Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ограничението за отсечка от 40 километра между Чирпан и Стара Загора

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Като гледам какво става , скоро ще се мием с тасчетата и кофите...., вие за един път се кахърите и то във форум “За извън пътя “..
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

    Коментар


    • Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Когато возиш семейството си и си с малко дете, като се събуди и реве през цялото време заради подскачането по асфалта си е друго положението, друсането по черен път на разходка, няма нищо общо с карането по проблемния нагънат асфалт на магистралата, там е кошмар просто...

    • cnc82
      cnc82 коментира
      Редактиране на коментар
      Коментара ми беше ироничен..

    • Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Няма проблем, то като се ядоса човек с тия пътища че и глоби за това взимат, затова така реагирах..

  • #17
    Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнение
    "Само 4546 водачи са глобени за превишение на скоростта в участъка на магистрала "Тракия" от километър 168 до километър 208 от въвеждането на ограничението от 90 км/ч на 19 декември миналата година.
    Това съобщи днес в рамките на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Младен Маринов."

    Датата е 31 юли 2019г.

    Източник:
    https://www.dnevnik.bg/skorost/2019/...v_uchastuka_s/


    Средно по 300лв .... Що да я ремонтират?
    Не знам как може в една държава да има такава безкрайна наглост, една държавна структура да те глобява, за това че друга не си е свършила работата.
    И пак питам какво стана с знаците за препоръчителна скорост, прерових ново издание на правилника, още фигурират, но не се сещам от доста време да съм виждал такъв?
    Иначе за себе си съм намерил решението, когато ми се кара бавничко в тоя участък, карам все едно че надкрачвам коловоз едната гума в ниското между вълничките другата на ръба на аварийната, че понякога и малко в нея.Като бързам в лявата лента със скорост подходяща за нея и да са живи и здрави шофьорските групи и Waze.

    Коментар


    • #18
      Първоначално публикуван от Kirilpm Преглед на мнение

      Не знам как може в една държава да има такава безкрайна наглост, една държавна структура да те глобява, за това че друга не си е свършила работата...
      Поддържането на пътищата у нас е нещо като да обезпечиш ползването на мерцедес S класа с бюджет като за трабант.

      Коментар


      • #19
        Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение

        Поддържането на пътищата у нас е нещо като да обезпечиш ползването на мерцедес S класа с бюджет като за трабант.
        Извинявай, ма това не е вярно. Даже повече прилича да събираш от нас че и от ЕС като за S-класа, пък да сменяш свещи на двуцилиндрова кашонерка.

        Коментар


        • #20
          Ами аз веднъж плащам винетка за републиканските пътища, втори път данък за общинските, трети път акциз, защото колкото повече гориво съм изгорил, толкова повече амортизирам пътя.Предполагам и ти правиш същото и доста други, глобите не ги коментирам защото там е мътна и кървава, до колко се събират, къде отиват и за какво се ползват.Като прибавим и европейските средства, май проблема ни се състои в това, че с бюджет за нашата обща S класа, някой си заделя за своята, а за нас остава колкото за трабант.Да имаме толкова необятна шир, че да не можем да я асфалтираме не е точно нашия случай, да не пътува никой по нея, че да е безсмислено да се асфалтира пак не е.

          Коментар


          • #21
            Това с глобите е наистина мътна и кървава.

            Досега никой не е измислил глоба, която да е печалба за бюджета. Докато се установи нарушението, докато се определи наказание, па да се връчи, еле па да се събере - сигурно средно се харчи тройно колкото за глобата.

            Единственото бюджетно качество на глобата е да вкара допълнително изпълнение по някое перо, което да се отчете като излишък.

            Коментар


            • sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              На печалба са от всякъде . Тези които налагат глобите и обслужват цялата система така или иначе са на държавна заплата .

            • s_s1
              s_s1 коментира
              Редактиране на коментар
              Някъде четох, че към 2007 година за Германия, ли беше, или за Австрия глобите издадени с автоматизиран механизъм са на печалба въпреки новите инвестиции за камери.

          • #22
            Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Това с глобите е наистина мътна и кървава.

            Досега никой не е измислил глоба, която да е печалба за бюджета. Докато се установи нарушението, докато се определи наказание, па да се връчи, еле па да се събере - сигурно средно се харчи тройно колкото за глобата.

            Единственото бюджетно качество на глобата е да вкара допълнително изпълнение по някое перо, което да се отчете като излишък.

            Ами не е така, защото тия дето установяват, дето определят и дето какво ли още не и без да правят каквото и да било, пак същите пари вземат.
            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

            Коментар


            • Kirilpm
              Kirilpm коментира
              Редактиране на коментар
              Това в някои агенции не е така, взима се процент от наложеното наказание.За КАТ как стоят нещата не зная.

          • #23
            Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
            http://www.vinetki.eu/shveicaria-vin...tni-taksi.html

            Тъй е, няма алтернатива асфалт пашА, пак за тия да гласувате! Наскоро мина една тема за Швейцария, и ме хвана яд какви пътища поддържат, на какъв терен, и за каква цена. 72 наши лева, годишно.
            И на мен повече ми харесват швейцарските винетки.Ама се лепят.Пък в България им писнало да търкат винетки всяка година.Ма билетчета търкат.
            Дизелов Jeep, не е Jeep.

            Коментар


            • #24
              Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
              Привет колеги, става въпрос за проблемния участък между Чирпан и Стара Загора, успявате ли да карате с 90 км/ ч в средната лента, преди новогодишните празници се наложи да пътуваме по Тракия, този участък е истински кошмар, детето беше заспало и при 80км/ч друсането е толкова силно че се събуди с рев а аз си помислих дали няма земетресение, опитах се да карам към изпреварващата лента но там мисия невъзможна с 90 км/ ч, там си карат със 140 и повече, в един момент ми изпопадаха пломбите и от рева на детето се принудих да карам и аз в изпреварващата лента със 140км/ч, наравно със другите участници със същата скорост, към днешна дата как стои въпроса със скоростта при изпреварващата лента, притеснявам се и чакам евентуална честитка заради карането ми със 140 в изпреварващата лента?

              Този участък е кошмарен за каране, за какво плащаме винетки че и тол такси ще искат от големите МПС-та, ужас.

              п.с. Сега видях че един са го глобили със 400 лева за това че е карал със 138 км ч в изпреварващата лента на въпросния магистрален участък, направо със свито сърце чакам първия фиш от над 10 години без никаква глоба даже и за неправилно паркиране и съм със златен талон с който ще се сбогувам

              п.с. Причината да питам е че официално ограничението е заложено и удължавано за втори път към септември 2019г. и не знам как е след това?
              Добре бе пич,там има ли знаци"Край на магистрала","максимална...90?Ако има,нормално е да караш в лявата с 90 и глобите да са 400BGN за 138км ч.
              Дизелов Jeep, не е Jeep.

              Коментар


              • Еделвайс
                Еделвайс коментира
                Редактиране на коментар
                Проблема е че не можех да карам и с 80 км/ч в средната лента, толкова е разбита, в същото време пък абсурд да карам с 90км/ч в изпреварващата лента, шах и мат...
                Последно редактирано от Еделвайс; 11-01-20, 08:23.

              • Emilppp
                Emilppp коментира
                Редактиране на коментар
                Всъщност, май не е много нормално... Или поне не е било нормално 2018г.
                http://www.ch-court.org/2018_11/ND/0...8/369b0818.htm

            • #25
              Ама вие сте много криви хора бре!
              За 100 лева на година и нормални пътища искате. Тц, тц тц...
              Мисленето на Тиквата нали гледахте по телевизията какво е. Виждам-казва-тирове - и това са пари, дето никой не ги взима. Тоя е свикнал като едно време- виждат ново заведение и ще се изтрепат кой първи да го застрахова. Каквито и пари да станат винетките и таксите, те години напред ще отиват само в строителство на нови участъци. Нищо от старото не може да се поддържа даже с тия пари. Понеже всичко е с финансиране от ЕС, се правят неща, за които е предварително ясно, че няма как да се поддържат. Ако строителството на магистрали продължава с тия темпове, БГ ще стане страната с най-скъпите винетки и те пак няма да стигат за нещо повече от зимно почистване. За аварийни ремонти пак ще трябва да се заделя от данъците.

              Иначе за конкретния участък....това 60 е утопия!
              Последно редактирано от santaclash; 11-01-20, 02:30.
              Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

              Коментар


              • Alexr
                Alexr коментира
                Редактиране на коментар
                Левовете не са 100! Много повече са. Просто около половината цена на горивото го образуват държавни вземания.

            • #26
              Тая година на този участък ми се разпадна гъвкавата връзка на ауспуха Хванаха ме бесните и се залепих с над 140 зад един бус в крайна лява та и да има камера вероятноста да ми хване номера е минимална . На връщане пак така плътно зад някой . Половин година мина честитка не ми е дошла . Също и в автоматизираната им система за проверка нямам задължения . Това е типично за това управление и за ГЕРБ като цяло . Вместо да решават проблемите те ги задълбочават и изкарват пари на наш гръб от тях .
              Последно редактирано от sek.1; 11-01-20, 05:43.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

              Коментар


              • motor_men
                motor_men коментира
                Редактиране на коментар
                Крайна лява? Пътя е с две лени , лява и дясна. Аз си карам в лявата с 90 , който иска да ме изпреварва с превишена скорост , дясната му е свободна.

              • sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                Технологично с аварийната лента са три .

            • #27
              В другата тема никой не отговори, та да питам и тук: кой закон забранява да се въведе разделно ограничение на скоростта в двете ленти?
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

              Коментар


              • santaclash
                santaclash коментира
                Редактиране на коментар
                Няма проблем да има различни скорости в лентите, но тогава нещата с камерите се усложняват неимоверно.
                https://c8.alamy.com/comp/A8J1FW/ger...ons-A8J1FW.jpg

              • veskov
                veskov коментира
                Редактиране на коментар
                Аслъ е сложно, и не основно, че се гласят да купят бегачки
                https://clubz.bg/91022-kat_kupuva_ta...obi_stenograma

              • sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                И кой ще ги кара тези бегачки ? Тая работа намирисва като джиповете в горското за арабските шейхове .

            • #28
              Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              Също и в автоматизираната им система за проверка нямам задължения.
              Много пъти проверявам периодично за евентуален фиш, и сега проверих и ми изписва, няма открити задължения по избраните от вас критерии, но имам съмнения че показват евентуални глоби само след като ти връчат писмото, което пък обезсмисля да провериш за евентуална глоба?

              До края на тази година ще трябва да сменям поради изтичане на валидността на личната карта и шофьорската ми книжка, предполагам че ако имам фиш и за да получа новата ми шофьорска книжка ще трябва първо да ходя до КАТ за да си платя евентуалната глоба и чак тогава ще ми дадат новата книжка?

              Коментар


              • #29
                Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение

                До края на тази година ще трябва да сменям поради изтичане на валидността на личната карта и шофьорската ми книжка, предполагам че ако имам фиш и за да получа новата ми шофьорска книжка ще трябва първо да ходя до КАТ за да си платя евентуалната глоба и чак тогава ще ми дадат новата книжка?
                Още като подаваш документи ще "светнеш", та имаш време да платиш. Ако толкова те тревожи имаш ли фиш, спри до някоя патрулка и ги питай, но ако имаш нещо веднага ти го връчват.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

                Коментар


                • #30
                  Има заведено дело по казуса от адвокат . Вместо безсмислени оплаквания по форумите , всеки може да предприеме нещо за промяна на ситуацията . Има институции до които може да се подаде оплакване . Колективен иск в съда , би имал друга тежест . Дали и колко работят е друга тема , но поне ще сте извършили правилната стъпка към положителна промяна . От страна на държавата се ползват всички позволени методи , ограничения , глоби и т.н. От нещо което е задължително да се ремонтира , и отговаря на определени изисквания за безопасно ползване се извличат ползи в продължение на десетилетия . Такива пътища освен некомфортни са опасни , създават предпоставки за ПТП .

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X