Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Писна ли ви от обратни волани?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Писна ли ви от обратни волани?

То като сме тръгнали да забраняваме, що не забраним и колите над 10 години?
    Като знаме един познат, какви коли вкарва, а после какви продава просто нямам думи.
    В момента проблема идва, че започнаха и от Япония да вкарват доработени автомобили, които си ги купуват хора с малки п**ки и големи комплекси. За тези съм "За" да ги забранят, но за останалите съм "против "ти както си съвестен шофьор няма значение дали си с ляв или десен волан . Като не можеш да изпревариш тир или рейс си караш зад него и не правиш опит да го изпреварваш, но това е въпрос на келишлък и манталитет.

Коментар

Виждам, че доста мнения са се събрали от снощи и се опитах да прочета внимателно всичките. Какво забелязвам:

1. Променили са ми заглавието

2. Дава се тоя аргумент, че колите в Германия, Франция, Италия, са абсолютни трошки, а тези в Англия са карани само от изрядни пичове ... Ами аз карам фирмен Форд Фокус внесен от Италия. Да, Италия. Минали сме близо 60000 км за последните 15 месеца с него и нямам никакви ядове. Просташко е да се твърди, че колите от Англия се внасят и поддържат от светила, а тези от Германия или Италия са всичките пълна скръб и с това да се оправдава една грешна тенденция.

3. Аргументи от типа на "Аз съм много внимателен шофьор и даже с обратен волан съм по-добър от тебе, ти, който караш с ляв такъв" са просто неадекватни. Тук не става въпрос дали си добър шофьор или не - става въпрос, че повишава значително и обективно риска. Не случайно в Европа, а вече и в БГ, поне официално, каруците са забранени. Да не би сред хората с каруци да няма такива, които си осветяват съвестно каручките и карат максимално вдясно? Има такива, обаче, обективният факт, че каруцата се движи с 5-10 км/ч по платно, по което е разрешено движение с 90 км/ч, прави диферента от 80 км/ч, което е адски опасно. Същото е и с видимоста при обратния волан.

4. Обяснява се, че Пернишкият голфър и без десен волан е опасен. Напълно съм съгласен с това, но по силата на тази логика можем да отричем всяка регулация или подобрение, щото тъй или иначе голфъра "шъ мачка".

Проблемът не е в това, че някой има ретро кола с обратна дирекция, или кара в гората, или че английските туристи ще преминат през БГ на път за лятната си ваканция. Проблемът е в манталитета на нашенеца, който вярва, че може да прее*е пазара и накрая прецаква себе си. Проблемът е, че тези коли с обратна дирекция вече почват да наводняват ниския ценови сегмент по автокъщи, интернет обяви и страшно много хора почват да се набутват и след това да обясняват, че всъщност то няма нищо лошо да караш кола с обратна дирекция, защото ги е страх да си признаят, че са направили грешка. А това води до все повече рискови изпреварвания ...

Въпросът е как можем да помогнем да се приеме законопроекта за забрана. Мислите ли, че петиция би имала ефект?
      Vitara 2.0 V6
      Honda CRV (Gen 1)
      Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
      ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от Dusesun Преглед на мнение
        То като сме тръгнали да забраняваме, що не забраним и колите над 10 години?
        Като знаме един познат, какви коли вкарва, а после какви продава просто нямам думи.
        В момента проблема идва, че започнаха и от Япония да вкарват доработени автомобили, които си ги купуват хора с малки п**ки и големи комплекси. За тези съм "За" да ги забранят, но за останалите съм "против "ти както си съвестен шофьор няма значение дали си с ляв или десен волан . Като не можеш да изпревариш тир или рейс си караш зад него и не правиш опит да го изпреварваш, но това е въпрос на келишлък и манталитет.
        Колега,в Германия са забранени за регистрация автомобили над 10 г.
        А също така и тези с десен волан.
        Защо ли?
        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение

2. Дава се тоя аргумент, че колите в Германия, Франция, Италия, са абсолютни трошки, а тези в Англия са карани само от изрядни пичове ... Ами аз карам фирмен Форд Фокус внесен от Италия. Да, Италия. Минали сме близо 60000 км за последните 15 месеца с него и нямам никакви ядове. Просташко е да се твърди, че колите от Англия се внасят и поддържат от светила, а тези от Германия или Италия са всичките пълна скръб и с това да се оправдава една грешна тенденция.
          Позволете ми да споделя с вас опита си ..от много коли, дето са минали и ..заминали.Ти от една кола ..изводи недей прави..Теорията ми е 1 :1 с Практиката ми от години..
          В Англия имат най-запазените коли , защото са богати и ги поддържат само в сервизи, имат и най-добрата изработка...
          От Германия и Италия се пазарува най-лошото и евтиното, като сложиш и все по-ниският контрол, особено извън Немските борси..
          Изводите всеки може да си ги направи....
          СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Виждам, че доста мнения са се събрали от снощи и се опитах да прочета внимателно всичките. Какво забелязвам:

1. Променили са ми заглавието

3. Аргументи от типа на "Аз съм много внимателен шофьор и даже с обратен волан съм по-добър от тебе, ти, който караш с ляв такъв" са просто неадекватни. Тук не става въпрос дали си добър шофьор или не - става въпрос, че повишава значително и обективно риска. Не случайно в Европа, а вече и в БГ, поне официално, каруците са забранени. Да не би сред хората с каруци да няма такива, които си осветяват съвестно каручките и карат максимално вдясно? Има такива, обаче, обективният факт, че каруцата се движи с 5-10 км/ч по платно, по което е разрешено движение с 90 км/ч, прави диферента от 80 км/ч, което е адски опасно. Същото е и с видимоста при обратния волан.

4. Обяснява се, че Пернишкият голфър и без десен волан е опасен. Напълно съм съгласен с това, но по силата на тази логика можем да отричем всяка регулация или подобрение, щото тъй или иначе голфъра "шъ мачка".

Проблемът не е в това, че някой има ретро кола с обратна дирекция, или кара в гората, или че английските туристи ще преминат през БГ на път за лятната си ваканция. Проблемът е в манталитета на нашенеца, който вярва, че може да прее*е пазара и накрая прецаква себе си. Проблемът е, че тези коли с обратна дирекция вече почват да наводняват ниския ценови сегмент по автокъщи, интернет обяви и страшно много хора почват да се набутват и след това да обясняват, че всъщност то няма нищо лошо да караш кола с обратна дирекция, защото ги е страх да си признаят, че са направили грешка. А това води до все повече рискови изпреварвания ...

Въпросът е как можем да помогнем да се приеме законопроекта за забрана. Мислите ли, че петиция би имала ефект?
            Добре де ти някога качвал ли си се ма кола с десен волан,или поне повече от един път ,имаш ли някакви точни данни за опасноста на автомобилите с десен волан.Някви статистики за автопроишествията с десен .Имало ли е някои конкретен случай в които на косъм си се отървал от проишествие заради кола с десен волан и ако има направи съпоставка с подобни случаи в които е можело да те отнесе всяка друга кола на пътя.
            Спора може да бъде безкраен , карам автомобили с десен волан от 8 години и нито веднаш не ме затруднило изпреварване на шосе ,а да не говорим че в града по някои път е по удобно.

Коментар

мисля ,че някой трябва да заключи тая тема! някои коментари са направо обидни и засягат правото на личен избор. все едно ,кой каква марка кара и дай да се плюем кое било боклук и кой какъв шофьр бил ...ученически препирни нека прекръстят форума БЕЗОПАСНОСТ ПО ПЪТИЩАТА пък тогава да коментираме до самозабрава. Ей на ,а карам десен волан ,дали не трябва да мина и специялен психо тест.....??? да не говорим че 80-ката дето карам е можеби една от най сигурнате и надежи коли ,само дето е с десен волан ...е и кво ? Край-аз съм обществен враг пазете се като изпреварвам......!!!Оставете тия въпроси на малоумните и алчни български политици!
              Последно редактирано от DIDOSKIN; 01-06-08, 14:34.
              8777203908

Коментар

от написаното и мненията , се уверих че кола с десен волан е по удобно за дясно движение , и смятам да опитам
                sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

tododad
                  Добре де ти някога качвал ли си се ма кола с десен волан,или поне повече от един път ,имаш ли някакви точни данни за опасноста на автомобилите с десен волан.Някви статистики за автопроишествията с десен .Имало ли е някои конкретен случай в които на косъм си се отървал от проишествие заради кола с десен волан и ако има направи съпоставка с подобни случаи в които е можело да те отнесе всяка друга кола на пътя.
                  Вече написах, че това, което ме провокира са три наистина зли изпреварвания, на които бях свидетел. Все пак не е малко за една седмица. Наскоро един депутат го беше цапнал един такъв с десен волан и оттам започна цялата дъндания. Има вече и катастрофи в БГ, които се дължат на проблеми с дирекцията. Статистика към момента никой не води, защото е ново явление, а в белите държави, хората просто не правят такива компромиси.

tododad
                  Спора може да бъде безкраен , карам автомобили с десен волан от 8 години и нито веднаш не ме затруднило изпреварване на шосе ,а да не говорим че в града по някои път е по удобно.
                  Да бе, да.

didoskin
                  мисля ,че някой трябва да заключи тая тема! някои коментари са направо обидни и засягат правото на личен избор. все едно ,кой каква марка кара и дай да се плюем кое било боклук и кой какъв шофьр бил ...ученически препирни нека прекръстят форума БЕЗОПАСНОСТ ПО ПЪТИЩАТА пък тогава да коментираме до самозабрава. Ей на ,а карам десен волан ,дали не трябва да мина и специялен психо тест.....??? да не говорим че 80-ката дето карам е можеби една от най сигурнате и надежи коли ,само дето е с десен волан ...е и кво ? Край-аз съм обществен враг пазете се като испреварвам......!!!Оставете тия въпроси на малоумните и алчни български политици!
                  No comment!
                  Vitara 2.0 V6
                  Honda CRV (Gen 1)
                  ВАЗ 2131

Коментар

"На крива ракета космосът и пречи" - отнася се за положението по пътищата и по никакъв начин не е свързано с член на сайта.
                    Това, че в ПТП участва автомобил с десен волан, не значи автоматично, че ако беше с ляв, ПТП нямаше да има. Понеже наистина се увеличиха обсъжданите автомобили и винаги ги заглеждам за маниера им на шофиране, досега не съм видял неразумно или дори непредпазливо каране. По тази логика, да се забрани на носещите очила да шофират /защото може да им паднат/, на инвалидите... На гейовете, защото ще се заглеждат по шофьорите /както аз по шофьорките/... На хората с дълга коса, защото може да им падне пред очите... На практика може да се забрани на всеки да кара кола поради някаква причина. Въпросът е къде ще е ползата от файдата.

Коментар

Какво си губя времето да споря с философи разбирачи, ей ви на една статийка, която ви казва за качеството на английските коли, безопасноста и още нещо ... :

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=211659

"Тежкотоварен автомобил с десен волан ме блъсна, не видя, че до него има кола, и започна да завива", разказа преживяването си Хърков.
                      "Товарните автомобили с десен волан създават страхотни проблеми за движението по пътищата", подкрепи го и шефът на транспортната комисия в парламента Йордан Мирчев. "Обсъдихме въпроса с автомобилната администрация в Министерството на транспорта. Предполагам, че до две седмици ще го разгледаме в комисията и ще вземем решение", каза той пред "Стандарт". И становището на министерството също било да се ограничи или да се забрани движението специално на камионите, чийто волан не е пригоден за движението у нас.
                      Тази услуга е най-новият хит сред автоработилниците в страната. "В момента има бум на вноса на автомобили втора ръка с десен волан от Англия. Те са в пъти по-евтини от останалите", споделят майсторите.
                      Въпреки че след това по нашенски обичай гордите собственици хукват да обърнат "с хастара нагоре" таблата им и броят за това същите суми, които са спестили. Явно обаче българинът, който отколе си рециклира дори старите капачки, предпочита да купи евтина кола и след това да брои пари, за да си я направи по мярка, с идеята, че пак е на далавера.
                      Макар че няма официална статистика, от регистрираните миналата година около 300 000 возила секънд хенд около една пета са британски. Това означава, че около 50-60 хил. коли с обърнат волан влизат у нас за година.
                      Никой обаче не води статистика колко от катастрофите са станали при коли с десен волан. Застрахователите нямат претенции за по-високи вноски заради потенциалния риск.
                      Защото, въпреки че са разрешени в Европа, там те са по-рядко срещани от четирилистна детелина, а у нас всеки, поработил в Обединеното кралство, приема като символ на престиж внасянето на почти изхвърлена таратайка, купена за около 800-1000 лири на място.
                      Дори поляци и чехи, които доскоро ги купуваха, без да се мръщят, имат достатъчно високи заплати, за да си купят стандартни автомобили, които са удобни за шофиране. Те предпочитат да вземат подобен автомобил от Германия за 2-3 хиляди евро, отколкото английски. Затова в момента България е почти единственият атрактивен пазар на британските стари коли заедно с Румъния. Англичаните на практика няма къде другаде да ги пласират и предпочитат да се отърват от тях на цената на отпадъци, вместо да ги глобят за това, че са оставили МПС да замърсява тротоара.
                      Vitara 2.0 V6
                      Honda CRV (Gen 1)
                      ВАЗ 2131

Коментар

Попаднах на един америкаски форум http://www.minitrucktalk.com/showthread.php?t=1551

и заглавието изобщо не е "писна ли в от десни волани" ,така квото прегледах ,тонът е доста добър за разлика от нашия форум.

"But in Canada there are more and more RHD vehicles, so people seem to be getting use to them".

така ,че не само в България има коли с десен волан и хората не се заяждат за това.

Коментар

Колега ixeos, както е известно, колите не се карат сами, за да се слагат под 1 знаменател, определен от журналистКИ, които е напълно възможно да нямат дори шофьорски книжки. Как според вас трябва да се постъпва /в случай на забрана/ с английски туристи? И как с наши в Англия? Понеже сме подвластни на европейското законодателство, забрана за движение на такива коли в България ще има, след като има в Европа. А това в Европа няма да се случи поради много и все обясними причини. Може да се измислят други врътки, но от това ще пострадаме всички и отново.
                          Последно редактирано от velio; 01-06-08, 15:32.

Коментар

Първоначално публикуван от tododad Преглед на мнение
                            Попаднах на един америкаски форум http://www.minitrucktalk.com/showthread.php?t=1551

и заглавието изобщо не е "писна ли в от десни волани" ,така квото прегледах ,тонът е доста добър за разлика от нашия форум.

"But in Canada there are more and more RHD vehicles, so people seem to be getting use to them".

така ,че не само в България има коли с десен волан и хората не се заяждат за това.

когато хората са измисля-ли превозните средства , даже не е имало тъкава държава , не го приемам като приме

да приема ли като факт че за дясно движение , по дорото МПС е това с десния волан , ето приеми че искам съвет от теб
                            sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

определен от журналистКИ, които е напълно възможно да нямат дори шофьорски книжки.
                              Колега, velio, напълно е възможно да имат книжки и даже да карат по-добре и от мен и от вас.

Как според вас трябва да се постъпва /в случай на забрана/ с английски туристи? И как с наши в Англия?
                              Не става въпрос за забрана за движение, става въпрос за забрана да ги регистрират за постоянно с БГ номера. Нека да си ги карат с английските, но тогава ще трябват да плащат английските застраховки, такси за прегледи, данъци ...
                              Vitara 2.0 V6
                              Honda CRV (Gen 1)
                              ВАЗ 2131

Коментар

Колега, velio, напълно е възможно да имат книжки и даже да карат по-добре и от мен и от вас.

Не става въпрос за забрана за движение, става въпрос за забрана да ги регистрират за постоянно с БГ номера. Нека да си ги карат с английските, но тогава ще трябват да плащат английските застраховки, такси за прегледи, данъци ...
                                1. Напълно е възможно, но е малко вероятно.
                                2. Замислял ли сте се до какво ще доведе това?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X