми !Щом ни водят София -град и искат да гласуваме когато си избират кметове ,значи сме към София !Ако не да ни оставят на самостоятелно развитие и финансиране,като общини.И Бистрица ,Банкя и въобще всички които искат на прикоткат като квартали на големото село!
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

    Коментар


    • petkov_bb
      petkov_bb коментира
      Редактиране на коментар
      Не разбрах,само в София ли гласуват за кмет и това как кореспондира към изискването за винетка. Други общини в България няма ли,там не се ли гласува за кметове.........

    • Kirilpm
      Kirilpm коментира
      Редактиране на коментар
      В случая съм напълно съгласен с колегата.При положение, че бившето с. Горно Уйно е вече кв. Горно Уйно и плаща софийски данък и разни други таксички, следва да си пътуват като в град.
      В двата областни града, където най-редовно имам работа се пътува без винетка до всички "квартали", нищо че са на туба бензин от центъра и на две от далчения край на града, пример Варна- Златни пясъци.
      А стократното изменение на правилата в рамките на няколко години мисля, че никой не го кефи, най-малкото глобените незнаещи.

    • korgoth
      korgoth коментира
      Редактиране на коментар
      Няма стократно изменение на правилата. Пътищата с винетка (особено около София) са си едни и същи от въвеждането на винетките. Просто определени партии/кметове си правеха предизборна кампания, но после забравиха да я изпълнят.

  • #92
    Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
    ... и въобще градски околовръстен път на столица не е с винетка ,защото е градски ,демек столичен. Ква винетка ,кви пет лева ...
    В същност, както установихме и тук във форума преди няколко години, околомръсното (или поне една част от него) не е градски път, а част от републиканската пътна мрежа. Което значи, че за поддръжката се плаща от АПИ. И е съвсем естествено, те да искат за тези участъци да се плаща с винетка.
    Ако народонаселението не иска винетка, значи общината трябва да се бърка за поддръжка и ремонти. А общината не искааа. Таман вдигна данъците на МПС-тата и да вземе сега да се харчи за пътища ...

    Ние не сме неутрални!

    Коментар


    • #93
      Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
      Щом ни водят София -град и искат да гласуваме когато си избират кметове ,значи сме към София !Ако не да ни оставят на самостоятелно развитие и финансиране,като общини.И Бистрица ,Банкя и въобще всички които искат на прикоткат като квартали на големото село!
      Нарочно не исках да подхващам темата какво трябва да е положението. Защото в момента, очевидно, е на принципа "за който ББ каже - може". Въпреки че има ясни правила кой път да е с винетка и кой не.

      А и в крайна сметка, дали общината ще плати за пътя, или ще е държавата (АПИ) - парите пак ще дойдат от едно и също място (дори бюджета на София се спонсорира от държавата). Разликата е дали ще платиш винетка или по-висок данък. Това в бъдеще де, за сега липсата на твоята винетка я спонсорират хората по малките населени места, които не могат да отидат до общинския център без винетка.

      Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
      Ти ще си доволен ли ако ти треснат глоба ако не знаеш че си в нарушение или поне години не си бил и си стриктен към наредбите и закона .А тука са изгърмели сума народ и фирми!
      Питам защо чак сега се сещаш, че са ти нарушени правата?
      Защото от 2004 г. тези пътища са платени и трябва да се ползват с винетка. Това е положението.
      Дали така трябва или не - това е отделна тема. А това, че ти и другите, сте карали по тях безплатно е чист пропуск на държавата. Умишлено или не.
      Но определено не си бил стриктен към наредбите и закона (това при условие, че си без винетка, защото знаем, че имаш на всичките коли).

      Не оспорвам, че управляващите (и на държавата, и на София) даваха погрешни сигнали (както се разбра в последствие). Обаче мнозинството казва "тези пътища винаги са ми били безплатни". Което не е вярно.

      Коментар


      • cecoa1
        cecoa1 коментира
        Редактиране на коментар
        Нямаше знаци, нямаше и глоби... Тия неща са проверими.

    • #94
      Колегата Цецоа ти е отговорил вместо мене!Нямаше знаци ,нямаше глоби особенно за отсечка от 500метра, от кв.Требич до разклона на Нови Искър !Винетка си купувам редовно ,за където трябва ,демек за страната и всичките и главни пътни артерии!А ме некой пикал накриво срещу вятъра и си напикал панталоните ,никой от народонаселението не му е виновен!За мене виновните са директно регионалния министър/ и за безводието в Перник и не само/ и малкото смешно човече с очилцата, дето отговаря за пътищата и подскача весело като клоун около Борисов при всяко негово посещение на строящ се път или магистрала!Фандъкова обяви ,че на АПИ се отпускат 500 000 левро за почистване и ремонт на проблевните за винетки в Софийско пътища!Кво искат милион ли?За разхождането на снегорините ,почистването и техническото състояние на пътищата ,не само в Софийско ,а из цялата страна въобще не искам да отварям дума!Всеки е излизал навън и знае за какви качествени пътища се плащат винетки и тол такси ,но не и тези у нас !Плащаш за какво ,срещу каква услуга и качество?Аре бате да не си говориме за права!Кое е магистрала/танкострала/ Хемус,Тракия старите участъци и много от новите?И новите станаха на коловози и дупки !Ако не могат да строят, да ходят да се научат,хората карат по пътища от войната още!Скъпи пътища ,но качествени ,щото с пръдня боя не става!Та това е ,плащаш винетки и тол ,но да знаеш че караш по път ,дето няма да те убие заради състоянието си!
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

      Коментар


      • #95
        Кога кметицата развърза вързопчето? Ми да го развърже и до Перник, десетки повече бачкат и ,,хранят" Сф . Само да кихнат и искаро ще почне да извира от Балкана.
        А кметските наместници, избрани от по 300 зеленокраки, да си натискат парцалите.
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

        Коментар


        • petkov_bb
          petkov_bb коментира
          Редактиране на коментар
          Даже след "анализ" на посоките за почивка ( Пр. Гърция или региона на гр. Варна) да освободят от винетки съответните посоки................

      • #96
        Аз само да ви светна, че от София до Перник си има съвсем легален начин да се ходи без винетка - София - Владая - Мърчаево - Драгичево - Перник. И това не е от сега. Ама не виждам много наплив, щото даже при липса на движение пътя като време е двоен. Аз понякога го минавам за разнообразие.
        Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

        Коментар


        • #97
          Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
          Кога кметицата развърза вързопчето? ...
          Какво е развързала?!? Рекла, че общината щяла да плати 0.5 млн за поддръжка, докато АПИ оценявала поддръжката на засегнатите участъци на 8 млн ...

          Ние не сме неутрални!

          Коментар


          • sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Така де общината дава колкото е реално а АПИ иска колкото са предвидили за усвояване . Не е лесно да прежалят едни вече разпределени пари .
            Последно редактирано от sek.1; 24-02-20, 04:10.

        • #98
          Очаквам доминото да се раздвижи,защото на много места из Клета България има още по фрапиращи случаи.Като начало има нагласи във Варна,Габрово,Бургас.............а решаването- конюнктурно, на парче и на коляно е основен принцип за държавно управление.

          Коментар


          • #99
            Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
            Очаквам доминото да се раздвижи,защото на много места из Клета България има още по фрапиращи случаи.Като начало има нагласи във Варна,Габрово,Бургас.............а решаването- конюнктурно, на парче и на коляно е основен принцип за държавно управление.
            Това го има навсякъде. Сега ако скочат във всички градове ще стане пълен цирк. За да няма двойни стандарти. И по село сме ора .
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

            Коментар


            • Ами ще скочат, я. Да не са бутали да плащат годишни винетки, а половин България да се скатава...
              HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

              Коментар


              • sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                По пътя Сливница - Брезник ако си малко разсян и резервната гума в багажника ще спукаш . По тая причина фирмата която возеше с малки автобусчета прекрати договора и сега на практика всичките села по този маршрут нямат обществен транспорт . Собственика на фирмата е казал че му е по изгодно да плати неустойките по договора от колкото постоянните ремонти на техниката . Навремето на изхода на Сливница накрая на циганската махала имаше знак винетка . Незнам АПИ или хората го махнаха .

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X